Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...noo Mąż nie schował do garażu swojego auta.. musiał rano go odkopywać.. a spory jest...

Musiał Emil chociaż pod koła odkopać przejazd z podjazdu.. starszak teraz wszystko przerzuciła..

Chłopaki spóźnili się do szkoły bo o mało w rowie raz nie wylądowali, a drugim razem po poślizgu na czołówkę (doskonały kierowca i miliony za kółkiem więc i doświadczenie bardzo duże więc uniknął kłopotów..).. później dwa tiry na obwodnicy się rozkraczyły i korki masakryczne..

Ja nie wyjeżdżam dziś z domu...

Haj Marto,

Kiedys skopiowalam fajny przepis na bialkowy keks, ktory podawalas. Fajny - bo z malej ilosci maki - a to lubie. Mam jednak do niego pytania. Czy bakalie nie opadaja na dno? I jak goracy ma byc piekarnik i ile ile ten keks sie piecze. Z termoobiegiem czy bez? Zastepowalas kiedys w nim cukier stevia?

Dzieki serdeczne za odpowiedzi :-) Taki lekki keksik przydalby nam sie na Swieta :-)

Bakalie nie opadają całość jest dość gęsta ale chyba dzięki cukrowi, nie wiem czy zastąpienie stewią nie zmniejszy gęstości - moze sprobowac pomieszać z cukrem trzcinowym, można piec w bardziej płaskiej blaszce, ja daje bardzo dużo bakalii wiec mam właściwie bakalie oblepione ciastem , piekę zwykle w ok 180 stopniach bez termoobiegu, wole w płaskiej blaszce bo uwielbiam ta skórkę na keksie :D a najlepszy jest jak już stwardnieje :D, bardzo długo wytrzymuje , uwielbiam jak są w nim figi suszone bo fajnie chrupią :D

smacznego :)

Bakalie nie opadają całość jest dość gęsta ale chyba dzięki cukrowi, nie wiem czy zastąpienie stewią nie zmniejszy gęstości - moze sprobowac pomieszać z cukrem trzcinowym, można piec w bardziej płaskiej blaszce, ja daje bardzo dużo bakalii wiec mam właściwie bakalie oblepione ciastem , piekę zwykle w ok 180 stopniach bez termoobiegu, wole w płaskiej blaszce bo uwielbiam ta skórkę na keksie :D a najlepszy jest jak już stwardnieje :D, bardzo długo wytrzymuje , uwielbiam jak są w nim figi suszone bo fajnie chrupią :D

smacznego :)

dzieki wielkie :-) Ja tez lubie duza ilosc bakalii, ale wybieram glownie orzechy, migdaly, papaje i kandyzowanego ananasa :rolleyes: Zobaczymy jaki mi wyjdzie. U nas w domu na Wielkanoc, zamiast tradycyjnych bab ;) piecze sie wlasnie "bakaliowce" :wiggle:

Ja tylko na chwilkę i nie budowlano. :wink:

Wesołych Świąt.

Zdrowia, szczęścia humoru dobrego,

a, przy tym wszystkim

stołu bogatego.

Mokrego dyngusa, smacznego jajka.

I niech, te święta będą

jak bajka!