efilo 17.10.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 moim zdaniem do łazienek żadne bo trzebaby gołą stopą dotknąć... brrr... myszko mają podłogówkę z gazu ale myślę że to nie ma wielkiego znaczenia. i tak cieplejsza ta woda byc nie może. tak mi się przynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.10.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Do lazienek na ogol daja teak.Ktos mial merbau i sie odbarwia jesli sie zachlapie pasta np. bo raczej powinno to byc olejowane drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.10.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 moim zdaniem do łazienek żadne bo trzebaby gołą stopą dotknąć... brrr... myszko mają podłogówkę z gazu ale myślę że to nie ma wielkiego znaczenia. i tak cieplejsza ta woda byc nie może. tak mi się przynajmniej wydaje Ale o co chodzi z tym dotykaniem. Drewno egzotyczne ma to do siebie, ze jest cholernie tłuste i w dodatku ma w sobie naturalne substancje grzybo i bakteriobojcze. Inaczej nie pretrwaloby w skrajnych warunkach o tak wysokiej wilgotnosci jak lasy deszczowe. Po olejowaniu nie czuc na powierzchni "kleju" i zawsze jest przyjemnie stanąc na takiej podlodze. Co do odbarwien to nie spostrzeglam zadnych, a mam merbau. Jesli chodzi o higiene to tak samo jest ze stolami z drewna, blatami w kuchni, ktore tez sie w zasadzie tylko olejuje -bo maja kontakt z zywnoscia. Tak czy owak nie dalabym drewna do lazienki goscinnej, ale w swojej przysypialnianej czemu nie. Acha drewniana podloga jest niesamowicie antyposlizgowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.10.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 myszko nie przejmuj się tym moim postem. kto mnie zna ten wie - nie cierpie dotyku surowego drewna. to jak dla niektórych drapanie paznokciami po tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.10.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 myszko nie przejmuj się tym moim postem. kto mnie zna ten wie - nie cierpie dotyku surowego drewna. to jak dla niektórych drapanie paznokciami po tablicy Serio? No drapania po tablicy to ja tez nie cierpie. A postem sie nie przejmuje, kazdy niech ma swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 17.10.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 myszko mają podłogówkę z gazu ale myślę że to nie ma wielkiego znaczenia. i tak cieplejsza ta woda byc nie może. tak mi się przynajmniej wydaje Ja też mam podłogówkę "z gazu", a drewno w większości pomieszczeń -czyli w salonie -37m.kw. i w 3 sypialniach na górze -ok 45m.kw. Płytki w miejscach "płytkowych" -czyli sień, hol, kuchnia i łazienki. Co do temp. to przy deskach podłogowych temp powierzchni podłogi nie może przekroczyć 29stopni, co daje temp pomieszczenia 21-23stopni (dla mnie i tak za dużo). Markotko -u mnie się do tej pory pukają w głowę, ale ja wyczytałam co mogłam na ten teamt (oczywiści głównie na FM ) i zdania bym nie zmieniła. A płytki w sypialni? NEVER!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 płytki w sypialni?? nie doczytałam chyba.. a ma ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.10.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Ja sie tylko raz z czyms takim spotkalam - w hotelu i bylo to srednio przyjemne, chociaz na szczescie bylo cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.10.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 kachna to widzę że muszę do Ciebie na przeszkolenie przyjść Dziewczyny mam dach! po prostu radocha jak nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 17.10.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 kachna to widzę że muszę do Ciebie na przeszkolenie przyjść Zapraszam ! Dziewczyny mam dach! po prostu radocha jak nie wiem Lecę zobaczyć!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.10.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 kachna to widzę że muszę do Ciebie na przeszkolenie przyjść Zapraszam ! Dziewczyny mam dach! po prostu radocha jak nie wiem Lecę zobaczyć!!!! Bardzo bardzo chetnie skorzystam. Mam wszedzie podlogówke a miec wszedzie kafli nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 17.10.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Bardzo bardzo chetnie skorzystam. Mam wszedzie podlogówke a miec wszedzie kafli nie chce. Efilko -myślę, ze najlepszym sprawdzianem będzie pierwsza zima. teoria teorią, a praktyka praktyką. Forumowicze twierdzili, że w "dotyku" nie ma żadnej różnicy między grzaną glazurą a deską. Zobaczymy... My na wszelki wypadek daliśmy tam, gdzie ma być deska co 10-12cm (powinno być ok15cm). W sumie -z wyliczeń wynikało że do naszego domku (130m.kw) pójdzie 600m rurek pex/al, a poszło 800m (właśnie przez ten "zapas"). Tak więc wszystko wyjdzie "w praniu". Uwagami (mam nadzieję pozytywnymi) napewno się podzielę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.10.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Superowo Choć mam nadzieje że jednak nie będziesz mi mogła dać żadnych spostrzeżeń bo nie będzie zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.10.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Dziewczyny mam dach! po prostu radocha jak nie wiem widziałam pochwaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.10.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 dzieki aniu Ty i tak masz najpiękniejszy 'obiekt' do chwalenia na całym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 17.10.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Dzwonilas do basfa w sprawie tych podlog betonowych? Basf z tego co wiem uzywa jakichs chemikaliow swoich, nie robi z normalnego betonu. Czy sie myle? niee, tylko chemia gdzie nie zajrzę, nie wiem o czy mowa. czy wy siedzicie 24/h na forum chciałbym wszystkich oblecieć i zagarnąć choć z grzeczności ale nie nadążam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.10.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 oczywiście 24/7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.10.2008 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Pociesze Cie, ze ja tez nie wyrabiam juzz obskakiwaniem wszytskich watkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.10.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Pociesze Cie, ze ja tez nie wyrabiam juzz obskakiwaniem wszytskich watkow właśnie zauważyłam, że u mnie dawno nie byłaś .. a ja kafkę zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.10.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 dzien dobry a ja np nie cierpie podlogowki, jak chodze po cieplych kafelkach to mnie od razu kostki bola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts