Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki editta, z Twoich ust to nie lada komplement :)

ale zdradze Wam sekret: dom jest optycznie odrobinke za krótki. moze jak sie go obsypie i zrobi elewacje to bedzie w sam raz, na razie zamiescilam tylko te zdjecia na ktorych prezentuje sie najlepiej :)

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mówię Wam dajcie czerwony kolor 8) Podobno podnieca :wink: :lol: :lol:

A tak serio to ja raczej lubię ciemne sypialnie. Są przytulne i klimatyczne. I chyba prowokuja troszkę do bycia niegrzecznym :oops: :lol:

Już zdecydowałam o 2 rzeczach. Pierwsza to kolory juz wybrane a druga to szafa. Wiem, ze bedzie imitowała japońskie ścianki papierowe (te białe w kratkę). Narazie tyle a reszta rodzi się w bólach :lol: Pasowałoby kolonialne łóżko ale drogie sa pierońsko :evil: Poszperam jeszcze :wink:

Irmo Ty nic nie zmieniaj. Ta grafitowa sypialnia jest śliczna!!!!!

mialam czerwona i juz wiecej nie chcę.

zawsze mialam wrazenie, ze jest w niej duszno. a byla od polnocy.

wogole doszlam do wniosku, ze bardzo cieple kolory sa nie dla mnie.

i wcale nie zachecaja do... :D

moze i zostawie tak jak jest, chociaz ostatnio cos przy niej gmeralam, musze zajrzec, bo juz nie pamietam co mi wyszlo :)

Słuchajcie koleżanki :lol:

Jak jestescie takie mądre w sprawach sypialnianych to powiedzcie czy dawać dwa okna dachowe w skosie od południa ?? Czy nie będzie na jasno i za ciepło?

Moja sypialnia jest nad podwójnym garażem (w szczycie) - ma około 30m2 (po wydzieleniu w północnym skosie łazienki małżeńskiej i garderoby) :roll: i w projekcie dałam tylko drzwi balkonowe szer 180 cm (w środku tego szczytu) - myslałam że wystarczy ale po położeniu folii wydaje mi się za ciemno :-? (drzwi balkonowe od wschodu)

Będzie wykańczana za jakieś 5 lat pewnie ale co do okien musze sie decydowac szybko :cry:

Ojej tak zamotałam że nie wiem czy ktos sobie to wyobrazi ale niesety nie umiem nic wklejać :x

U mnie jest taki pokój 40m2 i w szczycie okno 1,5 szerokie oraz jedno dachowe. Jest widno. Jednak osobiście lubię doświetlone pomieszczenia. Zawsze można przesłonić nadmiar światła roletą, lub żaluzją. Myślę że jednak sama musisz podjać decyzję co wybrać. Okno dachowe to wydatek ok. 1000zł. Jesli to nie ma znaczenia to wstawiaj :lol: Będzie ładniej :lol:

sa na to normy. Optymalne doświetlenie pomieszczeń z wykorzystaniem światła naturalnego określa stosunek powierzchni okna liczonej w świetle ościeżnicy, do powierzchni podłogi. W przypadku pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi stosunek ten powinien wynosić co najmniej 1:8, natomiast w innym pomieszczeniu, przeznaczonym na cele gospodarcze — co najmniej 1:12.

policz sobie, ale na oko bedziesz potrzebowac dwoch tych polaciowek.

Ojej jaki szybki odzew :D

Z tego co wiem to okno lepszej jakości z całym tym kołnieżem to 1500 :(

ale raczej chyba nie ma wyjścia

Współczynniki współczynnikami ja myślę raczej o tej atmosferze sypialnianej o której mówiliście :wink: ale w końcu w takiej wielkiej sypialni nie będe przebywać tylko w nocy więc oświetlenie musi być (zwłaszcza że nigdy nie mieszkałam pod skosem to trudno się będzie przyzwyczaić)

Irma strasznie Ci zazroszczę że już masz dach :)

U mnie chyba nigdy go nie skończą :cry:

moj dach zrobili w niecale dwa tygodnie, ale ja mam maly i prosty dach, ktory wybralam z premedytacja ze wzgledu na szybkosc i taniosc budowy. kosztowal 30 tys. z wiezba, orynnowaniem i oknami polaciowymi(4szt.)

i jestem mega szcesliwa, ze juz mam to za soba, bo istnieje spora sznasa, ze do wrzesnia sie wprowadze.

moj dach zrobili w niecale dwa tygodnie, ale ja mam maly i prosty dach, ktory wybralam z premedytacja ze wzgledu na szybkosc i taniosc budowy. kosztowal 30 tys. z wiezba, orynnowaniem i oknami polaciowymi(4szt.)

i jestem mega szcesliwa, ze juz mam to za soba, bo istnieje spora sznasa, ze do wrzesnia sie wprowadze.

Ja już żałowałam nie raz że za duży dom ale niestety nic juz sie nie da zrobić - będe spłacac kredyty do końca życia :(

Mój dach (sam materiał; blachodachówka i więźba) będzie kosztował okolo 36 tyś (licząc 3 okna dachowe i wyłaz) nie wiem jak ja dam rade go ocieplic :x