Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

już wybrałam. NA bank będzie ocynk 4mm, nie wiem tyko jakie oczko, bez podmurówki, same słupki. Chyba 150cm wysokości.

wiekszosc tego ogrodzenia pzylega do lasu, a reszta np. czesc od drogi to krzaki grabu i kasztany, wielkie i stare. mysle ze za kilka lat i tak nie bedzie tej siatki widac. reszte zamierzam obsadzić jakimis ladnymi krzaczorami i juz...nie zalezy mi na wypasionym ogrodzeniu.

my tez zdecydowalismy sie na siatke, za duzo tych metrow wyszlo :-?

kupilismy lepszą siatke 2 gat, co ocnacza, ze np na górze ktores druciki nie zostały dobrze zagiete (zrobimy to sami). Siatka jest zielona i pewnie sie domyslacie ze chcialam szarą :D .

Musze sfotografowac i wrzucic wam zdjecie fajne siatki o prostokątnych oczkach rozpietej pomiedzy plaskie, lekkie murki. Murki są otynkowane na grafitowo. Ja planuje murowane słupy od frontu takie proste, otynkowane t, a pomiedzy te slupy poziome deski, takie jak na elewacji.

Czesc Irma

Od jakiegos czasu sledze twoje budowlane poczynania. Zaczelo sie od tego, ze zobaczylam na jednym z twoich projektow kafle ktore wybralam (Grespania) a za chwile wanne Clarisse :lol: Troszke zaluje, ze tak pozno zobaczylam twoje proejkty. Zainspirowalas mnie bardzo-masz swietne pomysly. Teraz moja lazienka wygladalaby inaczej ;)

Nawet nie wiem czy nie zmienilabym projektu (chociaz bardzo go lubie) :o Moj przy twoim wydaje sie bardzo sztampowy :-? Piekny ten twoj domek!

...Oh, piekne te kontasty! Jezeli pozwolisz dorzuce do kolekcji :)

dzięki :)

Miło usłyszeć coś takiego, zwłaszcza, że ostanio jestem w dołku. Boję się tylko, że co innego teoria a co innego praktyka, niestety niekiedy brakuje mi pewności siebie, zeby realizować swoje własne pomysły...

pisz o tych swoich pomysłach, których nie jestes pewna

my Ci pomozemy :D

Ty mi pomoglas :lol:

naszła mnie taka refleksja, że w moim domu te rzeczy które były ryzykowne wypaliły na 100 % wlasnie np szare okna :wink:

nie jest tego duzo bo ja tchórz jestem i jeśli nie mam poparcia rodziny to rezygnuje i wybieram bezpieczne rozwiązania :-?

ostatnio odwiedzil nasz dom ktos kto widzial projekt i troche zdjec z budowy (no i raczej kompletnie nie przypadl mu do gustu), bardzo mu sie podobało ładnie to określił: dom jest fajnie zorganizowany, przyjazny, niesztampowy :lol:

miód na moje serce :lol:

malmuctych dylematów mam tak duzo ze nie nadążałabym wrzucać zdjęć do fotosika :)...np. czy drzwi płaskie biale a na sciane w korytarzu fornir drewniany, czy drzwi z kwaterkami biale a na sciane kamien?

czy w sypialni tapeta czy kolor kobaltowy, ktory ostatnio widzialam i bardzo mi sie podobał? czy w salonie zrobic galerie na zdjecia i obrazy czy szafki wbudowane w sciane?

itd. itp...

mam zamiar iść na żywioł, ale spontan to nie jest moja mocna strona, lubię mieć wszystko zaplanowane...

mąż się nie miesza, bo to nie jego działka...

a jak się już wmiesza to chciałby wszystko na czekoladowo :)

Chcialabym mu dogodzić, ale wszystko musiałoby byc czekoladowo, beżowe + meble wenge + czerwone kanapy, a ja już tego znieść nie mogę.

Irmo ja również zaglądam do Twojego domku od dłuższego czasu i bardzo mi się podoba jego styl, a wnętrze - oj co tu dużo mówić już się nie mogę doczekać efektów końcowych :D Tak więc głowa do góry bo idzie Ci świetnie :lol:

Okna są super, ja planuje podobne tylko troszkę ciemniejsze, no chyba że zmieni mi się koncepcja :) bo czasem mam już taki mętlik że sama nie wiem co chce i wszystko mi się podoba :(

Pozdrawiam i nie daj się dołowi

Irmo widzę że obecny etap budowy wprowadził u Ciebie niepewnosć. Podołasz wszystkiemu, stworzysz piekne wnetrza. Czemu tak myslę? Z dwóch niezaprzeczalnych powodów:

1. Jesteś do tego przygotowana by tworzyc piekne rzeczy, wnętrza

2. To co juz zrobiłaś czy osiągnełać lub też wybrałaś (chociażby projekt domu) jest piękne :lol:

Te dylematy o których piszesz towarzyszą każdemu z nas. Mi również i to niemałe. Kompromisy i sztuka godzenia z pozostałymi domownikami pomogą w podjęciu niejednej decyzji :lol:

Dopinguję z ukrycia nieustająco i doczekać się niemogę tej wykończeniówki :lol: