Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj nie ma co roztrząsać. Następnym razem zdasz jak sie patrzy. obecnie bardzo trudno zdać. Na drobnostkach ludzie oblewają. A prawda jest taka, ze wielu doświadczonych kierowców nie zdałoby teraz tego egzaminu :oops: :lol:

Nie zamartwiaj się, następnym razem zdasz!!!

A moja sypialnia sobie jest a ja nie wiem co tam wstawić i wogóle co tam ma być. Myślałam o orientalnej ale... łatwo o kicz. Zen-nie w czerwonym kolorze a takie mam ściany. Na dodatek podoba mi sie lóżko do sypialni w....czerwonej tapicerce. Jest też w czarnej ale to w tej czerwonej naprawdę jest ładne. Nie kupie go, to wiem. Ale wiesz....pozostaje taki niedosyt i wszystko inne przestaje nagle pasować i poprostu to nie jest już to :wink: :lol: :oops:

Oj nie ma co roztrząsać. Następnym razem zdasz jak sie patrzy. obecnie bardzo trudno zdać. Na drobnostkach ludzie oblewają. A prawda jest taka, ze wielu doświadczonych kierowców nie zdałoby teraz tego egzaminu :oops: :lol:

Nie zamartwiaj się, następnym razem zdasz!!!:

nie zamartwiam sie, troche bylam zła na siebie, ale dzis jest juz ok

A moja sypialnia sobie jest a ja nie wiem co tam wstawić i wogóle co tam ma być. Myślałam o orientalnej ale... łatwo o kicz. Zen-nie w czerwonym kolorze a takie mam ściany. Na dodatek podoba mi sie lóżko do sypialni w....czerwonej tapicerce. Jest też w czarnej ale to w tej czerwonej naprawdę jest ładne. Nie kupie go, to wiem. Ale wiesz....pozostaje taki niedosyt i wszystko inne przestaje nagle pasować i poprostu to nie jest już to :wink: :lol: :oops:

weź czarne z czarnym będzie ładnie. Albo zrób tylko szafę, bo na nią masz pomysł. a do spania kupcie na razie materac na stelażu. Pomieszkasz trochę w prowizorce, poczujesz przestrzeń i ten pokój i wtedy wszystki klocki wskoczą na właściwe miejsca układanki. Nie ma co się siłować. To ma być przecież przyjemność.

• 2 weeks później...
Irma dom budujesz to i z prawkiem sobie poradzisz! Następnym razem będzie lepiej! Trzymam kciuki! Jak możesz pochwal się co tam wymyśliłaś w ogrodzie. Drzewa masz piękne, postaraj się coś wkomponować pozostawiając te sosny... A w niedzielę to wiesz foty okien muszą być :wink: !!

Irma dom budujesz to i z prawkiem sobie poradzisz! Następnym razem będzie lepiej! Trzymam kciuki! Jak możesz pochwal się co tam wymyśliłaś w ogrodzie. Drzewa masz piękne, postaraj się coś wkomponować pozostawiając te sosny... A w niedzielę to wiesz foty okien muszą być :wink: !!

oby było...mąż już nie za bardzo chce mnie wozić.

Ja tez juz nie chce byc wozona. czuje sie jak kaleka.

ludzie ja gadam od rzeczy...

sorry TomKa

nie mam pojęcia o czym ja chciałam napisać, normalnie szok!

Jestem przepracowana, maciew to czarno na białym...

Ilekroć zagladam do Twojego dziennika to działką oczu nacieszyc nie mogę :lol:

Co pijamy w sobotę? No bo chyba opijemy te okna? :wink: Żeby wiesz, dobrze kupy się trzymały :lol:

Ty już myślisz o ogrodzie? :o Projektujesz również ogrody?

Ja myślę by działkę podnieść nieco :( Ziemi to mi potrzebna a kilkanaście wywrotek. Mam plan podsypać czrnej wokół domu i zrobić nasadzenia jakieś niewysokie. Potem byłaby dróżka z kostki a potem znów do ogrodzenia drzewka i trawa. Myślę też o trawach ozdobnych. Narazie jednak mam jedna wielka sadzawkę i całkowicie zniszczony trawnik na działce. Ale i tak muszę kopać do bramy pod oświetlenie i automatykę do bramy. Nie wiem czy w tym roku to skończymy. Wątpię. Chyba dopiero następny rok będzie przełomowy w tworzeniu ogrodu. Sukcesem bedzie w tym roku nawiezienie ziemi i posadzenie na jesieni cebulek. Choć tyle :oops:

nie mam pojęcia o projektowaniu ogrodów, bo sie kompletnie nie znam na roślinkach, ale poprobuje...zobaczymy co z tego wyniknie. Kształtownie przestrzeni i małej architektury powinno mi sie udac. Mam nadzieje, ze jesli chodzi o nasadzenia forumowi spece od roślin pomogą :)

U mnie w pracy wokół budynku podoba mi się nasadzenie berberysów. Są posadzone w 2 rzędach. W jednym po 2 czerwonolistne i 2 zielonolistne i tak naprzemian. A przed nimi są berberysy miniaturki żółtolistne ale sadzone w pojedynczo i w odstępach. Fajnie to wyglada i niedrogi materiał nasadzeniowy. Wizualnie wyglada elegancko. Jeśli chodzi o taki symetryczny i dopracowany układ to mi się podoba. Inna sprawa, że Ty pewnie pójdizesz w kontrolowany "dziki ogród" bo to działka leśna :roll:

ano własnie

robić za bardzo w tym ogrodzie nie będzie komu. Musi być na dziko. mialam już prawie skończony plan, ale koncepcję szlag trafił. okazało się, że z okien nie będzie widać wrzosów, a w przecież muszą byc:)

no i teraz się zastanawiam. Przy tarasie muszę mieć oczko wodne, bo taras jest poniżej gruntu i do tego oczka maspływać woda, no i niby ja to wszystko mam rozplanować...Poza tym ma być POŚ i plac zabaw i warzywniak i owocowe drzewka i maliny....hihihi...takie nic... :wink:

Od wczoraj chodzą mi po głowie natrętnei te wewnętrzne okiennice. Kombinuję jak koń pod górę :lol: Jakby zrobić to z tych gotowych elementów sosnowych i wybejcować? Zamocować na dobrych zawiasach w otworach okiennych... Nie byłyby ruchome lamelki ale w dni słoneczne i wieczorami by sie dobrze sprawdzały jako przesłony :roll:

Co o tym myślicie?