Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Na zewnatrz to woda wlewa ci sie na polke albo wanne ale wewnatrz wlewa sie pod wanne. Baterie nawannowe maja takie plastikowe boksy ktore sa chyba polaczone w odplywem albo trzymaja ta wode az wyschnie, choc wiem ze nie kazda firma ma te boksy wiec moze to nie problem.

Ale mi zadałaś ćwieka... Muszę dobrze dzisiaj wypytać o wszystko... :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malgos ale nie podlaczysz deszczownicy do tej baterii.

jesli chcesz zrobic 3 zrodla dobioru wody tzn wanna prysznic i deszczownica to musisz to zrobic inaczej

1. mieszacz z termostatem czyli taka wajha ktora odkrecasz wode i dajesz ile tej wody ma sie la

2. przelacznik ktorym mozesz przelaczac gdzie ma isc woda czyli czy na deszczownice czy na wannee

3. wylewk wannowa tzn taki kranik z ktorego sie leje woda

4. przylacze katowe to element do ktorego podlaczasz waz do sluchawki.

markotko

jesteś boska. dzięki Ci wielkie

mieszacz czyli kurek hurrraaa już wiem :D :D :D wylewka czyli kran

I wielkie dzięki za zdjęcia wanny i lejącej się wody. Ale czaderski pomysł. Tylko nie wiem czy moje cudo ma taką dziurkę :o

Malgos ale nie podlaczysz deszczownicy do tej baterii.

jesli chcesz zrobic 3 zrodla dobioru wody tzn wanna prysznic i deszczownica to musisz to zrobic inaczej

1. mieszacz z termostatem czyli taka wajha ktora odkrecasz wode i dajesz ile tej wody ma sie la

2. przelacznik ktorym mozesz przelaczac gdzie ma isc woda czyli czy na deszczownice czy na wannee

3. wylewk wannowa tzn taki kranik z ktorego sie leje woda

4. przylacze katowe to element do ktorego podlaczasz waz do sluchawki.

Ja Cie krece, ale Ty jestes hydrualik! :D :D :D Dzieki. Przekaze chlopu, moze sie na tym wyzna. Jeszcze zeby takie w miare tanie byly zestawy, tak zeby nie trzeba bylo paru tysiecy na to wybulic, to juz bym byla w siodmym niebie. 8)

No musialam rozgryzc temat zanim zaczelam zamawiac :)

na stronie 72 i 79 sa schematy podlaczen dla wanny i prysznica

http://www.omnires.pl/cennik_p/2007_05_31_katalog_omnires.pdf

Efilo zanim zaczniesz zamawiac to napelnianie przelewem sprawdz dokladnie dugosci, bo mysmy musieli kupowac taki dluzszy element wewnetrzny.

Hej Markotko!

No to trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze i sprawnie poszło!

Widzę, że jesteś o jeden krok przede mną :wink: U nas ocieplenie poddasza będzie jak wylewki podeschną, co mam nadzieję, że nastąpi w miarę szybko... :roll: Planujemy tak mniej więcej za miesiąc...

A jeśli chodzi o podpięcie gazu to nam Pan powiedział, że dzwonimy i najpóźniej mamy na drugi dzień, ale to się musisz dowiedzieć u siebie w gazowni!

Ale kiedy mozesz zadzownic??

Jak masz zrobiona i odebrana instalacje gazowa i odbior kominiarski??

No u nas wylewki byly lane 22.09 teraz chcemy je jak najszybciej zaczac wygrzewac, bedziemy podpinac kociol bez zasobnika bo nie mamy kafli w kotlowni jeszcze, jak tylko kupimy ( jesi Efilo nam nie wykupila :lol: ) to bedziemy kleic kafle zeby zamontowac w koncu tez zasobnik :)

Ale kiedy mozesz zadzownic??

Jak masz zrobiona i odebrana instalacje gazowa i odbior kominiarski??

No u nas wylewki byly lane 22.09 teraz chcemy je jak najszybciej zaczac wygrzewac, bedziemy podpinac kociol bez zasobnika bo nie mamy kafli w kotlowni jeszcze, jak tylko kupimy ( jesi Efilo nam nie wykupila :lol: ) to bedziemy kleic kafle zeby zamontowac w koncu tez zasobnik :)

Mamy dzwonić jak będziemy mieć zamontowany piec - że trzeba mieć odbiór kominiarski to nie wiedziałam, ale na pewno by nas instalator uświadomił...! :roll:

A jaki masz piec i na ile litrów zasobnik?