Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poza tym zwierzylam sie calkiem niechcacy Panu Koparkowemu, ze bardzo mi sie jego robota podoba. A Pan spytal czy chce sprobowac, no i tym sposobem kopalam dolki koparka Marki Catepilar! Ale czad!

Pan mnie pochwalił i powiedzial, ze jeszcze troche a bede mogla wypozyczac sam sprzet, bez operatora i ze nastepnym razem pokaze mi jak dziala spycharka

nieeeeeeee no super! :D

ja tez chce, a Twój mąż to chyba strasznie Ci zazdrosci :lol:

Irmo my tez sami robilismy sobie droge, zamawiali ciezki sprzet i kupowali jakis tam material, a dzis sie dowiedzialam ze na kilku dzialkach beda budowac sie 4 domy tzn deweloper bedzie budowal. Niby fajnie bo pole przestanie byc polem, ale ten ciezki sprzet bedzie jezdzil po naszej drodze, ciekawe czy beda o nia dbac. Wyobraz sobie ze jak do daleszego sasiada przyjezdzaly ciezkie samochody i na ulozonej przez mieszkancow kostce zostawalo bloto to koles elegamcko wszytsko miotelką wymiatal :lol:

Co prawda moja ekipa od siedmiu boleści dała folię dwa razy: między ławy a fundament i miedzy fundament a ściankę ale widziałam niejedna budowę bez tej folii czy papy. Ja bym nie prorokowała, ze zaraz grzyb bedzie. Jak piszesz działka jest sucha. U mojego sąsiada działka jest w dole i glina. Nie dosć że fundament niski (3 pustaki) to jeszcze bez izolacji. Nie odczuwają narazie zadnych skutków ubocznych. Wogóle jak im zwróciłam uwagę to popatrzyli na mnie jak na idiotkę. U Ciebie są dość wysokie fundamenty (z 50-70cm?).

Nie panikuj, masz papę daną pod ściany nosne (tak widać na zdjęciach) działka jest sucha więc nie ma co się zamartwiać za wczasu. Wiesz ile domów nie ma wogóle izolacji i nic się nie dzieje? Na wsiach nikt sobie tym głowy nie zaprząta. Grzyba nie ma. Wiem, wiem, człowiek chce wszsytkiego dopilnować by było prawidłowo. Ale zdażaja sie takie sytuacje jak ta i przecież nie podniesiesz domu by podłożyć tę pierońską folię. Dlatego myslę, odpusć i nie denerwuj się. Nie masz juz na to wpływu. Patrz im na ręce bo jak widać trzeba to robić. WIerzę, ze wszystko bedzie dobrze!

Niezła z Ciebie zaklinaczka :o Super mieszkanko :o ALe widzę, ze nowy dom w innym klimacie planujesz? Sprzedajesz z wyposażeniem? Bo ja tak właśnie chcę-sprzedać ze wszsytkim co w nim jest.

Jestesmy na tym samym etapie z mieszkaniem jak widzę. Ja dzisiaj miałam oględziny mieszkania do sprzedaży. Ciekawe co z tego wyjdzie. Bardzo chciałabym juz sprzedać :roll:

wogole nie wiedzialam, ze ktos do mnie pisze, sorki

nie wiem dlaczego nie dostawalam zadnych powiadomien z muratora, ech...

nadrabiam:

Fasola: wieczorem wrzuce inny widok tego wc

editta: program nazywa sie sketch up, łatwiutki, no ale ma ograniczenia np. swiatla robie calkiem w innym programie i troche na oko, nie wyglada to realistycznie, chociaz mozna to eksportowac do 3d max i miec hiper reala, ale mnie nie potzrebne

koparki mąż mi nie zazdrości, bo jego takie rzeczy kompletnie(!) nie interesują

A co do scianki w kuchni, o dziwo maz powiedzial, ze mu zamknie przestrzen i sie nie zgadza, na razie bedzie nic, a jak juz sie okaze, ze syf za bardzo widac zrobimy po mojemu :)

mayland: tez sie pocieszam, ze dzialka to w zasadzie sam piach.

a mieszkanie jest rzeczywiscie w calkiem innym stylu niz bedzie dom. A wynika to z tego, ze jak je kupilam to mialo juz calkiem ladne drzwi wewnetrzne w stylu rustykalnym i szkoda mi bylo je wyrzucac. wiadomo kasa, kasa, kasa...

http://images32.fotosik.pl/150/5907ff0bc0fdbd41m.jpg

nie wiem czy cokolwiek widac takie to czarne. za scianka geberitu chce dac swietlówki. a wogole to juz mi sie chyba te plytki nie podobaja:)

widać, widać

ale już tez powoli zastanawiam się nad inną koncepcją

chyba pozostane przy drewnie (na podłodze i pod umywalką) i jakimś jasnym kamieniu

myślałam jeszcze żeby ścianke z geberitem obłozyc płytkami kamieniopodobnymi takimi jak tutaj http://www.stegu.pl/kamieniopodobne.php?pg=arena

model ARENA

chyba pozostane przy drewnie (na podłodze i pod umywalką) i jakimś jasnym kamieniu

myślałam jeszcze żeby ścianke z geberitem obłozyc płytkami kamieniopodobnymi takimi jak tutaj http://www.stegu.pl/kamieniopodobne.php?pg=arena

model ARENA

kamienie fajne tylko boje sie, ze poniewaz to nie jest prawdziwy kamien to przy energicznym otwieraniu deski bedzie sie obtlukiwal

model ARENA

kamienie fajne tylko boje sie, ze poniewaz to nie jest prawdziwy kamien to przy energicznym otwieraniu deski bedzie sie obtlukiwal

no własnie - albo on albo deska

widziałam to w Castoramie - wyglada na twardy materiał, raczej deska ciężko zniosłaby kontakt z tym nibykamieniem

obejrzałam zdjęcia zTwojego mieszkania i wpadla mi w oko pasiasta sofa i piekna balustrada. Tez będę przygotowywac dom do sprzedaży :cry: i muszę troche go podrasować....

Czy możesz powiedzieć gdzie można (i czy w ogóle) taką sofę kupić? :roll: A czy balustrada jest z bielonego drewna (jakiego?) - wiem ze bielenie nie zawsze wychodzi - są rozne specyfiki które czasem daja żałosny efekt - ta Twoja jest śliczna... :lol: