Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Imro gratulacje dla Gucia! Zdolny chłopak -) :cool:

Pewnie po mamusi... :D

Jeśli mogę Wam coś polecić, to zachęcam do kupienia czegoś takiego:

http://www.tup-tus.eu/tup/2.jpg

Moja Zuza jeździła najpierw na takim biegaczu - rewelacyjnie uczy dziecko utrzymania równowagi. :yes:

Po jednym sezonie, kiedy to wreszcie urosła do normalnego rowerka, wsadziliśmy ją na dwa kółka, a ona po prostu odjechała! :eek:

Jedyne co musiała opanować, to ruszanie z miejsca, ale to był moment.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nasna takie cacko już chyba zapóżńo Konrad ma 4,5 roku.

Rok temu na wiosnę w przedszkolu szczęka mi opadła jak zobaczyłam 3,5 latka z młodszym o rok bratem na rowerach bez dodatkowych kółek :jawdrop:Jeden i drug śmigali ajkby się na rowerach urodzili. Szczególnie ten młodszy wyglądał pociesznie.

znalazłam takie cos - brzmi niezle - ale czy tak to sie robi nie mam pojecia

Tłusty brud można usunąć miękką szmatką nasączoną płynem składającym się z czterech części benzyny ekstrakcyjnej i jednej części oleju lnianego. Płyn ten czyści politurę woskową i nie szkodzi okładzinie [fornirowi]. Czyszcząc trzeba zmieniać co pewien czas szmatę, aby wcierać płyn czystą powierzchnią materiału. Jeżeli mebel jest bardzo brudny, trzeba użyć waty drucianej o gradacji 000, nasączonej tym samym płynem. Nie należy przyciskać zbyt mocno waty i czyścić wzdłuż słoja, aby nie naruszyć oryginalnej powłoki. Po czyszczeniu wytrzeć powierzchnię czystą szmatą nasączoną benzyną ekstrakcyjną. Na czysty mebel nałożyć nową warstwę wosku lub politury.

zapytam męża jak wróci z pracy, czym to można potraktować - swego czasu restaurował meble z zawodowym konserwatorem i w ogóle ma o antykach spore pojęcie. ale od razu powiem, że jak się dowie, że chcesz to pomalować kryjącą farbą, to rzuci na Ciebie klątwę :) jest absolutnie przeciwny ukrywaniu drewna pod farbami, akceptuje tylko oleje, bejce, lakiery itp. :)

zapytam męża jak wróci z pracy, czym to można potraktować - swego czasu restaurował meble z zawodowym konserwatorem i w ogóle ma o antykach spore pojęcie. ale od razu powiem, że jak się dowie, że chcesz to pomalować kryjącą farbą, to rzuci na Ciebie klątwę :) jest absolutnie przeciwny ukrywaniu drewna pod farbami, akceptuje tylko oleje, bejce, lakiery itp. :)

czekam wiec na opinie, jesli to jakies lepszejsze drzewo to nie mam sumienia je kolorowac i wtedy tez raczej oddam je w rece fachowca zeby czegos nie spartolić.

Na białą ramę poszukam jakieś "bele co"