Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale ta zwykla sluchawka to raczej nisko wisi, wiec ona srednio do prysznica sluzy. Generalnie ja od tematu baterii dostaje drgawek, bo nie chce na nie wydac miliona, ale wymyslilam sobie baterie termostatyczna i nie wiem, czy to jest dobry pomysl. Co myslicie? Czy to sie nie psuje czasami?

Co do 2osobowego prysznica -to ja mam obecnie "90" i jest wystarczający -w nowym domku taki sam -szyby są całe :wink:

Malgos -pojęcia nie mam... ale sama też bym pewnie kupiła termo. ale jak zwykle się pośpieszyłam -i już w zimie kupiłam baterie -zwykłe :x

A myślałaś o czymś takim?:

http://www.termicotychy.pl/admin/zdjecia/3fe62be4c322d73189c12dd8e7b51aae.jpg

to Roca za 2600.

W panelu z deszczownica chyba tez sie nie da regulowac, choc sie nie znam:) A co tam chcesz regulowac?? to ma byc deszcz a nie prysznic, do prysznica masz zwykla sluchawke :)

Tylko przeważnie te zwykłe słuchawki co są razem z deszczownicą trzeba trzymać w ręce żeby się wykąpać. Ja lubię sobie ustawić wysokość i lubię jak wodą leci pod odpowiednim kątem a przy deszczownicy jak sama nazwa mówi stoisz jak w deszczu, ciągle ci leci woda po twarzy.

Moja mama ma zamontowaną tylko deszczownicę bez słuchawki i np. jest problem jak chcesz spłukać brodzik czy umyć kabinę.

Ja bym chciała jakiś panel z porządną słuchawką i z bocznymi dyszami żeby mi się po bokach lało.

To nie było bezpośrednio do Małgoś tylko ogólnie o termostatach :wink:

A w międzyczasie dopytałam Tomka o co dokładnie chodzi z tym ogrzewaniem węglowym i czemu się te baterie nie nadają i niby dlatego, że woda w bojlerze jest na tyle ciepła, że bateria byłaby zbędnym bajerem.

Ale zawsze można dopytać dla pewności kogoś kompetentnego :D

Chcialam zauwazyc ze jesli sie montuje osobno deszczownice i prysznic to tylko od nas zalezy na jakiej wysokosci bedzie powieszona sluchawka i czy bedzie z drazkiem czy na uchwycie wiec nie mowcie mi, ze jak deszczownica to musi byc nisko, musi sie trzymac w rece.

Chcialam zauwazyc ze jesli sie montuje osobno deszczownice i prysznic to tylko od nas zalezy na jakiej wysokosci bedzie powieszona sluchawka i czy bedzie z drazkiem czy na uchwycie wiec nie mowcie mi, ze jak deszczownica to musi byc nisko, musi sie trzymac w rece.

masz rację -u nas uchwyt prysznica bedzie "w połowie drogi" miedzy baterią podtynkową a deszczownicą. Wybraliśmy taki bez drążka:

http://www.termicotychy.pl/admin/zdjecia/a855f42bb4cfdb456ff72a7bd0857685.jpg