Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cholerka - kiedyś będę miala ten sam problem z roletami, bo nie będziemy mieli zewnętrznych, a jednak słońce od południa da się we znaki. A wszyscy na s namawiaja na zewnętrzne, stwierdziliśy, że za 10 tysięcy zasłonimy sobie okna inaczej - moze się okazać, że to nie starczy... A może zrobić zewnętrzne aluminiowe?...

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mazo, ale to nie chodzi o zasłanianie się od słońca tylko o wykończenie wnętrza. U nas w domu nie ma patelni, bo mamy sporo drzew na działce.

Rolety zewnętrzne w naszym przypadku to niepotrzebny wydatek

Rozumiem, myślałam, że zależy Ci głównie na zasłonięciu, przed sąsiadami na przykład. A o ochronie przed słońcem myślę bardzo intensywnie, bo w obecnym mieszkaniu mamy teraz 28 stopni :cry: Coś czuję, że te tematy okienne to będzie duzy problem...

Dostałam cynk, że miałaś problemy z internetem u siebie. Ja tez mam! Wokół las, w pobliżu cywilizacja jak za króla Ćwieczka ... zainteresowałam się tym Freedom Pro, ale aktualnie zaproponowali mi na próbę Freedom.

Irmo, możesz mi wyjaśnić - jak czterolatkowi - jak się ta usługa Freedom Pro u Ciebie sprawdza? Jakie warunki muszą być spełnione, żeby to zadziałało??

No jeny .... dobry wieczór oczywiście....

Czesc Irmo

Nie moge do tej pory uwierzyc ,ze jeszcze mnie tu nie bylo :oops: :roll: Dom jest piekny....po prostu brak mi slow.............Jak jeszcze przeczytalam o tej sciance kolankowej 160 ,to musialam przeczytac wszystko.Ja rowniez nie cierpie skosow a niestety bede musiala je miec ..........wczoraj wpadlam na projekt LUMINA i jest z zewnatrz troszke podobny do twojego a przynajmniej bryla jest podobna :roll: :roll: .

Kuchnia ,jadalnia i salon ,do ktorego schodzi sie po schodkach to po prostu cudo :o :o :o :o .Gratulacje....szkoda tylko ,ze nie zamiescilas w dzienniku kosztow budowy :roll:

Dostałam cynk, że miałaś problemy z internetem u siebie. Ja tez mam! Wokół las, w pobliżu cywilizacja jak za króla Ćwieczka ... zainteresowałam się tym Freedom Pro, ale aktualnie zaproponowali mi na próbę Freedom.

Irmo, możesz mi wyjaśnić - jak czterolatkowi - jak się ta usługa Freedom Pro u Ciebie sprawdza? Jakie warunki muszą być spełnione, żeby to zadziałało??

No jeny .... dobry wieczór oczywiście....

warunki to być nie dalej niż 25km od masztu. odbiór mogą zakłocać anteny telewizyjne (nie satelitarne) i telefon stacjonarny.

Inetrnet jak na moje potzreby ok, działa jak neostrada 512 ale niekiedy jak masz szczęściue to działa nawet jak 3megowy(z tym, że nie u nas). Najlepiej wypróbować.

Czesc Irmo

Nie moge do tej pory uwierzyc ,ze jeszcze mnie tu nie bylo :oops: :roll: Dom jest piekny....po prostu brak mi slow.............Jak jeszcze przeczytalam o tej sciance kolankowej 160 ,to musialam przeczytac wszystko.Ja rowniez nie cierpie skosow a niestety bede musiala je miec ..........wczoraj wpadlam na projekt LUMINA i jest z zewnatrz troszke podobny do twojego a przynajmniej bryla jest podobna :roll: :roll: .

Kuchnia ,jadalnia i salon ,do ktorego schodzi sie po schodkach to po prostu cudo :o :o :o :o .Gratulacje....szkoda tylko ,ze nie zamiescilas w dzienniku kosztow budowy :roll:

Lumina jest bardzo fajna, już nie pamiętam co mi w niej nie pasiło, ale tylko jakieś drobiazgi.

Co do kosztów budowy- mieliśmy wydać 600 tyś, ale przekroczyliśmy budżet. Z tym, ze mieliśmy już działkę a większość kosztów pochłonęła wykończeniówka. Sam stan surowy zamknięty to było jakieś 200 tyś.

Ale później doszły elewacja, tynki, instalacje itp. itd. no i jakoś tak się dużo zrobiło...

Irmo

ja miałam taką przygodę z roletami rzymskimi. Wpadliśmy jak po ogień żeby się rozeznać w sytuacji, pan nam dał próbniki, pooglądaliśmy tak z leksza i pokazaliśmy jakiś taki zwykły najzwyklejszy. Pan postukał po kalkulatorku i z uśmiechem wypalił '6 tysięcy'. :o Widząc nasze miny (ja już jedną nogą byłam za drzwiami) z rozbawieniem stwierdził: wybrali Państwo materiał z najwyższej półki cenowej - prosze zobaczyć - na odwrocie są literki - E najdroższa A najtańsza. No było E jak byk. :D no to przewertowaliśmy jeszcze raz poszukując innej takiej która już wcześniej nam wpadła w oko (byłam przekonana że też E bo ja to takie głupie szczęście mam). patrzymy a tu A. pan poklikał na kalkulatorku i wyszło za wszystkie 1200. dodam że jakby mi kto nie pokazał tych dwóch obok siebie to bym nie rozróżniła

Irma, znaczy sie musisz do mnie po rolety przyjechać :wink:

Znówu mam do Cię prośbę (mam nadzieję, że wszystko skrzętnie notujesz w kapowniku i jak przyjdzie czas to mię odpowiednio podliczysz :wink: )Otóż pisałam u sibie, że widziałam dziś w sklepie super konsolkę, tylko te nogi mi nie pasowały jakoś. I teraz tak: moge tam zamówic jaką chcę i tu mam dylemata: czy nogi srobić jakies pokrzywione :wink: czy tez pierdyknąć całą konsolkę na wzór mojego stołu: prostą, proste nogi :roll: z tym, że bieloną. Co myślisz??? :roll: