Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To rozwiazanie ze stolikiem jest stworzone do mojego salonu!!! :lol:

Mayland a wiesz dlaczego? bo mamy identyczny uklad salon-kuchnia-jadalnia, zerknelam na twoj rzut. Tylko Ty masz przekrecony o 90stopni w stosunku do mojego :lol:

Gdzie można zobaczyć Twoje rzuty?

Hmmmm a cóż to dla mnie nieznany język jakiś? 8) Któryż to tłumacz go obrobi? 8) :lol:

Ty nie marudzaj tylko wrzuc więcej tych wizualizacji to może coś ściągnę, podpatrzę :wink:

To wykończenie drewnem, nie wiem czemu ale.... przypomniało mi wakacje nad morzem, odrazu czuć morską bryzę :lol: Tapeta juz nie dała tego efektu. Wyszłu bardziej buduarowo, kobieco. Chyba dlatego mąż woli drewno :lol:

wiecha byla u mnie od poczatku,

murarze sami ja zrobili i stawiali coraz wyzej w miare jak domek rósł :lol:

wracając do tematu budowy :roll:

problemy zaczely sie u mnie dopiero (naszczescie) przy wykonczeniowce

po jakims czasie doszlismy z mezem do wniosku, ze zeby sie nie wykonczyc musimy cos zmienic, a zmiana polegała na tym:

przychodzimy na budowe, a tu kurna jakis mega wrzód :evil:

normalnie wyrywałabym sobie włosy z głowy, ale ...........

bierzemy głęboki oddech, uspokajamy sie i mówimy :

prosze to rozebrac, oderwac, rozpieprzyc

i zrobic porządnie

i wychodzimy 8)

i Ty moja droga Irmo tez niestety w takich sytuacjach musisz zacisnąć żeby, wziąść głęboki oddech i powiedzieć Panom, że mają to rozebrac i postawic jeszcz raz

trudno, znowu to potrwa, najwazniejsze jest jednak zeby ta lukarna byla zrobiona do porządku.

pozdrawiam :wink:

Jesli Cię to pocieszy to.....cieśle dzwonili do mnie gdzie bedą okna dachowe. Goniłam 15 z pracy po to by im pokazac palcem krokwy miedzy którymi mają byc okna. Zaznaczyli krzyzykami na murze. I co zrobili? NIC!!!! Zostawili za mały rozstaw krokiew pod okna. Dekarze musieli to naprawiać :( Nie wiedziałam że jest źle. Dopiero na późneijszym etapie się dowiedziałam, po fakcie.

Dobrze, że Ty widzisz, kontrolujesz, masz rozeznanie. Naprawić póki można to najlepsz wyjście z sytuacji. Lepiej teraz niż później.

Trzymaj się dzielnie i walcz!!!

http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg

Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie.

Niech te święta Bożego Narodzenia

przyniosą nam wiele radości,

Niech uśmiech zagości w domach,

Niech ogarnie nas ciepło wigilijnej świecy,

a jej blask zamieni się w żywe iskierki w oczach,

Niech samotność odejdzie w niepamięć,

Niech zima otula nas białym puchem,

jak ciepły koc przy kominku,

Niech bieluteńkie gwiazdeczki

skrzypią wesoło pod naszymi butami

na wieczornym spacerze.

Niech dobry Bóg namaluje

szczęście na naszych twarzach,

Niech miłość dotyka nas delikatnie,

lecz bez ustanku,

Niech marzenia płyną wysoko w górę

i spełniają się...

____________/\

___________< o >

_____________\/

___________/___\

__________/o_<>\

_________/__o____\

________/_____o___\

_______/___<>__o__\

______/__________o__\

_____/__<>_____o____\

____/________o_______\

___/_______o___<>____\

__/__<>__o____________\

_/______o______________\

/_____o________<>______\

___________|__|

• 3 weeks później...

witam :wink:

mamuś od czego zacząć :roll: wizualizacja wc-tów (podoba mi się :lol: :lol: :lol:) dla mnie namber łan i wydaje mi się, że również do wersji tapety jest jak najbardziej w porządku. wersja nr 2 też jest super. ale czego się spodziewać, nie :wink:

mam właśnie pytanie, bo tak troszkę mnie zaintrygowało, czy ten pasek tapety, tak? jest za szybą? jak jest osłonięty przed wodą?

dom mi sie przestał podobac. mialyscie taki estetyczny kryzys?

tylko lekki kryzys. pocieszenie, ja miałam ich setki, dziwne tylko, że na samym końcu :roll: dom bez okien, dachu, elewacji, czego można wymagać :wink:

Editta:

przed swiatami byl lekki kryzys, a teraz jest juz duzy, bo: dom za maly, kotlownia powinna byc w innym miejscu i wogole...a poza tym na pewno bedzie brzydko...

co do kibelkow: tam nie ma tapety tylko kafelki w taki wzor. Szczerze mowiac ide troche po najmniejszej linii oporu. Nie chce mi sie kombinowac "na nietypowo", ma byc ladnie, w miare mozliwosci, ale chce sie szybko wprowadzic. :wink: no chyba, ze jutro zmienie zdanie....

Mayland:

piekny by byl jakby byl dluzszy o 1,5 metra...a poaz tym dzieki za mile slowa