Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj, przecież pisałam, że to nie chodzi o czeroną sofę tylko o wszystko razemWam to coś powiedzieć...

ee daj się poznęcać nad soboą :o :o :wink:

niestety to wąziutkie deskowanie (elewacja zewnętrzna na budynkach) to cedr i za sam material (system elewacji) kosztuje ok 240 pl/m2 netto :). Z montażem ok 600. Cedr akurat jest tam 'tani' bo lepsze jest wenge i kilka innych gatunków. To tyle w temacie :)

myślałam o tym

http://farm4.static.flickr.com/3066/2661482567_e711b5e7bf_o.jpg

i nawet nie chodziło mi tyle o gatunek drewa co pomysł, sposób ułożenia

Editta z tego co wiem to u ciebie ta sofa będzie ogromna

a mnie chodzi o salony z wypoczynkiem jak w poczekalni u dentysty... :wink: :)

a zresztą, znęcajcie się... :roll: wszystko mi jedno

mąż mi wczoraj powiedział ile już wydaliśmy i ile nam zostało, równie dobrze mogę już się zastrzelić

Editta z tego co wiem to u ciebie ta sofa będzie ogromna

a mnie chodzi o salony z wypoczynkiem jak w poczekalni u dentysty... :wink: :)

mam tu obok takiego nowoczesnego dentystę. Bardzo mi się u niego podobał w poczekalni taki metrowej średnicy okrągły lufcik w półmetrowym stropie. Niesamowity efekt :)

mąż mi wczoraj powiedział ile już wydaliśmy i ile nam zostało, równie dobrze mogę już się zastrzelić

nie zapomnij o zdjeciach okolicy :):)

a na poważnie, jeden znany architekt (robiący we wnętrzach, skupiający sie na detalu - Czesław Bielecki) napisał a propos swojego domu: Na szczęście nie miałem dość pieniędzy, aby budować szybko – wspomina. Rezydencja powstawała latami, krok po kroku. Gdy nie było go stać na wykańczanie domu, urządzał ogród i sadzawki. Najpierw zamieszkał w stodole-pracowni, gdzie miał tylko maleńką kuchnię, łazienkę i pokój z dwiema antresolami do spania. Po roku przeniósł się do tak zwanego małego domu. Po następnych sześciu osiadł w siedzibie głównej.

Fakt ze jego dom to trochę nie jest dom [ LINK ]...

W każdym razie siebie tak pocieszam :) trzymaj sie ciepło i bądź dobrej myśli.

zmora, każedego inwestora :evil: :evil: :evil:

Irma troszkę podczytałam o rozważaniach na temat podziałów frontów kuchennych. nie jest źle, tych różnic nie masz wiele i wg mnie porządek jest zachowany. najlepiej prezentuje się w wersji "a", poziome linie są delikatne (pewnie brak tu uchwytów).

fajny sposób na połączenie szafek i szuflad to wykorzystanie szuflad "ukrytych " za jedym frontem :roll:

ja prawie nie mam szafek, ale taki sposób wykorzystałam aby uniknąć zbyt wielu linii

myślałam o tym [...]

i nawet nie chodziło mi tyle o gatunek drewa co pomysł, sposób ułożenia

a już wiem :) ano :) i jak myślałem sobie to nie byłoby takie trudne w zrobieniu. Z kolei wymagałoby dość pilnej uwagi pod kątem dbałości (zbierania się kurzu itp)

otóż to :wink:

Lojezusicku... Przeciez tych wnetrz nie sprzata pan / pani domu... Jak nas stac na wypasione wnetrza, to musi byc nas stac na sprzataczke. :wink:

estetyka p. Bieleckiego to całkiem nie moja bajka

ale pocieszać się można

to wiem, Pan Bielecki to odległy biegun, o 'spokój wodza' mi chodziło :) prowadzisz jeden z chyba 4 wątków, które tu czytam i mam zamiar nadal czytywać :evil: :lol:

dzięki, mam nadzieje, że już niedługo będę mogla pokazać jakieś zdjęcia ze środka

Ja właśnie sobie uświadomiąłm pierwszy powód do radości, ze jeszcze nie zaczęłam budowy :). Zanim stworze swoje - zobaczę wnętrza Irmy! :D

Pewnie, ze wiem - z grubsza - jaki dom chciałabym mieć, natchnienia szukałam i szukam w wielu pismach. Ale fotografie sa tak doskonałę, tak dopieszczone, że moga słuzyć jedynie za inspirację właśnie. A tu zobaczymy jak ten cudowny (to rzecz pewna!) efekt powstaje. I to dla mnie będzie wielka pomocą.