Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Irma, wiesz co??

Wydaje mi się, że zawsze latwiej wymienić zasłony niż obić fotel :roll:

Więc jeśli bardziej podobają ci się te róze to na razie niech będzie bez zasłon. Bo te zasłony i te róże to jakoś ni chudego byka mi nie pasują :roll:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mnie sie wlasnie podoba pomieszanie wzorow kwiatowych. Przynajmniej nie ma kompleciku. :roll:

zgadzam się bo też nienawidzę komplecików, ale ten wzór na zasłonach to jest taka trochę orientem podszyta grafika...bardzo kontrastowa

No to trudny wybor... :-? Gladki material bedzie zawsze pasowal, tylko mnie nie do konca przekonuje ten roz z drewnem. :roll: Dajesz szkole. :lol: :lol: :lol:

A dlaczego róż nie pasuje do drewna?

Nie mowie, ze nie pasuje, tylko, ze nie mam przekonania do tego polaczenia. Mozliwe, ze to kwestia koloru na moim monitorze. :roll:

Irma, musialabys jeszcze powiesic te zaslony na oknie i wtedy zobaczyc... :roll:

wieszałam, nie jest dobrze...

jedyne co przemawia za szarymi różami to to, że zajebiście pasują do szafki i do kanapy a z zasłonami musiałabym się przez jakiś czas pomnęczyć a potem zmienić. Zadną siłą do tych szarych róż nie pasują

To moze trzeba zaslony na allegro sprzedac... :roll:

To może pomyśl, co bardziej Ci się podoba - róże, czy zasłonki i potem zmień jedną z tych rzeczy, ukradkiem :wink: Chyba łatwiej zasłony - mogą się na przykład strasznie skurczyć w praniu, albo możesz wyprać z różowymi (!) skarpetkami...

Mazo, i tu wracamy do punktu wyjścia...oba te materiały mi się podobają

wiem, wiem - jestem okropna...

A mnie sie wlasnie podoba pomieszanie wzorow kwiatowych. Przynajmniej nie ma kompleciku. :roll:

zgadzam się bo też nienawidzę komplecików, ale ten wzór na zasłonach to jest taka trochę orientem podszyta grafika...bardzo kontrastowa

No to trudny wybor... :-? Gladki material bedzie zawsze pasowal, tylko mnie nie do konca przekonuje ten roz z drewnem. :roll: Dajesz szkole. :lol: :lol: :lol:

A dlaczego róż nie pasuje do drewna?

Nie mowie, ze nie pasuje, tylko, ze nie mam przekonania do tego polaczenia. Mozliwe, ze to kwestia koloru na moim monitorze. :roll:

Irma, musialabys jeszcze powiesic te zaslony na oknie i wtedy zobaczyc... :roll:

wieszałam, nie jest dobrze...

jedyne co przemawia za szarymi różami to to, że zajebiście pasują do szafki i do kanapy a z zasłonami musiałabym się przez jakiś czas pomnęczyć a potem zmienić. Zadną siłą do tych szarych róż nie pasują

To moze trzeba zaslony na allegro sprzedac... :roll:

myślałam juz o tym...

te dostojnie kwieciste brązy pasują do tej ceramiki w drewnianej dziupli (ponad półką) Tylko czy pasują do Ciebie ? :) Tam sie bardzo sznytowo zrobi, jak juz tu napisano "dostojny design'

Z drugiej strony ja to myślałem o różu takim vintage bardziej (jasnym, żwawym, bliżej jamesa bonda i lat 80tych niż biskupiej kanapy...;)) Ten, który pokazałaś jest taki hm.... 'poważny'...hm.... hm...

kurna chatka,, same w sobie super te zasłonki... ciut dla mnie może za orientalne, quasi japońskie (wyzwanie dla otoczenia), ale za to takie z klimatem i z pomysłem (nie wzorkowe jedynie, ale z jakąś poetyką, opowieścią) Spokojnie możesz męża zatrudnić na konsultanta :)

Powieś w oknie i pokaż. Tylko powieś tak na pół okna i pstryknij bez lampy, albo z lampą ale z daleka coby ledwo doszła :)

tak na marginesie, mam troszkę wrażenie jakbyś podążała w stronę kolejnych oryginalnych decyzji.. tylko czy nie powstanie z tego jakieś kreatywne skomasowanie w jednej przestrzeni... ? nie masz wrażenia że potrzebny jest jakiś ogólny ordnung? powiązanie ? ... Mam w każdym razie odczucie czy nie zrobi się tam niedługo za dużo tego....

oczywiście oceniam tylko dwie fotki i tańczy mi wyobraźnia (a Ty już sie tam oswoiłas z tym), wiec mogę palnąć głupstwo :)

Do całego mieszkania bardziej pasuje różowy, gdybym była swoim klientem to namawiałabym na różowy. Dlaczego nie mogę się zdecydować?

a ha juz wiem

bo ta cholerna szafka miała być inna i te róże do niej tak świetnie pasują....

jesssuuuu......szlag mnie trafi.

Czuję się ignorowana, spadam stąd :p :-?

a to niby dlaczego czujesz się ignorowana? hę?

ooo teraz odpowiadasz na moje posty 8)

mam strasznie słabą samoocenę=wróciłam do pracy.

a na który niby nie odpowiedziałam , na " aaaaaaaaaaaaaaaaa"? Ciekawe dlaczego?... :p

Ja mam słąbą samoocenę niemoc decyzyjną kaca i na dodatek zaczęłam popalać

nie odpowiedziałam , na " aaaaaaaaaaaaaaaaa"?
no choćby na ten :p

Nieważne. (szukałam zaczepki :wink: )

Jeśli o mnie chodzi to wybrałabym zasłony i róż.

Jeśli kwieciste fotele to na bank nie te zasłony. Takie moje zdanie.

A jesli chodzi o dostojność to moim zdaniem ( ale ja się nie znam) to własnie kwieciste fotele się pięknie w ten nurt wpisują.

te dostojnie kwieciste brązy pasują do tej ceramiki w drewnianej dziupli (ponad półką) Tylko czy pasują do Ciebie ? :) Tam sie bardzo sznytowo zrobi, jak juz tu napisano "dostojny design'

Z drugiej strony ja to myślałem o różu takim vintage bardziej (jasnym, żwawym, bliżej jamesa bonda i lat 80tych niż biskupiej kanapy...;)) Ten, który pokazałaś jest taki hm.... 'poważny'...hm.... hm...

kurna chatka,, same w sobie super te zasłonki... ciut dla mnie może za orientalne, quasi japońskie (wyzwanie dla otoczenia), ale za to takie z klimatem i z pomysłem (nie wzorkowe jedynie, ale z jakąś poetyką, opowieścią) Spokojnie możesz męża zatrudnić na konsultanta :)

Powieś w oknie i pokaż. Tylko powieś tak na pół okna i pstryknij bez lampy, albo z lampą ale z daleka coby ledwo doszła :)

tak na marginesie, mam troszkę wrażenie jakbyś podążała w stronę kolejnych oryginalnych decyzji.. tylko czy nie powstanie z tego jakieś kreatywne skomasowanie w jednej przestrzeni... ? nie masz wrażenia że potrzebny jest jakiś ogólny ordnung? powiązanie ? ... Mam w każdym razie odczucie czy nie zrobi się tam niedługo za dużo tego....

oczywiście oceniam tylko dwie fotki i tańczy mi wyobraźnia (a Ty już sie tam oswoiłas z tym), wiec mogę palnąć głupstwo :)

myślę, zę przegięcie nie leży do tego stopnia w mojej naturze, zę mi nie grozi choćby nie wiem co.

Bardziej się boję, ze zrobię się na "bezpiecznie" i będę załować braku odwagi do końca moich dni.

te zasłony klimatem pasują do grafiki na abażurach. na tych abażurach jest też róż. w zasadzie wszystko powinno być jasne. Jestem walnięta i to jest podstawowa pzreszkoda w podjęciu decyzji.

bo ta cholerna szafka miała być inna i te róże do niej tak świetnie pasują....

jesssuuuu......szlag mnie trafi.

przemalować szafkę ? (mówisz o tych dwóch drewnianych paskach na scianie nad zagłowkami ? jesli tak, to gorzej...:( )

a-ha

jeden miał być czarno biały

A jesli chodzi o dostojność to moim zdaniem ( ale ja się nie znam) to własnie kwieciste fotele się pięknie w ten nurt wpisują.

No i ja się z tym chyba zgadzam. tak na 99%.

No i ja się z tym chyba zgadzam. tak na 99%.

czyli zostało tyle mniej więcej co błąd statystyczny.Znaczy się decyzja podjęta: bier ten róż!!