Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja i tak na postanowilam, ze na poczatku wszystko w domu pomaluje na bialo...zadne kwiatki, tapety, czarne sciany, kinkiery....

Musze sie najpierw przyjzec bryle domu dokladnie: jak bedzie gralo swiatlo na zewnatrz i wewnatrz. Jak sie opatrze na wszystkie zagiecia, wneki, ciemne katy, brudzace miejsca w domu to wtedy zadecyduje o kolorach, tapetach itp.

Takie moje postanowienie....zobaczymy, co z tego wyniknie :lol:

Maja

Ja tez musialam miec zrobione wszystko przed przeprowadzka i dobrze, bo po wprowadzeniu sie 1,5 roku temu nic nie tknelismy. Nie wyobrazam sobie budowania w szalonym tempie i po wprowadzeniu zamiast odpoczac znowu remont, za to calkowicie pochlania nas teraz ogrod.

My do domu wracamy teraz po 22, wiec tez nic nie robimy (poza przetworami robionymi do polnocy :roll: ).

Najgorsze jest to, ze nie lubie robic w rekawiczkach, bo wtedy duzo wolniej pracuje i lapki mam takie, ze az wstyd :oops: , codziennie szoruje je pumeksem, bo rano do pracy trzeba jechac niestety.

magpie, możemy sobie te nasze upaćkane łapy podać

bo ja też nie pracuję w rękawiczkach, tyle, ze u mnie jest to spowodowane tym, ze zapominam je włożyć

a później to się już nie opłaca

idę rano z kawą na taras, ale stwierdzam, ze trzeba by zajrzeć do funkii, no i dalej to już samo leci...

Ja tez codziennie po pracy siadam z kawa kolo domu i obiecuje sobie "dzisiaj nic nie robie tylko odpoczywam", a juz po chwili chwasta dojrze, potem drugiegi i juz latam po ogrodzie zeby jak najwiecej do wieczora zrobic.

Teraz siedze jak na szpilkach do 17 w pracy i juz myslami jestem w ogrodzie i przy kiszeniu ogorkow (wlasnych) :roll: :p .

Ja tez codziennie po pracy siadam z kawa kolo domu i obiecuje sobie "dzisiaj nic nie robie tylko odpoczywam", a juz po chwili chwasta dojrze, potem drugiegi i juz latam po ogrodzie zeby jak najwiecej do wieczora zrobic.

Teraz siedze jak na szpilkach do 17 w pracy i juz myslami jestem w ogrodzie i przy kiszeniu ogorkow (wlasnych) :roll: :p .

brzmi to jakbyś mnie opisywała, z wyjątkiem ogórków własnych :wink:

bardzo mądre podejście, które w pełni popieram

u mnie nie do zrobienia, bo

1.jestem w gorącej wodzie kąpana

2.jak nie zrobię teraz to później już nie będę mieć kasy

podpisuję się pod tym :roll: Więc teraz jestem pełna podziwu dla siebie, ze wytrzymuję prawie rok z tymi meblami w gabinecie :)

Daj spokój, prawda stara jak świat "szewc bez butów chodzi" :wink: rzuc Jej hasło na wejsciu i wyluzuj :lol: A z drugiej strony to ja nie wiem czego Ty możesz sie obawiać?! :o :o Niech maca, krąży rozbieganym wzrokiem i niech..... to Ją ściska w dołku ze tak masz ładnie :lol: