Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

e tam...było by szybciej, ale kasa się skończyła... :cry:

Już bym pewnie kupowała geberity, zamawała kafelki, zadatkowałabym drzwi... itd :cry: :cry: :cry:

nasze obecne warunki lokalowe są tragiczne, nawet nie ze względu na brak przestrzeni tylko ze względu na atmosferę...

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja powiem tak......

nie wierzę w tynki gipsowe na gotowo pod malowanie :lol:

nad moimi wszyscy sie zachwycali, ale farba (niestety) prawde Ci powie :roll:

miejscami trzeba bylo nalozyc szpachle, zawsze sie jakis gniot na scianie znajdzie :-?

ale wiecie, to co ja widze inni moga nie widziec :lol:

wszystko zalezy od tego jakie ma sie wymagania :)

ja powiem tak......

nie wierzę w tynki gipsowe na gotowo pod malowanie :lol:

nad moimi wszyscy sie zachwycali, ale farba (niestety) prawde Ci powie :roll:

miejscami trzeba bylo nalozyc szpachle, zawsze sie jakis gniot na scianie znajdzie :-?

ale wiecie, to co ja widze inni moga nie widziec :lol:

wszystko zalezy od tego jakie ma sie wymagania :)

Zgadza sie. Chocby nie wiem jak dobrze robili to nie bedzie widac, dopoki sie nie maznie chociaz jedna warstwa farby.

ja mam teraz maly zonk :-?

mój malarz, ktory pieknie wymalowal mi pokoje dzieci i sypialnie, zagruntowal nam reszte scian pierwsza warstwa farby coby jakies niespodzianki sie ujawnily :roll:

no i jak sie te niespodzianki ujawnily to je zaszpachlowal, tylko kurna teraz siedze z niedomalowanymi scianami, jak sie na te kleksy kladzie farbe momentalnie robią sie bąble i ta szpachla sie odparza :evil:

mój mąż jak widzi farby i pedzle dostaje juz drgawek :-?

piescimy sie z tym juz od dluzszego czasu i nijak nie umiemy tego dziadostwa pokonac. Zdecydowalam sie wiec na zrobienie wiecej scian w tynku strukt. :roll:

a co to za szpachla byla? jak sie dowiem to napisze :wink:

macie rację. Ja wiem, że gdzieniegdzie trzeba będzie gładziować, ale może już nie od zera i nie całe sciany. Tu nawet nie chodzi o oszczędność kasy tylko o ten pył i czas, który zrobienie gładzi pochłania.

A wymagania inna rzecz. Ja nie muszę mieć idealnych ścian. Wystarczą mi dość dobre :)

macie rację. Ja wiem, że gdzieniegdzie trzeba będzie gładziować, ale może już nie od zera i nie całe sciany. Tu nawet nie chodzi o oszczędność kasy tylko o ten pył i czas, który zrobienie gładzi pochłania.

A wymagania inna rzecz. Ja nie muszę mieć idealnych ścian. Wystarczą mi dość dobre :)

jasne! gladzenie calych scian to porazka, widzialam tynki gipsowe u znajomej, niestety panowie sie nie popisali, a nawet spaprali robote :-?

u mnie mialy miejsce punktowe poprawki, ktore recznie sie szlifowalo, nie odczulam tego specjalnie jesli chodzi o pył, bo sufity z gk to juz jednak wiecej balaganu :x .

Ja mam Marconi Loft SIlver i Beige w małej łazience na dole 8) Płytki bardzo mi się podobają. Świetne do utrzymania w czystości.

Ja kupowałam II gatunek więc nie mogę narzekać bo wiem co brałam. II gatunek miał nierówności, płytki były lekko wygiete. Mój glazurnik jednak tak je położył, że nic nie widać :lol:

:)

tia...

żeby moc wykorzystać wszystkie płytki, które mi się podobają musiałabym mieć z 10 łazienek...i o wiele więcej pieniędzy...

Trudno się będzie zdecydować.

mam mniej więcej wybraną ceramikę.

Prawie zaprojektowane łazienki.

prawie wiem jaki gres chcę na dół.

Prawie wiem co chcę na podłogi drewniane

prawie...

a jak wiadomo prawie robi duuużą róznicę...

wiem, że do dzieci kupuję te płytki:

http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0289_1.jpg

mam już wannę do naszej łazienki:

http://www.swiatlazienek.com.pl/sklep/galerie/kolo-clarissa-wanna-owal_3684.jpg

wybrałam ten brodzik:

http://d.ale.gratka.pl/g2/o/86/54/28/1062281_1_d41d_s.jpeg 100x80

i to by było na tyle...