Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irma może mi coś podpowiesz :roll:

podoba mi się ta aranżacja Antayi

http://www.invicta-sa.com/images/images_chauffage/photos_ambiance/poele_a_bois_antaya.jpg

deski za kozą dałaby pionowo bo wnętrze nie będzie wysokie

chyba zdecyduję się żeby rura szła za piecem więc nie będzie widoczna

do tego białe sofy ale nękają mnie myśli o podłodze chcialabym drewnianą bardzo podoba mi się biala albo bielona ale czy to będzie pasowało do tych białych desek na ścianie? może trzeba dać ciemną podlogę stanowiącą kontrast

mogłabyś oddzielić deski na scianie od desek na podłodze pasem gresów położonych na podłodze. Przydałoby się to ze względu na kozę. Było by ładnie gdyby deski na ścianie były przedłużeniem desek z podłogi. Ten sam rodzaj drewna, format itd.

albo na zasadzie kontrastu, bardzo duże elementy na scianie(deski) malutkie (np. parkiet przemysłowy) na podłodze. Może być też odwrotnie.

mogłabyś oddzielić deski na scianie od desek na podłodze pasem gresów położonych na podłodze. Przydałoby się to ze względu na kozę. Było by ładnie gdyby deski na ścianie były przedłużeniem desek z podłogi. Ten sam rodzaj drewna, format itd.

albo na zasadzie kontrastu, bardzo duże elementy na scianie(deski) malutkie (np. parkiet przemysłowy) na podłodze. Może być też odwrotnie.

dzięki Irma :lol: muszę też zastanowić bo wokół rury wchodzącej w komin nie może być drewna w odległości ok 30 cm (pewnie jakieś wykończenie z czarnej blachy dam - od frontu pewnie będzie niewidoczne)

ciekawy efekt może z tego powstać taka ściana przechodząca w podłogę

no to muszę gresu poszukać :roll: w ciemny brązie lub ciemnym szarym :roll:

te deseczki w pionie nie muszą być równe i symetryczne. Jeśli ktoś chce coś więcej powiedzieć poza spokojem i równowagą to mozna sie pobawic w lekkie nierównowsci jak tutaj: w poziomie wygląda to ciekawie. nei wiem jak kładzione w pionie

http://farm4.static.flickr.com/3066/2661482567_e711b5e7bf_o.jpg

autorem sa bodajże:

http://www.tnadesignstudio.co.uk/portfolio/archive/

i coś do koszyka "Klubu Szarolubnych" :)

ale też:

- to kuchnia

- szufladki bez szyn :)

- może mało funkcjonalny wyciąg ale i mało ingerujący w przestrzeń .

http://img79.imageshack.us/img79/1049/resizeofimage001jm3.th.jpghttp://img300.imageshack.us/img300/1378/resizeofimage002sf5.th.jpg

Hauser 4/07

Witajcie!

Ależ miałam zaległości, całe 4 strony :o ! Kuchnia pewnie zamówiona, ale zabiorę głos: zdecydowanie wersja A. Co do uchwytów, te wpuszczane strasznie mi się podobają, ale trzeba uważać, żeby nie były zbyt płytkie. Pamiętam jak pierwszy raz otworzyłam szufladkę i ... po paznokciu ... Zawodu nie zmieniaj, bo jesteś dobra w tym co robisz :D . Drzwi zewnętrzne masz superaśne!!!!!!!!!!!!!!

A teraz proszę nowe fotki :roll: :D :D

takie uchwyty miałam mieć, ale wydaje mi się, że źle wyglądają z blatem wykonczonym listwą alum. wtedy robi się jakby za dużo metalu

Dla mnie ta kuchnia jest ok. Lubię takie surowe.

Jak tylko się zrobi ładna pogoda to brykam w okolicę pstrykać.

to co mnie sie nie podoba to jakies niespokojności i zgrzyty w zestawianiu plaszczyzn (w okolicy lodowki w zabudowie). Ale duzo pracuje na gridach wiec takie rzeczy od razu dostrzegam. Trochę tez ten wystajacy uchwyt (zewnętrzny rodzynek wsrod pozostalych)

Sama biel jak najbardziej dla mnie ok.

blat cały z metalu ???? czy tylko listwa? a blat ?

niekoniecznie. jak wspomnialem, mam zboczenie gridowe, nie umiem np wymyslec ciekawego ukladu okien, ktore w jakis sposób nie byłyby ze sobą zwiazane, ktore byłyby zawieszone w osobnych odniesieniach. Zawsze jakoś musze je ze sobą dopasować. Tutaj tego nie ma. Na pewno ktoś powie, że tak jest świeżo, bardziej swobodnie, twórczo a mniej konserwatywnie itp. Wiec na pewno nie oceniaj tego w kategoriach źle/dobrze.

Ta kuchnia ze zdjecia bylaby calkiem spoko, gdyby nie lodowka w zabudowie. Albo cos jest nie tak z ta zabudowa, albo powinna byc wolnostojaca i juz. No i gdyby nie bylo wiszacych szafek to juz w ogole byloby super.

A z Toba Irma jest wszystko w porzadku sadzac po dotychczasowych poczynaniach... :roll: No chyba, ze w sekrecie pragniesz sobie walnac jakies wielkie poroze przy kominku... :) Przyznaj sie. :roll: