Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Boszzz...ale pięnie, ale kalmia i powojniki :o gratuluję

To są dwa moje chciejstwa, których nie mam i raczej mieć nie bedę :(

Kalmii jakoś nie ma w moich ogrodniczych, tylko rh i azalie :( trudne to to w uprawie?? zimozielone?

A powojniki sadziłam co rok i co rok wypadały po zimie :( powojniki i róże to sa rośłiny którym moja wilgoć nie leży. Róze niby zimują, ale po pierwszym kwitnieniu w czerwcu potem już coraz gorzej, łapiąmi choroby, nie chcą kwitnąć :(

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica ale u Ciebie to akurat wszytsko ladnie wspolgra a u mnie jedne krzaki wlaza na drugie i zaslaniaja sie wzajemnie, i do tego maja takie odrosty ze wstyd, juz statnio oberwalam z jasminowcow takie badyle bo nic kwiatkow nie bylo widac

NItka chyba nie trudne, bo nic z kalmia nie robie, rosnie sobie i jest zimozielona :)

a te powojniki to nie za szybko z nich rezygnowalas??

Powojniki kupowałam nowe przez 3 lata zmieniając za każdym razem odmianę.I nic.

Za to raz kupiłam wiciokrzew, i poszedł jak burza, więc po prostu zmieniłam gatunek pnaczy. Aczkolwiek powojnik to wciąż niezaspokojone chciejstwo :)

A za kalmią i ja się moze rozejrze :lol:

Arctica a Twój ogródeczek to gdzie można oblookac?

rozumiem, ze nowe fociaki w galerii, w domu oblukam, ja za rada Nitki nabylam wiciokrzewy, w miare rosna choc im u mnie za sucho i za wietrznie ale fakt kwitna. Niestety sa bardzo mszycolubne i grzybolubne. Szkoda. Powojniki w tym roku daja rade ale wzielam sobie do serca zasade: nogi w cieniu glowa w sloncu.jedyne co im przeszkadza to wiatr ale tego mam pelno na calej dzialce. normalnie ania z zielonego ale bardzo wietrznego wzgorza

Zaobserwowalam tez, ze z pnaczy u mnie najlepiej rosna tadam....(nie wcale nie winobluszcze) a aktinidie i dlawisze (no te to troche przesadzaja z siła wzrostu)

Kalmie kiedys chcialam ale cos w niej znalazlam, ze u mnie nie bedzie pasila, juz nie pamietam co i nie mam :D

Marta cieplej powoli sie robi:wiggle:

Powojniki kupowałam nowe przez 3 lata zmieniając za każdym razem odmianę.I nic.

Za to raz kupiłam wiciokrzew, i poszedł jak burza, więc po prostu zmieniłam gatunek pnaczy. Aczkolwiek powojnik to wciąż niezaspokojone chciejstwo :)

A za kalmią i ja się moze rozejrze :lol:

Arctica a Twój ogródeczek to gdzie można oblookac?

ten o którym tutaj mowa to akurat na ostatniej stronie dziennika u mnie... ale to mój stary ogród (ma 7 lat), obecny jest caaaałkiem inny, zdjęcia też w dzienniku tylko wszędzie:D

• 1 month później...

Martusia dziękujemy jesteś prawdziwa PPD bylam w szoku jakie odwalilas przyjęcie:D. my wszyscy chcieliśmy się z toba ozenic :D i te wasze zabawki.......

a inni nich się zastanawiają o co chodzi:lol2:

wiemy tez, ze bagażnik Wioli pomieści ja sama i jeszcze co najmniej pare osob:rotfl:

dziekujemy:hug:

• 5 weeks później...

Dzis zwazylam plecak A. a tam 6kg czyli 2x wiecej niz byc powinno, to mnie sklonilo do szukania info o szafkach i okazalo sie ze jest rozporzadzenie ministra, ze w szkole maja byc szafki a w lazienkach ciepla i zimna woda i materialy higieny osobistej, a to z kolei kwestia do podjecia w szkole P. bo papier toaletowy maja w klasie a nie w lazienkach, problem w tym, ze dziecko ktoremu sie zachce siku albo cos wiekszego leci prosto do lazienki a nie szuka papieru w klasie, o mydle w lazience ani nie wspomne.

Kurka, ze tez co rok szkolny to moje nerwy sa wystawiane na probe.....

Marta tak niestety jest..

Teraz u młodego jest papier w toalecie, mydło nie wiem, nie sprawdzałam...

Plecak nie mam pojęcia ile waży, ale ja podnieść mam problem...

Szafek pomimo, że nowiutka szkoła nie mają. W szatni są ławeczki aby usiąść, wieszak i pod ławką miejsce na buty...

Więc nie ma gdzie zostawić książek.. a o to walczyłam i chyba mnie nie zrozumiano.. w końcu odpuściłam... bo ileż można..

Ponieważ Emil nie jest malutki i słusznych rozmiarów, to dale radę, a i jest wożony samochodem z domu prawie pod drzwi szkoły..

w przyszym tygodniu mam wywiadowke to porusze kwestie tych szafek bo to koszmar

wczoraj A. zleciala na tylek z hustawki ktora sie urwala i boli ja kregoslup, boje sie czy nie ma zlamania kompresyjnego ale niby wczoraj ja ktos badal na klimontowie i kazali obserwowac, wiec ja woze, zanosze plecak pod klase, ale przy 7 lekcjach jest co dzwigac