Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no w sumie to efi masz rację...

chyba, po prostu lepiej się nad tym za bardzo nie zastanawiać tylko robić tak jak w danym momencie się podoba. I tak jest to najlepsza gwarancja na to, ze bedzie się podobało długo...

może te esy floresy nie podobają mi się tylko dziś, może jutro znowu je polubię? wiecie pogoda jest do bani... :wink:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie kłóćta się :lol:

Słuchajcie: byłam we wtorek u mojej takiej dawno nie widzianej kumpeli. W zasadzie to jej mąż był moim sąsiadem od dzieciństwa, potem zatrudniali mnie jako lektora więc znajomość dosc ścisła. No i jakies dwa lata temu kupili dom, po swojej znajomej. Dom był stary, ale po generalnym remocie, świetnie urządzony i wieloma oryginalnymi rozwiązaniami.

Moja kumpela trochę zmieniła, ale w sumie dom zachował swó nowoczesny charakter. I po tej wizycie, moge powiedzieć, że NIE BYŁAM* JESZCZE W TAK ŚWIETNIE ZAARANŻOWANYM DOMU,gdzie wszystko niby przypadkowe, ale pasujące jak ulał. Poprzednia właścicielka ma niesamowity zmysł, ale także pieniądze co widać było w tym domu. Generalnie, ciągle nei mogę się otrząsnąć :lol:

PS.Ikea ma się świetnie w tym domu.

*nie byłam w sensie dosłownym, czyli w realu, bo na forum widziałam kilka równie ciekawych domów.

ale paski też się mogą opatrzyć, podobnei, jak gładkie kafle...

może rzeczywiście najbezpieczniej z tymi mało wyrazistymi, ale te za to są właśnie "mało wyraziste"... ;)

to zależy od charakteru jeden nudzi się szybciej inny poźniej.

Ja z mooim powinnam była wybrać białe neutralne kafle i co poł roku przemalowywać ściany :)

Ja doszłam do takiego wniosku i na 100% bedziemy mieli białe płytki i ściany do malowania.

miałam wkleić kolory jak juz coś wymyślę

http://i642.photobucket.com/albums/uu146/kaskamaciej/dbf3a101.jpg

to są wszystkie ewentualne kolory jakie mi wyświetliło

Myślałam właśnie o jakiejś zieleni, ale nie o taką dokłądnie mi chodziło :roll:

Czółko Dziewczynki wymyślające różne ciekawe rzeczy. Donoszę, ze moja córa sama sobie wybrała kolor łazienki ko-bal-to-wy. Daje po oczach że ło. A miało być tak pięknie...białe płyteczki, drewienko i delikatny przybrudzony zielony. Dzieciaki nie mają oporów przed mocnymi akcentami. Dobrze, ze lustro zostawiła matce do wybrania :D

hejka

a podoba jej się że tak powiem post factum?

Efi bardzo jej się podoba, a ogólne zadowolenie rosło wraz z przemalowywaniem łazienki na coraz mocniejszy kolor. Było się jej słuchać odrazu, bo jak zrobiłam kilka próbek to wybrała bezdyskusyjnie najbardziej kobaltową, czego się oczywiście spodziewałam.Tak to jest z czterolatką, która od zawsze wie czego chce. :roll:

Dla obłaskawienia jej zapędów granatowo-szafirowych na początku malowania kupiłam do tej łazienki próbke śnieżki z królewną snieżka-majtkowy błękit. Był zamalowywany po 3ch sekundach od malowania ;), choć puszka z farbą wywołała jej zaciekawienie, kolor nie przeszedł. Pokój Majki jest oczywiście także niebieski, ale juz duuuuuzo jasniejszy.Kupiłysmy razem niebieskie i amarantowe poduchy, materiał limonkowy(nie do konca czuje zeby pasował do "tego" niebieskiego)Spróbuje jej wyczarować jakis trikolor.Zobaczymy co z tego wyjdzie

uwielbiam kobalt, zuch dziewczynka!

zdjęcia poproszę ...

a prosze bardzo. Zapodaję zdjecie:

http://images41.fotosik.pl/221/4dae0a9e094303b6med.jpg

http://images49.fotosik.pl/226/4114990cc0f7b0b0med.jpg

Brakuje jeszcze wanny i takich tam różnych, ale juz wszystko pokupione i czeka na montaż, wszystko oprócz lustra, bo ja ciągle nie wiem jakie. Chłopaki generalnie głosują za bezramowym, a dziewczyny jak jeden mąż za lustrem w ramie i na levangera z ikei mnie korci w pionie