Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irmo ja mam wielką prośbę do Ciebie. Potrzebuję zobaczyć jak masz zamontowane drzwi przesuwne, chowane w ścianie. Chcę takie zrobić u męża siostry bo to małe pomieszczenie i to byloby swietne dla niej rozwiazanie. Interesuje mnie czy drzwi są podwieszone tylko górą? Rozumie, że nie ma donej prowadnicy. Jak sie domykają? Jest jakaś uszczelka? Czy są szczelne czy tak sobie? Czy wygłuszają choć sypialnię? Jakbyś mogła zrobić mi zdjecie to mocowania górą i miejsce gdzie wchodzą one w ścianę.... Będę wdzięczna!!!

na drzwi przesuwne jest kilka metod, najlepsza i najdroższa to dzrwi chowane w specjalnej kasecie a później obudowane k-g, wtedy są dość szczelne

moje są zawieszone na szynie z maskownicą. Na końcu jest odbojnik i powinna być uszczelka, której u mnie nie ma, bo na ścianie jest lustro.

takie drzwi są dość szczelne(z uszczelką, ale nie aż tak jak zwykłe)

Czyli nie widać tej szyny pod maskownicą? Nie możesz zrobić zdjecia tego? DObrze zorumię?

Poprosiłam o zdjecia bo myślę aby wykonać takie drzwi. Byłyby chowane w ścianie pod kg. Nie wiem tylko czy drzwi byłyby typowym skrzydłem, czy szklem czy może podwieszonym kawałkiem fornirowanej płyty. Dlatego muszę poznać system mocowania żeby dobrze wybrać :lol: No nic, może w sklepach poszukam. Rzadko ale czasem maja na wystawkach drzwi przesuwane.