Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki, oby to było tylko zmęczenie materiału

widzę taki moment u moich klientów, ściany pomalowane, łazienki prawie skończone, niby dużo zrobione ale jeszcze sporo do końca, efektu jeszcze nie widać a już by się chciało...I wtedy prawie wszyscy mają ponure miny i zaczynają się zastanawiać czy dobrze zrobili zatrudniając właśnie mnie :)

Może ja też tak teraz mam ...mam nadzieję...

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale im dobrze!!!! :lol:

A człowiek siedzi w tej robocinie...ech.....

CO do sprzątania na budowie to ja po każdym etapie starałam sie ogarnąć. Przy wykończeniówce był jednak syf jakich mało. Ganiałam ich tylko by ograniczali sie do jednego pomieszczenia ale mało to dawało :roll: nasprzatać to sie trzeba, to fakt. :evil:

U nas tez syf byl straszny, pierwsza ekipa co jadla na budowie, potem znajdowalam jakies niedojedzone sloiki, konserwy, napoje, puszki, butelki po wodce. Potem ekipa tynkarzy co toworzyli paczke gipsu to walneli, resztki gipsu z masyzny wylewali gdzie popadnie, na dworze, kolejni wylewkarze tez porozwalali worki i zostawili porozrzucane . Teraz mamy pierwsza ekipe, ktora po sobie sprzata, zbiera elementy ktore bedzie mozna wykorzystac, popodkladali styropian nam pod brame jak instalator odpalil kociol :)

No dobrze im, bo nie siedzą tu z Guciem :)

Gucio jest słodkim potworem i mam go już serdecznie dość.

A co do sprzatania, w naszej łązience jest masa skrobania, a gres w wiatrołapie jest pochlapany czymś (chyba jakimś impregnatem do drewna) ze wogóle nie wiem czy to się da zmyć...

U mnie cieśle posprzątali super. Każdy kawałeczek drewna był na jednej kupce. Śladu po nich nie zostało. Z to po murarzach mam wszedzie ślady. A to plamy rozlanej zaprawy, w to druty powbijane w ziemie :o i oczywiscie stos potłuczonych pustaków :evil: Tynkarze u nas nocowali. Szkoda gadac... :roll:

No dobrze im, bo nie siedzą tu z Guciem :)

Gucio jest słodkim potworem i mam go już serdecznie dość.

A co do sprzatania, w naszej łązience jest masa skrobania, a gres w wiatrołapie jest pochlapany czymś (chyba jakimś impregnatem do drewna) ze wogóle nie wiem czy to się da zmyć...

Ktoś we wnętrzach polecał jakieś Magiczne Gąbki :roll: od Jana Niezbędnego :roll:

U nas tez syf byl straszny, pierwsza ekipa co jadla na budowie, potem znajdowalam jakies niedojedzone sloiki, konserwy, napoje, puszki, butelki po wodce. Potem ekipa tynkarzy co toworzyli paczke gipsu to walneli, resztki gipsu z masyzny wylewali gdzie popadnie, na dworze, kolejni wylewkarze tez porozwalali worki i zostawili porozrzucane . Teraz mamy pierwsza ekipe, ktora po sobie sprzata, zbiera elementy ktore bedzie mozna wykorzystac, popodkladali styropian nam pod brame jak instalator odpalil kociol :)

ja ciągle znajduję puszki po piwie, a jak było ciepło to buteleczki po małpkach znajdowałam w co łaniejszych miejscach na działce

Oczywiście butelki po napojach typu fanta i puszki po rybie...normalnie kur..jadłodajnia

a toreb po gipsach, fugach i innych gównach jest niezliczona ilość...

Chciałabym trafić na ekipę sprzątającą

Ci moi to są brudasy z natury, bo wiem, że się starają, ale im nie wychodzi

Wzoraj cały dzień miałam na głowie siostrę z jej dziećmi. Syn dał nam popalić ze hej. Skad te dzieci biorą tyle energii? :o

Moje okna pochlapane gruntem skrobałam plastikową skrobaczką ale wyczytałam na forum że idealne do tego celą są.....stare karty kredytowe :oops: :lol: :lol: Kup troche chemii do czyszczenia w5 w Lidlu. Niedroga a naprawdę dobra.

Ja tu troche przez przypadek trafilam. 8) Za stara jestem (forumowo :wink: )aby dzienniki czytac, ale cos mnie tknelo aby zerknac, chociaz fotki obejrzec. :lol: No i bardzo dobrze. Jestem pod ogromnym wrazeniem domu i przepieknej dzialki.

Tak w ogole moje klimaty to - starocie, a domki typu dworki, :roll: ale zawsze

jak trafiam na taki dom, to sie zastanawiam czy to na pewno tak jest. :D Bo jakos jak patrze na to wszystko u Ciebie - to tez bym tak chciala miec. :D

Gratuluje pieknego wszystkiego! :wink:

p.s. lazienka dzieci jest cudna, taka jakas pozytywna, wesola, ze chcialo by sie znowu byc dzieckiem. :D :wink: