Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeżeli masz Marta problem z plika jpg to możesz zrobić tak:

- otwierasz plik jpg

- dajesz "zapisz jako" BMP (mapa bitowa)

- potem nowo powstały plik otwierasz za pomocą painta i albo sobie go obrabiasz w tym programie albo kopiujesz obraz i wklejasz do autocada - wtedy się da po nim w cadzie normalnie rysować - ale wiadomo, że narzędzi jest nieporównywalnie więcej niż w paincie :p

bardzo podobają mi się te cemento, chyba widziałam je na żywo. czy one są troszkę jakby perłowe??

nord ceram graffio grau a to ja mam w łazience :D

i przyznam się wam tutaj (prawdę mówiąc myślałam, że mnie ktoś o to w moim wątku zapyta) :roll: mam płytki 2 gatunku. ale to nic, bo na podłodze prezentują się świetnie. ale część ze ściany to już dwie róże serie :evil: :evil: :evil: o których sprzedawca nas nie poinformował. ale byłam wtedy wściekła, wyszło dopiero po położeniu partii na ścianie :evil: :evil: :evil: dobrze, że do reszty stylu domu, jakoś to pasuje, bo inaczej chyba bym padła trupem :evil: :evil:

http://img221.imageshack.us/img221/9559/laz5ai7.jpg

a teraz do rzeczy. w utrzymaniu są świetne, zresztą jak każdy gres, nie rysują się, są twarde, nie odplamiają się, nie trzeba ich impregnować. nie znać kurzu, rozsądnego brudu. przy impregnacji fug, nie zważałam na płytki uwagi, nie został żaden ślad. są na prawdę ładne

Editta fakt, ze zwrocilam uwage na to graffio ogladajac twoja lazienke :) One sa tak rozne w odcieniu, ze odrobine inny odcien nie rzuca sie w oczy :) A lazienka wyszla cudnie :)

Ten gres jest jakby powlekany szkliwem, prawda to?? Podobnie cemento( tylko to szkliwo jakby nierowne bylo), natomiast ten mikron to chyba trzeba bedzie impregnowac dlatego musze koniecznie przetestowac kafle. Wazne, zeby nie bylo widac brudu ale i zeby dobrze sie zmywalo i nie zostawaly smugi.

Editta fakt, ze zwrocilam uwage na to graffio ogladajac twoja lazienke :) One sa tak rozne w odcieniu, ze odrobine inny odcien nie rzuca sie w oczy :) A lazienka wyszla cudnie :)

dzięki :D niech to będzie moim pocieszeniem. kto ogląda łazienkę, a później poznaje prawdę, mówi, że wygląda jakby to było zaplanowane

Ten gres jest jakby powlekany szkliwem, prawda to??

no tak. trochę się jej już nasprzątałam, eksperymentowałam i impregnowałam fugi 2 razy. na budowie mamy teraz dość brudno, na płytkach niewiele widać. są na prawdę praktyczne, to mogę potwierdzić. najlepiej jak sobie weźmiesz te wybrane i przetestujesz w domu. ta nord ceram jest bardzo przyjemna w dotyku.

No to te plytki rzeczywiscie sa jasniejsze w rzeczywistosci. Ale i tak jak na cala podloge chcesz je dac, to nadal jestem za cemento. Lazienka to male pomieszczenie rzadzace sie odrebnymi prawami. Mozna w nim poszalec. Reszta powinna byc moim zdaniem jak najbardziej neutralna. :roll:

No lepiej zacznij juz teraz bo potem czas leci szybciutko a do tego jeszcze sie czeka na plytki :)

akurat tu będę oponowała -nie jestem zwolenniczką zbyt wczesnego kupowania płytek! Potem się często żałuje swoich wyborów -szczególnie oglądając inne domki na FM :roll: ja mam płytki w kartonach w garażu już od 3 m-cy -no i np w przypadku płytek do dolnego WC już mi się nieco koncepcja "odwidziała", ale cóż -już jest "pozamiatane" :-? ...