Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj editta, u nas prace nie wrą, ale sobie lciutko ciurkają. ociepla się poddasze a zaraz potem będziemy budować z g-k dużo rzeczy na dole.

A zeby było śmieszniej poźniej tego budowania prawie nie będzie widać... :wink:

Podpowiedz coś w sprawie podłogi...biała czy bielona?

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hmmm mi się podobają białe podlogi, wiesz o tym. A co to już bedzie to Twój wybór. Zależy wszystko od ceny. Jeśli wystarczy Ci na lepsze drewno niż sosna to sie nie zastanawiaj. Bielone podłogi są równie ładne jak podłogi białe :wink: :lol: Wszystko (no prawie) do nich pasuje :lol:

W sypialni sa raczej sprzęty mało mobilne. Łóżka nie przestawiasz, szaf też raczej nie. Raz umeblowana służy latami. A jak juz coś się zmienia to zazwyczaj robi się wtedy remont :wink: :lol: Więc jeśli wgnioty to pod nóżkami łóżka i szaf, ewentualnie komód. Na obcasach to raczej tam chodzić nie będziecie no chyba że wychodząc spod prysznica szpilki zakładasz :wink:

Mi tego nie musisz tłumaczyć :lol: Moje panele na dole juz noszą ślady po psie, drzwi także. Ściany obtłukliśmy przy znoszeniu mebli i drabiny na gorę. Zamalowałam bez zbytniej dbalości o uzupełnienie braków :wink: :lol: Nie należę do osób które widzą w tym problem :o :lol:

Irma otóż to dom służy do mieszkania. szczerze uważam, że polakom (poważnie tak myślę, szczera prawda) trochę odbiło na punkcie budowania i wykańczania. nic nie jest na wieki, a rzeczy mają służyć. wiele widziałam wnętrz przekombinowanych, sztucznych i bez życia.

jak marzysz o białych dechach to takie sobie spraw :wink: będą cię cieszyć i służyć

Irma otóż to dom służy do mieszkania. szczerze uważam, że polakom (poważnie tak myślę, szczera prawda) trochę odbiło na punkcie budowania i wykańczania. nic nie jest na wieki, a rzeczy mają służyć. wiele widziałam wnętrz przekombinowanych, sztucznych i bez życia.

jak marzysz o białych dechach to takie sobie spraw :wink: będą cię cieszyć i służyć

O jak ja sie z tym zgadzam... Naprawde nie wszystko musi byc tak zrobione, zeby 10000 lat przetrwalo. Miekkie dechy maja te zalete, ze sa tansze i nie bedzie ich zal wywalic, jak Ci sie znudza. To tak jak z torebkami ze sztucznej skory... :wink:

Moje plytki w garażu byly ładne po ulożeniu. Potem ich nie było widać bo był syf. Posprzątałam. Teraz znów je widać ale na Boga!!!!! ja tam parkuje samochód o zgrozo!!!!! Wjeżdżam do srodka i omiatam kół przed wjazdem. Mało tego często są one zablocone! Do tego po deszczu skapuje z samochodu nie czysta woda a błotnista. No nic.... idę się pochlastać bo mało już widać mój gres przemyslowy :roll: :oops: :lol:

Moje plytki w garażu byly ładne po ulożeniu. Potem ich nie było widać bo był syf. Posprzątałam. Teraz znów je widać ale na Boga!!!!! ja tam parkuje samochód o zgrozo!!!!! Wjeżdżam do srodka i omiatam kół przed wjazdem. Mało tego często są one zablocone! Do tego po deszczu skapuje z samochodu nie czysta woda a błotnista. No nic.... idę się pochlastać bo mało już widać mój gres przemyslowy :roll: :oops: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

próbowałam ją przekonać, o względach finansowych nie mówiąc, no ale...

ja to będę mieć gorzej w domu, niż ona w garażu :lol: :lol: :lol:

zgadzam się z tym w 100%!

Mnie jeszcze męczy kompletny brak luzu przy dekorowaniu wnętrz. wszystko musi być pod kolor, dopasowane, kompletowane...brrr....

a co do wykonczenia to ja teraz mam w domu na pewno gorzej niz moi klienci.

to nawet nie chodzi o jeden kolor - nie lubie nowatorskich wnetrz - mieszania stylow to nie dla mnie po prostu - teraz np bardzo chcialabym miec salon ciemnozielony i krwiste ciemne zalsony i taki tez naroznik i wszytsko jakos w takiej tonacji - co z tego jak moj malz twierzdi ze nie chce miec na ciemno i koniec!!!!!!!!!!!!! wiec ide na jakies kompromisy - zreszt aon tez - mysle ze bedzie dobrze!!!!!!!!