Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

urokliwie i cicho tam masz.... I wiesz co. Ta nowoczesność domku, w tak sentymentalnym/romantycznym kontekście zmierzchu, ciszy wcale nei wygląda dziwnie, spokojne się adaptuje.

Jakoś nie widziałem tego wcześniej, ale te naramienniki (szare przystawki na oknach) fajnie poszerzają (albo wydłużają) bryłę. To świadomy zabieg czy mi się coś 'mąci' ? :)

aha. hm... a co ten sąsiad ma ładniejszego w działce? Pusta taka, bez drzew/historii. No i domek średnio mi się widzi. Zbyt chyba wyniosły wobec zbyt płaskiego dachu a całosć w kontekscie drzew dookoła, no nie wiem... ale mój gust nie jest miarodajny :lol:

Stawiam zakład ze gośc lata z aparatem do Twojego i wszystkim pokazuje jaką ma zaje....stą chatę po sąsiedzku :) I śmiem twierdzić że to on ma racje ! :)

spadam :)

z betonem i kostką poczekam do trawki i otoczenia, zapowiada sie fajnie ale chce zobaczyć finał !

urokliwie i cicho tam masz.... I wiesz co. Ta nowoczesność domku, w tak sentymentalnym/romantycznym kontekście zmierzchu, ciszy wcale nei wygląda dziwnie, spokojne się adaptuje.

Jakoś nie widziałem tego wcześniej, ale te naramienniki (szare przystawki na oknach) fajnie poszerzają (albo wydłużają) bryłę. To świadomy zabieg czy mi się coś 'mąci' ? :)

aha. hm... a co ten sąsiad ma ładniejszego w działce? Pusta taka, bez drzew/historii. No i domek średnio mi się widzi. Zbyt chyba wyniosły wobec zbyt płaskiego dachu a całosć w kontekscie drzew dookoła, no nie wiem... ale mój gust nie jest miarodajny :lol:

Stawiam zakład ze gośc lata z aparatem do Twojego i wszystkim pokazuje jaką ma zaje....stą chatę po sąsiedzku :) I śmiem twierdzić że to on ma racje ! :)

spadam :)

z betonem i kostką poczekam do trawki i otoczenia, zapowiada sie fajnie ale chce zobaczyć finał !

Marku, nikt nie umie tak ładnie pisać o tej mojej stodole jak ty :)

szare "naramienniki" są zabiegiem w 100% świadomym, architekt proponował drewno, ale zdecydowałam się na tynk.

Tamta działka bardziej leśna jest, tuż przy płocie rosną bardzo piękne sosny.

Ale działka nie jest tak mocno zadrzewiona jak nasza, więc jest niesamowicie słoneczna...nie wiem, ma coś w sobie...

A domek trochę taki malmucowy, mnie się podoba. Wiele zależy od wykonczenia z zewnątrz. Tak czy siak bardzo jestem ciekawa kto go buduje, bo dookoła jest raczej bardzo trradycyjna architektura.

przesadzasz:)

Na pewno widać po niej to co masz na mysli mówiac mi bym oszczędzał 'dostawki, przystawki, urozmaicenia bryły'

Widac u CIebie, że kluczem jest oszczędność i podkreslone kilka wyważonych gestów. Nie wiem jak u mnie. zobaczymy.

kiedyś pokazałam architektowi dom z podcięciami w bryle, dla mnie bardzo piękny, ale mnie zgasił: A chcesz,żeby Ci starczyło kasy? To zapomnij :)

przesadzasz:)

Na pewno widać po niej to co masz na mysli mówiac mi bym oszczędzał 'dostawki, przystawki, urozmaicenia bryły'

Widac u CIebie, że kluczem jest oszczędność i podkreslone kilka wyważonych gestów. Nie wiem jak u mnie. zobaczymy.

kiedyś pokazałam architektowi dom z podcięciami w bryle, dla mnie bardzo piękny, ale mnie zgasił: A chcesz,żeby Ci starczyło kasy? To zapomnij :)

no ja pomyslalem o oszczednosci w bryle.... ale oszczednosci w kasie to klucz. masz rację.

o właśnie

CZy wiecie, że przez to, że mój dom przekręciłam o 90st. wzrośnie mi zużycie energii?

Miałam piękne wielkie okno na południe i musiałam z niego zrezygnować. Bo po przekręceniu wychodziłoby na wschód

to zmaleje?

mozna sie pocieszac ciensza ramka w oknie (tam sa wieksze straty niz w szybie :))