Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja nie wiem czy w Lublinie taniej. Wiem, za to, że długo się czeka na ładne, zagraniczne plytki :evil: Mnie to wkurzało najbardziej.

Nie chcę Cię smucić ale teraz to chyba większość decyzji będzie komromisem. Ot... uroki wykończeniówki (finansowej również) :wink:

Z tego co się dowiedziałam z internetu wynika, że w Lublinie jest taniej...Plytki gresowe, które mi się podobały a których raczej nie kupię, bo potrzebuję 50m2 w Warszawie kosztowały 170zł/m2 a w Lublinie 156...

To, że się czeka mnie nie rusza, bo uwzgledniłam to w harmonogramie prac, ale te ceny...zazwyczaj kupuję dość drogie płytki dla klientow powyżej 150zł/m2, ale 500zł/m2? szaleństwo....no ale oczywiście to były bardzo piękne płytki...A co gorsza było takich dużo...

Ładne te płytki wybralas, super sa dekory, tez beda?

A ocieplenie poddasza tez teraz?

U nas od tego zaczynaja od 16czerwca.

Tak, teraz będziemy ocieplać i robić wszystko z gips kartonów, no i trzeba zaizolować dach płaski. Lista rzeczy do zrobinia zwala z nóg.

a dekorów nie będzie, nie mam gdzie dać.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: jeszcze chwilkę i mnie przegonisz :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

załamka. nie potrzebnie wróciłam do czytania forum :cry: :cry: :cry:

popłaczę sobie jeszcze :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

nie płacz, nie płacz...pożyczę Ci do mieszkania moją babcię, która jest zaprzeczeniem stereotypu miłej staruszki. To Cię na pewno zdopinguje i wprowadzisz się w tym tygodniu :wink:

Irma -gratuluje pięknego domu w uroczym i ustronnym miejscu-cos pięknego. Jestem zachwytnieta do bólu :D .

Czy mozesz mi podac wymiar poprzecznego/podłuznego okna w jadalni/?

Kombinuje wywalić u siebie ścianę pod schodami i mysle ze takie okno byłoby dobrym pomysłem.

Pozdrwiam Cię bardzo serdecznie

Lucyna

witaj

pewnie wiesz o tym ale napisze,

sosnowa deska niestety łatwo sie odkształca, zwłaszcza w towarzyskich miejscach (wiadomo że w sypialni mniej :)) komuś kto lubi naturalny efekt czasu na drewnie (ślady po przesuwanych fotelach, wciśnięcia od szpilek) to nie przeszkadza ale po moim 'faux pas z kinkiecikiem' czuję, że taki efekt mógłby Ci przeszkadzać...

Oglądałem (mam w zasadzie za rogiem jakis salon) trochę polskich płytek ostatnio (nie tylko Opoczna) i powiem szczerze widziałem dużo ciekawych rzeczy, niestety niewiele modernistycznych. Opoczno faktycznie ma ostatnio serie dość awangardowe (choć nie wiem czy to sie odnajdzie na rynku)

aha, ta sosna może tyle kosztować. zwłaszcza jeśli znajdziesz inna niz mix 50-200cm to już na pewno. zerkam na allegro i tam poza masą handlarzy w normalnych cenach jest czasem kilka okazji. Jeśli już to może jednak wybierz droższe i trwalsze egzotyczne, albo przynajmniej dąb, jesion...