Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzien dobry...ja z okazji toastu poprosze tego drugiego pana po lewej :oops: :oops:

Irmo: wracam do sprawy kozy :lol:

moje rozmiary w pokoju dziennym to takie, ze z prawej strony komina jest 166cm, z lewej 120 i za kominem 120....chyba za wasko na ta koze po lewej stronie... :roll: :roll: juz widze jak mi mlody wlasnie z tej strony sie przeciska :roll: :roll: :roll: bo nie wolno :wink:

Maja

maya, a to nie miałą być koza we wnęce?

jeśli we wnęce to te odległości są bardzo ok.

Hej Irmo, tak myslalam, jak mowisz, by ta koze wcisnac jak najglebiej sie da w ta wneke od komina....jak odleglosci bardzo ok to fajnie :lol:

Patrzylam ile skompletowanie kominka kosztuje...to mi sie kafeli do lazienki zaczely rozpuszczac w eterze :lol: :lol:

Maja

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maja koza tak mocno grzeje że dziecko czuje gorąco i sie nie pcha

ja przy naszej kozie odchowalam 2 dzieci i oczywiście synek oparzył się jeden raz bardzo delikatnie i to nauczylo go zataczać większy łuk od kominka

2 latek szwagra bardzo chciał dotknąć mimo ostrzeżeń i umomnień i tak dotknął :roll: przekora mała :-? od tamtej pory już nie próbuje

:roll:

A ja i tak mam pełno obaw zwiazanych z kozą. Co prawda nigdy jej nie miałam ale pamietam z dzieciństwa takie piece wstawiane na okres grzewczy. Metalowe, rozgrzewały sie bo czerwoności. Też ich z siostrą nie dotykałyśmy. Wszystko bylo ok do czasu, aż ktoś nie został na niego pchniety :roll: Tego sie nie uniknie, nie przewidzi. I to nie tylko dotyczy dzieci. Czasem na imprezach niektórzy tracą poczucie równowagi :wink: :lol:

Wneka w srodku ma 90 cm, wiec jezeli kozy sa okolo 45/50 cm szerokie, np.:

http://www.jotul.com/pl/wwwjotulpl/Main-Menu/Produkty/Drewno/Piece-na-drewno-/Jotul-F-372/

to powinnam miec luz na okolo 15 cm po kazdej stronie...a moze i wiecej...

Tak sobie po cichu kombinuje :wink:

a widzisz na zdjęciu to wszystko wyglada na dużo mniejsze. Jak tak to wsio w pariadkie

Pokaz szafke :)

http://i683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/tv001.jpg

http://i683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/tv007.jpg

wszystko super, ale wiecie co?

mam teraz za czarno... :D

i w związku z tym muszę kupić nową tkaninę obiciową na moje fotele, bo po prostu przegięłam z czernią i jak jeszcze fotele obiję w grafitowo szare róże, to będzie jak na cmentarzu, gdzie wszędzie czarne granitowe nagrobki stoją...

Wneka w srodku ma 90 cm, wiec jezeli kozy sa okolo 45/50 cm szerokie, np.:

http://www.jotul.com/pl/wwwjotulpl/Main-Menu/Produkty/Drewno/Piece-na-drewno-/Jotul-F-372/

to powinnam miec luz na okolo 15 cm po kazdej stronie...a moze i wiecej...

Tak sobie po cichu kombinuje :wink:

a widzisz na zdjęciu to wszystko wyglada na dużo mniejsze. Jak tak to wsio w pariadkie

:lol: :lol:

Wychodze z zalozenia, ze nieszczescie jak sie ma stac to i tak sie stanie :roll:

Szyba kominka tez mozna sie poparzyc, jak ktos sie uprze....to bedzie tylko uzywane od czasu do czasu i glownie latem....tez nie chce pakowac kasy w kominek z gornej polki, jak bede go odpalac moze 5 razy do roku :wink:

Maja

PS..Mi sie tkanina nr 2 podoba...szkoda ze nie jestem rodzina :roll: :roll:

:lol: :lol:

chyba stara juz jestem, bo nie nadązam...umykają mi posty, wątki...

Maya, mnie się też ta tkanina podoba, ale nie pasuje

jednak nie i już

znowu byłam u Dębskich. jeszcze poprzednie rośliny nie posadzone a ja już nowy transport zwiozłam...

kupiłam m in. leszczynę, kalinę jakąś nową języczkę i róże.

Nigdy w życiu bym nie pomyślała, ze będę chciała mieć róże w ogrodzie.

oby tylko dały radę.

Z tymi roślinami to jest jak nałóg. chciałabym mieć wszystko i móc kupoiwać codziennie.

bardziej niż ciuchy... :roll: