Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o edytka :) cześć, a co u Ciebie na budowie słychać?

ja bym wolała okrągłą ze względu na firmę, która te kozy montuje...ale ta druga chyba lepiej pasuje...bo jest niższa. będziemy przecież oglądać ogień z poziomu salonu, który jest obniżony o 45cm

U mnie na budowie przestój tzn. hydraulik zrobił to co ma zrobić przed tynkami, teraz czekam na elektryka i rozłożenie rur od odkurzacza centralnego i tynki a potem jescze moze w zmie ocieplenie poddasza i łazienka dolna. Postanowiliśmy przeprowadzac się dopiero za rok więc na luzaka do tego podchodzę chociaż zazdroszczę tempa innym.

tak, jesteśmy zdecydowani na 100% na kozę.

Na żywo widzieliśmy wariant jednej i drugiej, ale nigdy tych dokładnie modeli, które chcemy kupić. Jak już pisałam ze względu na obsługę firmy montującej wolałabym kozę owalną, ale mąż chce tę kanciastą...Mnie się chyba też ta okrągła lepiej podoba na wizualizacjach, jakoś te dwa prostokąty jeden obok drugiego mnie drażnią....ta owalna ma też korpus obracany o 360stopni, więc jest możliwść patrzenia na ogień z jadalni, no i mozna zamówić wariant obłożony kamieniem wulkanicznym czyli ta koza owalna będzie lepiej trzymała ciepło

Poraz drugi wypowiadam się za kozą, w tym pierwszym wariancie czyli pionową :D . Skoro mąż chce kanciastą, to może wybierzcie jakąś pionową prostokątną :wink:

Może coś takiego?

http://www.allegro.pl/item388096397_piec_kominkowy_wolnostojacy_spectra.html

Dzięki tej półce na dole będzie podwyższony, tak jak planowałaś ... i prostokątny ...

niezła, ale mi właśnie chodzi o to żeby palenisko było jak najniżej, bo salon mam obniżony a koza będzie stała na tym wyższym poziomie :)

chyba jednak zgodzę się na tę mężową :) może być, jest taka trochę surowa co mi się w niej podoba

jak zwykle kompromis...widziałam ten model na żywo z tą drobną różnicą, że nie na jednej nodze tylko na trzech, poza tym wszystko to samo. niska i lekko przysadzista bryła(tył ma polokrągły czego na moich wizualkach nie widac) i duże palenisko. Ona fajnie się wpasowuje w przestrzeń, tylko to tv tak blisko...ale mam wrażenie, że to w realu będzie mniej raziło, bo materiały z których są wykonane koza i plazma są całkiem inne...na 75% będzie ok...

Marekmarian właśnie na tę designerską bryłę mój się uwziął...a ja już całkiem głupia jestem, mój brak pewności siebie mnie dobija :evil:

TomKa ta koza jest dla mnie trochę przekombinowana nie czuję takich klimatów...

ale mam wrażenie, że to w realu będzie mniej raziło, bo materiały z których są wykonane koza i plazma są całkiem inne...na 75% będzie ok...

jak nie będzie to zamienicie plazme z obrazkiem Sasnala i będzie git :)

Marekmarian właśnie na tę designerską bryłę mój się uwziął...a ja już całkiem głupia jestem, mój brak pewności siebie mnie dobija :evil:

mnie też, dlatego patrzę co robią inni (zwłaszcza Ci którzy mają postrzeganie nowoczesne - np. Twój dziennik) i głowkuję... sam osobiscie opieram sie tylko na przeczuciach, wrażeniu posiadanych potrzeb, dlatego CI zazdroszczę że tak daleko identyfikujesz swoje przyszłe przestrzenie... (np przyglądam sie schodom za kominkiem bardziej niż kominkowi... bo sam musze wymyslec coś nieduzego u siebie...)

Masz racje, czasem taka obsługa tak zniechęca, że cżłowiek rezygnuje z zakupu. Choć powiem Ci, że ja to idę na całego i tak drążę i zamieniam sie w upierdliwego klienta, zasypuję pytaniami a potem wychodze nic nie kupując ale sprzedawca przynajmniej ma aerobik za darmo :wink: Obrazu lepiej dotleniony i krażenie prawidłowe :wink: :lol:

Witaj Irma, podglądam czasem Twój wątek i musze przyznać, że w sprawie łazienek mamy podobny gust :) Kupiłaś płytki adrenalina, które ja również biorę pod uwagę do dziecięcej, teraz spodobała mi się jeszcze seria z azteca infinity i irys. No, ale jak zobaczyłam Twój ostatni nabytek to już wywaliłam :o to mój faworyt do naszej łazienki :lol: Widziałam je w maxflizie w Kraku. Nawet sobie fotki zrobiłam, tam były w odcieniu brązu, te Twoje to szare?, też piękne. Jeśli można wiedzieć to gdzie je kupiłaś i w jakiej cenie? Niestety nie zapisałam ceny z maxfliz, ale z Tego co widzę, to maxfliz ma drogo. Acha na parter tam gdzie podłogówka (a mam jej sporo) będzie też TAU, tylko Corten :).