MusiSieUdac 06.11.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Jaaa, ale masz zielska :jawdrop:I Ty to sama wszystko sadzialas, podcinasz, dbasz??Jaa Cięe, kiedy ja tak będę miała, ale nasadziłas A mam techniczne pytanie, to zadaszenie tarasu jest z plexi, czy ze szkła? zadowolona jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.11.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 zadaszenie z poliweglanu 5-obkomorowego, jestesmy zadowoleni posadzic to na prawde male piwo, ale juz sie zgubilam co sie kiedy tnie i ciachm rowno czy wolno czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.11.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 zadaszenie z poliweglanu 5-obkomorowego, jestesmy zadowoleni Bede musiała pomyslec o czyms takim w przyszlosci - pozwolisz, ze sie wtedy zglosze o porade posadzic to na prawde male piwo, ale juz sie zgubilam co sie kiedy tnie i ciachm rowno czy wolno czy nie W takim razie trafiasz celująco, zagraj w totka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.11.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 MSU jestem na posterunku wiec jakby co wal smialo Niestety z totkiem tak dobrze nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2012 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Cora ma wziac udzial w konkursie na kartke okolicznosciowa i kombinujemy co by tu stworzyc, ostatnio wpadlam na haft matematyczny a tu wyniki tej wpadki Teraz mam troche wiecej czasu w domu bo mi komp padl to wydlubalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.11.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Nieee noooo.... takie wpadki, to ja lubię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2012 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 wiesz jaki to problem wymyslic cos co ma zrobic dziecko a co ma wygladac na tyle dobrze, zeby moglo konkurowac z kartkami robionymi przy pomocy babc i mam bo takie kartki wygrywaly ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.11.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Wiem, wiem... dlatego nigdy nie robiłam kartek świątecznych:no:. Zrób kartkę z innego materiału niż papier;). Ze słomy, z kory brzozy lum lnu;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.11.2012 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 hmm kartka ze slomy to jest mysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.11.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Noo nie wpadłabym na pomysł słomy... Tylko skąd ją wziąć... Ta pierwsza mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.11.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 jak to skąd Wiola od chłopa:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.11.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Marta, robiłam kiedyś zaproszenie z koryZdecydowanie lepiej ja "obrabiać" jak namoczysz - jak jest miekka trzeba ją przyciąć do odpowiednich rozmiarów potem włożysz między dwie drewniane deski do krojenia ,obciążysz ...i masz arkusz kory,do którego (wikolem) możesz kleić suszone owoce,karteczki z zyczeniami,włóczkowe literki czy co tam wyobraźnia podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.11.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 troche to skomplikowane malka obawiam sie ze nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.11.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Marta, błagam Cięęęęęę toż to dziecinnie łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Taaa śmiej się... śmiej..ja to bym chyba nic nie wymłodziła... Markotka. jak młody w szkole? Nadal mu się podoba, nadąża, mama ma dużo lekcji w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.11.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 troche lekcji ma, prawie codziennie cos ma do zrobienia a czasami i w 3 ksiazkach wiec siedzimy i meczymy ale na razie daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.11.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 To super .A jak z rówieśnikami ... jak w klasie .. daje radę, nadąża z pisaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.11.2012 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 z rowiesnikami to nie wiem wlasnie, nie pamieta imion dzieci na razie no pamieta ze 2 moze ale nie zakolegowal sie z nikimz pisaniem pewnie co nie zdazy to w domu konczy, musze znow adam wyslac do pani zeby wypytal bo teraz zaczelo sie wiecej psania i czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.11.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Martusia, fajnie, że młody daje sobie radę w szkole, a z kolegami jeszcze zdąży się zakolegować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.11.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Martusia tu przepis na sernik, byl u mnie w watku, wiec kopiuje: tak na szybko z pamieci: UWAGA skladniki sa na tzw. "oko" twarog 2-krotnie mielony 1,5 wiaderka to chyba 1.2 kg (jak mi konstystencja nie pasuje to czasem daje wiecej lub mniej) 1 serek homo waniliowy 8 żółtek, 4 -5 bialek niecala szklanka cukru (nie slodziki ani stewie itp. smieci) cukier waniliowy olejek, aromat migdałowy (nie zaden pomaranczowy,cytrynowy czy brzoskwiniowy!!!!!) 2 łyżki kaszy manny 2 łyżeczki budyniu waniliowego lub smietankowego garsc lub dwie rodzynek 3/4 kostki margaryny herbatniki polewa: kakao, margaryna cukier, woda na poczatek roztapiamy w rondelku margaryne - ma byc roztopiona ale zimna ew. letnia, ucieramy żółtka z cukrem, cukrem waniliowym, dodajemy margaryne (ja od siebie dodaje tez lyzke oleju), potem dodajemy twaróg, serek homo, budyń, kasze manne, olejek migdałowy - miksujemy na jednolita mase, na koniec ubite na bardzo sztywna piane białka (tak jak do bezów, ) i tu juz ja nie miksuje tylko mieszam łychą zeby ładnie połaczyły sie: białko z reszta (ciasto bedzie lekkie, mokre ale nie zakalcowate). tych bialek tez daje na oko, wszystko zależy od konsystencji ciasta (proporcje, ktore napisalam sa mniej wiecej takie jakie zwykle daje) i na sam koniec wrzucam rodzynki blaszke smaruje i posypuje bulka tarta, na blaszce wykladam herbatniki (u nas w domu nie lubimy sernika na ciescie, rodzina toleruje tylko herbatniki:D ) na to wylewam ciasto i pieke w piekarniku bez termoobiegu na srednim polu temp. 160-170st. ok godzinki (to tez zawsze jest na oko) polewa - prosze nie stosowac zadnych gotowców! roztapiamy w rondelku margaryne z odrobiną wody, do tego cukier + cukier waniliowy . kiedy cukier rozpusci sie w margarynie dodajemy kakao i gotujemy na bardzo malym ogniu az polewa zacznie gestniec, szybko polewamy nasz ostudzony sernik i posypujemy wiorkami migdałowymi ew. kawalkami migdałów (żadnych wiorek kokosowych, groszkow i innych badziewii - tylko migdaly) ps. ostatnio zamiast rodzynek wrzucilam do twarogu swieze, pestkowane wisnie - tez bylo pyszne najlepiej smakuje z gorącą gorzką kawa smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts