Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Duchu, zamiast się mądrzyć na temat kobiet, napisz czy moja podłoga jest ok...co to jest busola w cieniu Żubra?

'busola w cieniu Żubra' to taka skondensowana definicja komórki społęcznej gdzie niewidzialną glową rodziny (busolą) jest kobieta a samiec robi za oficjalnego przywódcę (nie pisać mi "przy wódce"!!!) czyli za symbolicznego żubra

no tak, w mojej głowie się taka definicja komórki społecznej nie mieści. mogę być busolą, ale na pewno nie w cieniu. A wogóle to chcę być żubrem. dobranoc

Witaj Duchu, zamiast się mądrzyć na temat kobiet, napisz czy moja podłoga jest ok...co to jest busola w cieniu Żubra?

'busola w cieniu Żubra' to taka skondensowana definicja komórki społęcznej gdzie niewidzialną glową rodziny (busolą) jest kobieta a samiec robi za oficjalnego przywódcę (nie pisać mi "przy wódce"!!!) czyli za symbolicznego żubra

no tak, w mojej głowie się taka definicja komórki społecznej nie mieści. mogę być busolą, ale na pewno nie w cieniu. A wogóle to chcę być żubrem. dobranoc

Irma, jak ty coś powiesz, to ja nie mogę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A wogóle to chcę być żubrem

Co by Ci tu powiedzieć...

Serce mi pęka na pięć połówek jak czytam takie rzeczy. Ty, moja niewygasająca inspiracja, moje coś co plasuje się blisko pojęcia muza, ja zawsze sądziłem, że wszyscy tak jak ja pragną być rentierem i rozwijać związane z tym umiejętności a tu masz - żubr. No ale cóż. Skoro chcesz być żubrem to jako podlasianin osiedlony w bliskości Białowieży, doradzam stanowczo: zubry są passe. Daleko bardziej interesującyjm zjawiskiem jest krzyżówka żubra z krową - żubroń. Bydlę waży tyle co kombajn i jest tejże wielkości, jak pociagniesz go granatem to nawet sie zadraśniesz a żeby podsycić ładunek dramatyzmu zawarty w tym połebkach opisie dodam, że osiąga kolor , który można porównać do sadzy chociaż sadza jest przy tym popielatą szarością. Prawdopodobnie ma też czerwone śrennice (bydło rogate posiada w ogóle źrennice tak by the way??? :o ).

Dzień dobry

przykro mi, ze Cie zawiodłam DAndi

Ale ja i muza...oj...wiesz, muza ma sukienkę krótką , skrzydła...itd...

jednak bliżej mi do Żubronia. Duże toto i czarne, całkiem jak ja. Muszę tylko popracować nad oczami.

sieknij se szafirowe... będzie tak marokańsko :D :D :D iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihihihihihihihiiihihiiiiiiiiiii http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif

Cebulkom nic być nie powinno. Powinny kwitnąć tego lata :wink:

Mayland, a na brzozach sie znasz? ;)

koncypuję coby na wiosnę troche ich zwieźć z lasu na swoją łysą działęczkę.... chiałbym jak najwieksze, ale nie wiem jak bardzo duze można...

Ja z mila checia maja brzoze oddam :lol: :lol: :lol: :wink:

Irmo - jeszcze raz - piekne te podlogi.... :lol: :lol:

A ogrzewanie masz pod podloga, czy klasyczny kaloryfer?

Ja sie zastanawiam nad ogrzewaniem pod podloga, jako ze domek maly bedzie i szkoda scian zastawiac, ale tez chcialabym podlogi drewniane, a tutaj na forum wielki lament, ze razem laczyc nie mozna...bylam kiedys w Skandynawii i zastanawiam sie, ze jezeli tam mozna i taki piekny efekt, to dlaczego w PL nie mozna?

:wink:

Maja

Cebulkom nic być nie powinno. Powinny kwitnąć tego lata :wink:

Mayland, a na brzozach sie znasz? ;)

koncypuję coby na wiosnę troche ich zwieźć z lasu na swoją łysą działęczkę.... chiałbym jak najwieksze, ale nie wiem jak bardzo duze można...

Ja z mila checia maja brzoze oddam :lol: :lol: :lol: :wink:

Irmo - jeszcze raz - piekne te podlogi.... :lol: :lol:

A ogrzewanie masz pod podloga, czy klasyczny kaloryfer?

Ja sie zastanawiam nad ogrzewaniem pod podloga, jako ze domek maly bedzie i szkoda scian zastawiac, ale tez chcialabym podlogi drewniane, a tutaj na forum wielki lament, ze razem laczyc nie mozna...bylam kiedys w Skandynawii i zastanawiam sie, ze jezeli tam mozna i taki piekny efekt, to dlaczego w PL nie mozna?

:wink:

Maja

:lol: :lol: :lol: Bo polska mysl techniczna bardzo specyficzna jezd. Zapytaj Ducha, to Ci powie, ze wszystko sie da, zalezy, do jakiej temperatury chcesz ta podlogowke odkrecac.