Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moja ma prawie 5m - życzę powodzenia w garażu hihihihi

kaśka, ale to taką z tą siatką zabezpieczaliście folią? ja sobie nie wyobrażam na tych 3 m czegoś rozwieszać - chyba szybciej to złożyć. choć jak sobie przypomne ile czasu zajęło nam instalowanie drucików prowadzących w tej siatce to mi się odechciewa składania

• 5 weeks później...

A czy ja dobrze widziałam, że męża mobilny i w pracy?

Buziaki dla wszystkich zostawiam i lecę...

I co ustaliłaś z P? co będziecie robić?

Byłam kolejny raz w szpitalu w G u teścia ładne to miasto jest... aż dziwiłam się dlaczego aż tak daleko się wyprowadziłaś... i jakże daleko musisz codziennie jeździć... mnie by się nie chciało....

Elena chyba mam chwilowy przesyt, no i nawal obowiazkow, corka ma coraz wiecej w szkole, do tego przygotowanie do komunii , do tego latam z synem coby pozbierac wszytskie papiery, opinie, zaswiadczenia lekarskie. Wieczorem juz nie mam sily odpalac kompa, przeczytam 2 strony i zasypiam.

Arnika ja ciagle zaluje, ze nie mieszkamy w okolicy Gliwic, niestety nie bylo nas stac na dzialke , tu byla za 40zl za m2 tam dochodzila do 150zl, poza tym wtedy nie wiedzielismy, ze syn jest chory, wiec zmiana zamieszkania nie byla problemem teraz ciagle z tego wynikaja problemy.

Ciagle myslimy czy jednak nie sprzedac tego domu a kupic czegos w okolicach Gliwic, ale obawiam sie, ze nie bedzie to latwe.

Teraz walcze o zaswiadczenie lekarskie na ktorym bedzie jednostka chorobowa ktora bedzie go kwalifikowala do klasy integracyjnej. Teraz jest podejrzenie Aspergera - robia mu badania i testy i faktycznie najblizej mu do tego. Niestety poradnie maja przykazane, zeby jak najmniej wydawac orzeczen o ksztalceniu w klasach integracyjnych bo jest ich malo, a bedzie nawal dzieci. Wiec opinie musza wskazywac na te cechy, ktore bylyby podstawa do nauki w takiej klasie. Okazalo sie ze tez, ze syn am zaburzone rozumienie mowy tzn nei do konca rozumie polecenia, jesli sa w formie zlozonej wiec dla niego taka klasa to bedzie koniecznosc, nie ma mowy o masowce. Dowiedzialam sie tez, ze jesli PPP wyda opinie o ksztalceniu w klasie integracyjnej to gmina ma obowiazek zapewnic takie miejsce i dojazd. Dlatego musze opinie chyba jednak uzyskac z PPP w B a niei w G. jak mi powiedziano. W ogole mam teraz urwanie glowy z tym, no i dzieki temu, ze faktycznie pedagog i psycholog z osrodka wziely sie za przetestowanie go to moze bedzie wiadomo jakie sa braki i gdzie trzeba popracowac.

Markotka wiem, ze to nie jest łatwe. I wiem też , że potrzeba duuużo świstków, badań i opinii aby wiedzieć i być pewnym , co jest dziecku i jak mu pomóc. A klasa integracyjna to dobre rozwiązanie. I nie mam pojęcia gdzie dziecko powinno mieć robione badania. Emil ma w D dlatego, że tam chodził do PPP i chodził i nadal chodzi tam do szkoły. Ale my od razu wiedzieliśmy , że jest z nim nie tak i od razu był skierowany do takiej szkoły. My mogliśmy oczywiście wybierać czy integracyjna, czy specjalna i która. Wybrałam dla niego najmniejsze zło i to co uważałam, że będzie dla niego dobre.

Wiem jak się czujesz, wiem, że targają Tobą różne myśli, i że sama nie masz pojęcia co zrobić...

Ale po jakimś czasie podejmiesz decyzje i jaka ona by nie była to będzie dobra.

A tu gdzie mieszkacie to i dzieci są różne i szkoły dla nich tez są... a że w G mieszkałaś lata, to i jesteś przyzwyczajona i wiesz co gdzie i jak... A tu.. tylko przyjeżdżacie spać.

Zmieni się to jak dwójka dzieci będzie tutaj chodziła do szkoły i być może jakby się dało zmienisz pracę na tu gdzieś bliżej.

Bo ja szczerze Ci współczuję codziennych dojazdów... Ja tylko co kilka dni jadę do teścia do szpitala do G i mam dość....

Ja wiem, ze jak sie juz wszystko pouklada tzn zalatwie szkole i zmienie prace to bedzie dobrze, ale na razie jestem zalamana. Ale przede mna kolejny stres czyli zmiana pracy a tego sie boje bardzo. Wlasciwie caly czas pracuje w jednej firmie a tu czeka mnie szukanie czegos. Myslalam, ze pojde do firmy meza ale on nie chce ze mna pracowac :(

No to szukaj czegoś innego, albo załóż własną firmę....

Z innej strony zajrzyj do starostwa. Myślę, że prędzej czy później znajdziesz coś dla siebie... A jeszcze jest inne wyjście.. ale to już na kawce możemy pogadać....

I czego tu się bać... nie ta firma to inna... za mniej na pewno nie będzie.... a jak i nie będziesz tyle dojeżdżać to i na dojazdach zaoszczędzisz....

A z młodym to się nie martw, bo oszaleć można...

Wiem, wiem... sama przez to przechodziłam i przechodzę...

I wiem, że dacie radę :)

Markociu świetnie Cię rozumiem w 2 sprawach: mój syn tez idzie do komunii i już sporo za nami ale jakim kosztem :o i ja tez męcze mojego chłopa by mnie wziął jako swojego PA (personal assystent) ale tez powiedział, że absolutnie ;) :D:D:D

swoją drogą ciekawe czemu? przecie miała bym fajnego szefa, i w domu ładnie mu ogranizuje grafik, w pracy tez bym to robić mogła wcale nie gorzej ;) :D:D:D:D:D:D

powiedziałam, ze skoro nie to nie i sobie kiedyś sama znajde robote i tam też zaczne podrywac szefa... ;) ;) :D:D:D