Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta druga mi się podoba. Wydaje się, że ma łagodniejszy spadek na końcach a co za tym idzie można się wygodniej położyć.

Wiesz miałam w bloku wannę akrylową profilowaną. Wchodziło do niej b. mało wody. Miała szeroki, łagodny spadek pod plecy, wcięcia pod ręce i zwężenie w nogach. Była super wygodna. Te wciecia zabezpieczały przed poślizgnieciem i mozna było leżeć w niej godzinami bo łopatki były dobrze podparte.

Nie podobają Ci sie wanny profilowane?

miałam nadzieję, że czasem uda nam się wziąć dwuosobową kąpiel a w profilowanej trudno... :oops: i przyznam, że jakoś wcale o profilowanej nie myślałam, sprawdzę może co znajdę, tulko, że u nas musi być albo owalna albo własnie taka jak ten ravak z jednym bokiem obłym, mamy stosunkowo małą łazienkę i sterczący róg by przeszkadzał.

dzięki, tak zrobię :)

niestety okazało się, po wnikliwym przestudiowaniu rysunków technicznych, że obie pokazywane wanny mają w środku (mimo dużych zewnętrznych gabarytów 180x80) strasznie mało miejsca tak,że kompletnie odpadają.

no i wpadłam jeszcze na taki pomysł żeby do tej wanny, którą niechcący mamy, kupić taki odpływ napełniający, woda leci bezpośrednio w wannie z przelewu i wtedy ta nasza pomyłkowa wanna może nie była by taka zła...przynajmniej jest naprawdę dwuosobowa...

http://www.info-bydleni.cz/_sub/files/obrazky/vyrobky/koupelny/kolo/oval_lux/Oval_Lux_1B.jpg

Ja to mysle, ze czasem warto się dopasować do istniejacych warunków :wink: Wannę juz macie, pomysł też więc wykorzystaj to i nie zawracaj sobie głowy wymianami, sprzedażami i kupowaniem nowej. Pomyslów superanckich masz tak duzo, że z pewnościa ją ładnie i praktycznie zaadaptujesz.

Kurde a ja w tej mojej znienawidzonej lazience wczoraj pomalowałam sufit. No nic mi tam nie leży. Tylko lustra mi się podobają :lol: Facet z meblami jedzie już 2 miesiąc. Ale poczekam, nie spieszy mi się bo kase nie bardzo teraz mamy. :roll: Mąż wymyslił plazme i kino domowe i jesteśmy spłukani. Część już podlączył a część jeszcze z kablami stoi. Musze go pogonic bo zejdzie mu znowu z rok zanim pochowa wszystkie kable. Zreszta, jemu one nie przeszkadzają :wink: :lol:

przygladam sie... sam jako 'leżak' mysle obowiązkowo o wannie (choc niekoniecznie dwuosobowej :)) i tak sie zastanawiam, czy takie ustrojstwo w przestrzeni wnętrza wanny nie bedzie przeszkadzac/drażnić w poruszaniu się w niej? w sensie pewnie bolesnego obijania się itp? z tego co widze to byłoby na środku dlugosci?

Ja to mysle, ze czasem warto się dopasować do istniejacych warunków :wink: Wannę juz macie, pomysł też więc wykorzystaj to i nie zawracaj sobie głowy wymianami, sprzedażami i kupowaniem nowej. Pomyslów superanckich masz tak duzo, że z pewnościa ją ładnie i praktycznie zaadaptujesz.

Kurde a ja w tej mojej znienawidzonej lazience wczoraj pomalowałam sufit. No nic mi tam nie leży. Tylko lustra mi się podobają :lol: Facet z meblami jedzie już 2 miesiąc.

no własnie może nie ma co tak kombinować. Wanna jest i git.

A co do Twojej łazienki: jak będą meble to łazienka się bardzo zmieni. A co Ci się w niej nie podoba? Kafelki były bardzo fajne z tego co pamiętam...

Wkurza mnie bo nie jest taka jak chciałam. Miała być kobieca, taka wiesz....kryształki, pierdółki, płytki w elementy kwiatowe. Wyszła męska, techno. Przezyję,jasna sprawa. Ale na co inne się nastawiłam :lol: W dodatku ceramika jest zupełnie niedopasowana, calkiem przypadkowa. Też musze przezyć :wink: :lol:

Wkurza mnie bo nie jest taka jak chciałam. Miała być kobieca, taka wiesz....kryształki, pierdółki, płytki w elementy kwiatowe. Wyszła męska, techno. Przezyję,jasna sprawa. Ale na co inne się nastawiłam :lol: W dodatku ceramika jest zupełnie niedopasowana, calkiem przypadkowa. Też musze przezyć :wink: :lol:

a może wrzucisz jakieś fajne dodatki

http://www.calvado.pl/akcesoria-lazienkowe-cat-257.aspx

i zrobisz z niej łazienkę designerską?

http://www.stylus.pl/sklep/tw/2644

Jak przejrzałam czarno białą kolekcje to jestem ugotowana. I teraz prosze mi powiedzieć jak tu żyć? Człowiek bierze ślub, wije gniazdko, urzadza się.... Mija lata i ręczniki, pościel, serwisy, szkło, dodatki itp są jakby tu powiedzieć..... niemodne, nieładne, chce mieć inne? Co zrobić z szafą samych ręczników? Kazdy z innej parafii, kolorowe paski, kwiatki i rózne takie..... Oddać, wyrzucić? I kurde skąd wziąć kasę na nowe? :lol:

Ja to sie chora robie w takich sytuacjach. Wkurza mnie dopracowane wnetrze i jakiś przypadkowy szczegół w postaci np. ręcznika :roll: Ale nie uniknę tego, poprostu rozsądek mi na to nie pozwoli :lol:

Ech....pooglądać, pomarzyć dobra rzecz :lol: :lol: A rzeczy są cudne i całkiem przystępne ceny! :lol:

no takie życie, ale można jak się człowiek uprze mieć dopasowane ręczniki do całości...mała rzecz a cieszy

ja mam ręczniki głównie białe, kilka zielonych i fioletowych

czerwone oddałam mamie :) Moja koleżanka ma chyba tylko beżowe i różowe, bo odkąd się zaczęła urządzać miała łazienki do których te kolory pasowały...

można też wszystko pochować do szafek i mieć kilka gościnnych, pasujących które się wyciąga jak chce się zrobić wrażenie :wink: