Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drewno na elewacji montuje się na ruszcie.

http://www.muratordom.pl/zdjecia/docieplenie_1_1_.gif

tak jak na tym rysunku tylko zamiast bali jest beton komórkowy

obrazek zapisany :D

moze wiesz czy taką rzecz trzeba uwzglednic w trakcie robienia projektu czy możemy to wprowadzic wtedy kiedy dom jest juz gotowy?

Hej Irma! Ciekawy domek, bardzo mi sie podoba taki nowoczesny projekt szczegolnie z tymi szarymi oknami i drewnem. U mnie co prawda nie pseudodworek ale bardziej rustykalny styl, bo okna ze szprosikami, ale jak najbardziej jestem za dwuspadowcem.

jestesmy na podobnym etapie, tynki wlasnie skonczone, elektryka oczywisice tez, bo przed, teraz rozne beznadziejne prace przygotowania do podlogowki, potem wylewki.

Jestem ciekawa finalu u Ciebie. Bede sledzic.

Pozdrawiam

Z czego planujesz odrodzenie docelowe przed domem?

z siatki:)

no, może nie docelowo ale na razie się tym za bardzo nie przejmuję. Pomieszkamy parę lat i zobaczę co mi przyjdzie do głowy. Może zywoplot?

a ja powrócę do tematu elewacji...

pytałam o ogodzenie docelowe, bo jeżeli planujesz coś z klinkierem, to wówczas na elewacji też możesz dać... Jeżeli nie, to pozostaw samo drewno...

Elektryka odhaczona, no no, kolejny etap masz za sobą. Gratuluję!

pytałam o ogodzenie docelowe, bo jeżeli planujesz coś z klinkierem, to wówczas na elewacji też możesz dać... Jeżeli nie, to pozostaw samo drewno...

Aaaa, fakt, ale klinkieru nie planuje na ogrodzeniu nawet po jakimś czasie. raczej murowane proste z jakimis metalowymi elementami. Czyli ze rzeczywiscie ten klinkier to byłby tak tylko sobie a muzom....

uuu, to długo poczekasz :)

Na razie to jeszcze ciągle budowa. Moze na jesień coś zacznę sadzic...Ale cieszę się, że nie muszę myśleć o roślinkach. Za dużo ich na świecie.

A i podobno wcale nie mam kwaśnej gleby...hm....a byłam pewna, że mam, w końcu to las

Irma, trzymam kciuki, bo ja swiezo po tynkach jestem. U mnie tez na poczatku nie narzekali a potem im sie nie podobala robota elektryka, murarzy i ze myszy im jedzenie gryza. A zostawiali je w domu, a jak skonczyli to pozostawili zuzyte spodnie i buty, caly karton resztek jedzenia w oliach - chleby, mleko w kartonie, nawet pomidory i to wszystko rzucone na wielki zwal resztek tynkow przed domem. A wszystko dopelnila butelka plastikowa po wodzie min wypelniona do polowy plynem w kolorze zoltym pozostawiona w najdalszym zaulku czyli w garderobie. Ale tynki nawet, nawet. Cekolowac nie bedziemy tez z braku kasy. A tez robii materialami knaufa. Bedzie dobrze.