Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam jedno, może dziwne pytanie...

trochę się wstydzę je zadać :oops:

czy salon powienien być elegancki, czy raczej "z jajem"?

czego byście się po mnie spodziewali?

Ja bym się spodziewała tego "jaja", cokolwiek to oznacza. Elegancko to trochę zachowawczo i nudnawo. Osobiście lubię, kiedy ktoś pozwala sobie na odrobinę szaleństwa we wnętrzu - na coś, co nie wpisuje się w trendy, schematy, może nawet jest niemodne, ale ciekawe. Niestety - mam wrażenie, że wszyscy jesteśmy trochę schematyczni w urządzaniu naszych wnętrz.

a to co robisz jest charakterne, odważne, silne. tylko samemu tego sie tak nie widzi.

Widzisz Irma....a mi się dziwisz, że ja cię tak podziwiam :D :D :D

Napisałam tam kiedyś kilka miłych słów u Ciebie, i od razu takie haloooooooo dandi z tego zrobił, że biedaczka wszystko pousuwałam... :cry: :lol: :lol: :lol:

A tu proszę, inni podziwiają i może być :cry: :lol: :lol: :lol:

:roll:

Smutno mi teraz, bo ja wcale nie przesadzałam, to było szczere, prosto z serca :cry: :wink:

nelli, bo poszłam spać :)

nie dlatego, ze Ty się odezwałaś

serio, serio

a co do słów uznania: bardzo mnie to peszy. i wydaje mi się kompletnie nie zasłużone. Poza tym Marek nie daje tylu wykrzykników co Ty, więc może Dandi nie zauważył :wink: Już się rozchmurz, co?

:)

to nie chodzi o ściany tylko o klimat całości

a zaczęło się od tego, ze wypożyczyłam wzornik tkanin. te co mi się podobały tworzyły w salonie klimat bardzo elegancki i formalny...i tak sobie myślałam czy to będzie dobry pomysł, zeby z nich uszyć coś w okna.

Nie bedzie formalnie bo w domu są dzieci. Ich obecności jak sama dobrze wiesz nie ukryjesz. Śladów życia dzici w domu też nie bedziesz zacierać co pół godziny. Dzieci wprowadzają lub wymuszają bardziej neiformalny charakter we wnetrzach, czy tego chcemy czy nie.

CO do tkanin to ja akurat lubię ciekawe, eleganckie tkaniny. Wolę takie wzornictwo niż bardziej lekkie, niezobowiazujace, które natomiast kojarzy mi się z domkami na plaży bądź wakacjami. Ich tymczasowość/sezonowość choc prosta w wyrazie jakoś mnie nie przekonuje. Do siebie jak wiesz wybrałam grubą surówkę. Materiał bardzo prostacki wręcz ale dzięki temu, że jest gruby mam nadzieję, że bedzie dobrze wyglądał przy moich betonikach. :roll:

Ja nie jestem guru ale moje uwagi dotyczą:

- większe bałaganienie przy czyszczeniu

- problem z posadowieneim wkładu. Musi on stać na solidnej konstrukcji (cegły lub żeliwny taboret) bo wkład zeliwny sporo wazy. Jesli jednak uda sie ten problem rozwiazać to nie ma problemu myślę

- problem z doprowadzeniem powietrza pod wkład. Przy ażurowej konstrukcji bedzie widać rurę doprowadzajacą z czerpni. Choc moze ona przecież byc elementem dekoracyjnym. :roll:

- pod względem p.poż unikałabym umieszczania składu drewna do palenia pod paleniskiem. Lepiej nie sprawdzać czy iskry wypadają z popielnika bo wypadają :wink:

Poza tym jest śliczny i mi się podoba :lol: Ogień na takiej wysokości świetnie napewno wygląda :lol:

Piekny kominek....tylko jak z niego wybierac popiol?

Troche za wysoko by manewrowac wiaderkiem i lopatka. Wiadro ciezkie sie robi, gdy jest juz w polowie zasypane.....a ty bedzie trzeba sie posilkowac kolanem, by je trzymac jak najblizej krawedzi paleniska...

Chyba ze kominek ma jakas szuflade na popiol, co sie wysuwa i myk sie leci z tym do ogrodu....wtedy na wysuwana szuflade to wysokosc jest super, bo tylko sie w lapki lapie...i leciiiii...

Maja