Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tynkarze są szybcy :) zrobili juz prawie całą górę. Jak na razie nie zauważyłam fuszerki, ale jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca...

A drzwi...na razie nie mam kiedy zamówić, bo męża nie było a roboty od groma do tego jeszcze dzieci i budowa...Chciałabym jak najbardziej przeszklone...ale taka szyba jest strasznie droga...

Co do przeszklenia drzwi do wiatrołapu to jestem za ale tylko w celu wyglądania od wewnątrz. Nie uważam żeby było konieczne tam duże przeszklenie. W wiatrołapie spedza sie tylko chwilę a wierzcie mi żeby znaleźć odpowiednie buciki w szafce i tak trzeba włączyć światło (u mnie będzie to automatycznmie włączane i wyłaczane) :lol: :lol: :lol:

Irma Ci Twoi tynkarze to robią z agregatu? Nie wiesz jak u nich z terminami?

Mi równiez wydawało się, ze ściany są gładkie a po malowaniu farbą i podświetleniu kinkietem wyszło okropnie :( Jest na to sposób by dość sprawnie i szybko to zniwelować. Gładź szpachlowa, która nakłada sie bardzo cieniutko i niweluje te nierównosci. Nie trzeba jej też tak docierać jak tradycyjnej gładzi. Niby jest do regipsów ale u mnie równali też tynki nią. Po wyschnieciu tylko delikatnie sie ją wyciera drobniutkim papierem ściernym. To narawdę warta polecenia gładź.

http://www.rigips.pl/strony/proddb/www_main.php?kat_id=39&prod_id=34