Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ooo - dziekuję - dobra kobieto... :lol: powtórzę jeszcze raz - i nie bede w tym oryginalna - pięknie pięknie pięknie w Twoim otoczeniu - i tym starym i nowym, które tworzysz... 8) :lol:

ja własnie poszukkuję działki - na taka choc w połowie piękną jak Twoja nie mam co liczyć , ale Twój małutki domek - będzie dla mnie inspiracją...(jesli mogę ofkors :wink: )

ps uuu - ale nasłodziłam - zupełnie jak nie ja :wink:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na budowie był architekt, który projektował nam dom i wiecie co?

Powiedział, ze dom jest ładnie wybudowany, ze przy takim gruncie, ten brak papy miedzy ława a scianka fundamentowa to nie problem i ze ja swiruje:)(moze sobie pozwolic bo to kolega :wink: ) i ze jak jego szef (tez architekt) stawial dom to mial gorzej zbudowane..

chyba jestem naprawde upierdliwa perfekcjonistka...

jak ten komin da sie podniesc, to moze wreszcie uda mi sie wyluzowac...

Czyli nasze pozytywne myślenie, trzymane kciuki pomagają?

Irma z kominem też musi sie udać!

Cześć Irma!

Żeby cię pocieszyć to u nas z kominem było tak samo. Wykonawca nie potrafił przeczytać projektu i w efekcie czopuch komina wyszedł za nisko.

Jest coś takiego jak system naprawczy do schidla. Wycina się nowy otwór wyżej a stary się zakleja. Nas poprawa kosztowała (najpierw dużo nerwów) :evil: a później 200 zł.

Pozdrawiam

hej nie wiem jak faktycznie wygląda sprawa izolacji i nie chcę cię przygnębiać.

my nie izolowaliśmy fundamentów, ale papa pomiędzy to chyba konieczność. podobno jak fundamenty "stoją" w wodzie to nie problem, ale gdy nie ma izolacji pomiędzy to mur może pociągnąć wodę nawet na kilka pięter w górę.

może lepiej, za nim będzie gorąco i zostaniesz z tym sama, popytaj jeszcze. wiem, że są firmy, które "wstrzelają", chyba blachę, jako izolację. pewnie kosztowne, ale zawsze możesz jeszcze domagać się od wykonawcy naprawienia błędu albo chociaż częściowego pokrycia kosztów.

niestety nie da się dopilnować i ogarnąć wszystkiego. przy zamiarze budowy wypadałoby najpierw wskoczyć na polibudę po tytuł inżyniera, a zaraz potem na kurs dekoratora :roll: może wtedy udałoby się uniknąć tych rożnych wpadek, może :roll:

:)

koncepcja sie rypła!

nie wiem, na razie nawet nie zagladam do folderu z koncepcjami, bo nie mam czasu. Sama juz nie wiem czego chce...wiem, ze meble w kuchni beda biale, ale czy aby na pewno?...

wiem, ze do dzieci kupie plytki cersanitu pt. adrenalina

i jeszcze wiem, ze nie da sie u mnie w lazience na gorze zamontowac baterii podtynkowej bo mam za cienka sciane, no i dobrze, przynajmniej jedna rzecz z glowy i do tego taniej...

i to by bylo na tyle

a poza tym: dom? jaki dom? jutro zdaje egazamin na prawo jazdy... :wink:

(...)editta: program nazywa sie sketch up, łatwiutki, no ale ma ograniczenia np. swiatla robie calkiem w innym programie i troche na oko, nie wyglada to realistycznie, chociaz mozna to eksportowac do 3d max i miec hiper reala, ale mnie nie potzrebne

kurcze kompletnie zapomniałam, że o to pytałam. wielkie dzięki, jesteś wielka :D

:)

koncepcja sie rypła!

nie wiem, na razie nawet nie zagladam do folderu z koncepcjami, bo nie mam czasu. Sama juz nie wiem czego chce...wiem, ze meble w kuchni beda biale, ale czy aby na pewno?... (...):

czyli wszystko u ciebie w porządku :lol: :lol: :wink:

oj nie mogę sie doczekać twojej wykończeniówki

a poza tym: dom? jaki dom? jutro zdaje egazamin na prawo jazdy... :wink:

trzymam kciuki i prostej drogi życzę