Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

A tak serio, to my mamy słabe ciśnienie wody. Cała wieś to odczuwa. Gdybym miała czekac na wanne pełną wody to musiałabym chyba z godzinę wczesniej wstawać. To główny nasz problem :roll:

No ale jak splukac wlosy z szamponu pod przysznicem jak jest slabe cisnienie wody? W takich przypadkach moja kąpiel pod prysznicem trwa i trwa i trwa a piana z wlosów ciagle leci ;)

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkie kabiny z tych serii sa w promocji teraz :)

Dzięki Markotko już sobie "oblukałam"! Znalazłam nawet drzwi do mojej wnęki na górze - muszę je teraz gdzieś na żywca zobaczyć... :roll:

Efilo do wanny też są z termostatem ale są montowane w ścianie (tak jak prysznicowa), a z kolei podtynkowe nie są zbyt piękne...

Ja do wanny chyba zrobię zwykłą podtynkową (albo z termostatem) i taki patent z Hansrohe nam Pani poleciła - w korku jest wylewka - koszt ok. 800zł:

http://www.megalazienki.pl/Exafill_Plus_element_zewnetrzny,58128000,272.html

Mario ja wlasnie robie napelnianaie przelewem w wannie.

Nie ma sensu robic do wanny temostatu, chyba ze ktos planuje ciagle prysznice w wannie. W wannie zalezy na jak najszybszym napelnieniu wiec nie ma co kombinowac z termostatami , prysznic to co innego wiec sie zastanowcie nad tym.

Markotko no ja właśnie też się skłaniam żeby zrobić to napełnianie przelewem i zwykłą baterię podtynkową z słuchawką, a pod prysznic zrobimy z termostatem i będzie git! :wink:

A co najważniejsze nie pójdziemy z torbami, bo takie "typowe" baterie wannowe to kosmicznie drogie są jak dla mnie - 3-4 tys.zł jak nic musiałabym na taką wydać, a tak powinnam się zmieścić w połowie tej kwoty... 8)

Wszystkie kabiny z tych serii sa w promocji teraz :)

Dzięki Markotko już sobie "oblukałam"! Znalazłam nawet drzwi do mojej wnęki na górze - muszę je teraz gdzieś na żywca zobaczyć... :roll:

Efilo do wanny też są z termostatem ale są montowane w ścianie (tak jak prysznicowa), a z kolei podtynkowe nie są zbyt piękne...

Ja do wanny chyba zrobię zwykłą podtynkową (albo z termostatem) i taki patent z Hansrohe nam Pani poleciła - w korku jest wylewka - koszt ok. 800zł:

http://www.megalazienki.pl/Exafill_Plus_element_zewnetrzny,58128000,272.html

yyyy

ale na co ja patrzę :o

Mario planuje tak jak ty : napelnianie przelewem, mieszacz z przelacznikiem i sluchawka z wezem na przylaczu katowy, ale kombinuje czy nie schowac go pod polka przy wannie jak to jest w bateriach nawannowych ze widac tylko glowke prysznica a teszta schowane. Da sie to zrobic, trzeba tylko dokupic rozetke ale caly czas mysle o wodzie splywajacej po wezu.

Mario planuje tak jak ty : napelnianie przelewem, mieszacz z przelacznikiem i sluchawka z wezem na przylaczu katowy, ale kombinuje czy nie schowac go pod polka przy wannie jak to jest w bateriach nawannowych ze widac tylko glowke prysznica a teszta schowane. Da sie to zrobic, trzeba tylko dokupic rozetke ale caly czas mysle o wodzie splywajacej po wezu.

No ja właśnie chciałam chowany wąż w półce, ale zażyłaś mnie teraz tą wodą spływającą po prysznicu.... :oops: :oops: :oops:

Chociaż jak powiesisz na ścianie to też musi gdzieś skapać, chyba, że dasz go na tyle nisko, że będzie "wchodził" do wanny..?

Malgos rowiazanie to mieszacz z termostatem i do tego przelaczniki do tego podlaczona deszczownica i wylewka wannowa i prysznic.

Czyli na przyklad takie jak dalas: http://www.allegro.pl/item466167688_kludi_zenta_termostatyczna_wannowa_natrysk_tanio.html

+ deszczownica by styklo? Ja mam podobne uczucie jak efilo - za cholere nie wiem, o co chodzi w tych grepsach. Wylewki, mieszacze, zlitujcie sie... :-?

Na zewnatrz to woda wlewa ci sie na polke albo wanne ale wewnatrz wlewa sie pod wanne. Baterie nawannowe maja takie plastikowe boksy ktore sa chyba polaczone w odplywem albo trzymaja ta wode az wyschnie, choc wiem ze nie kazda firma ma te boksy wiec moze to nie problem.

Malgos ale nie podlaczysz deszczownicy do tej baterii.

jesli chcesz zrobic 3 zrodla dobioru wody tzn wanna prysznic i deszczownica to musisz to zrobic inaczej

1. mieszacz z termostatem czyli taka wajha ktora odkrecasz wode i dajesz ile tej wody ma sie la

2. przelacznik ktorym mozesz przelaczac gdzie ma isc woda czyli czy na deszczownice czy na wannee

3. wylewk wannowa tzn taki kranik z ktorego sie leje woda

4. przylacze katowe to element do ktorego podlaczasz waz do sluchawki.