Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jezeli kupujecie choinke na swieta w doniczce to zeby pozniej sie przyjela w ogrodzie wybierajcie takie, ktore maja przerosniete korzenie przez doniczke na wylot oznacza to, ze choinka rosnie juz w tej doniczce kilka msc.

Choinki doniczkowe sprzedawane na swieta maja poobcinane korzenie zeby dalo sie je wepchnac w te doniczki i dlatego sie nie przyjmuja w ogrodach.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja nigdy w życiu nie miałam sztucznej :oops:

i taka wsiowa mi się najbardziej podoba.

ja takiej nie mam ale to dlatego że do tej pory nie było dla kogo. tylko pierniki upiekłam raz - niestety przy włączonym nawilżaczu szybko rozmiękły i spadły :(

mam nadzieję że na te święta kruszka jest już na tyle duża że będziemy mogły zrobić łańcuchy z kolorowego papieru, oblepić orzechy sreberkiem i takie tam. no i ubierać choinkę z nią. tylko.... to samo szkło jest. w zeszłym roku kruszka chyba była wystarczająco mała żeby być posłuchana i nie dotykała czego nie wolno było. ciekawe jak to będzie teraz.

my kupujemy jodłę. nie koli ale niestety też i nie pachnie :roll:

Heeeej, widzę, ze tu jakaś świnka panowała. Mam nadzieje Irma, ze Ci juz lepiej skoro jesteś w stanie dokatulkać się do kompa.

I o choinkach mowa. Ja kupuje sadzone w donicach choinki, a potem je siup do ogrodu wsadzam. Mam dwie, jedna nawet mnie juz przerosła. W tym roku jeśli znajde chwile czasu to też pewnie nabęde jakąś jodłę, choc z iglaków to teraz przydałby mi się modrzew;), bo mam go w planach ogrodu, ale on o tej porze roku nie ma juz raczej śzpilek.

No i nie wiem czy uda mi się upiec ciasteczka imbirowe na choinkę, bo to zależy od tego, czy uda mi się kupić piekarnik :D

Irma dużo zdrówka życzę! :wink:

Odkąd jesteśmy małżeństwem to kupujemy tylko żywą - zazwyczaj jodełkę kaukaską... 8)

W tym roku wyjątkowo mnie mogę się odczekać Świąt i ubierania naszej pierwsze choinki w domu! :wink:

A i byłam ostatnio w Almi Decor i to był błąd... Wpadło mi w oko kilka ładnych ozdób i teraz kombinuję jak je zdobyć...?! :roll:

Odkąd jesteśmy małżeństwem to kupujemy tylko żywą - zazwyczaj jodełkę kaukaską... 8)

W tym roku wyjątkowo mnie mogę się odczekać Świąt i ubierania naszej pierwsze choinki w domu! :wink:

A i byłam ostatnio w Almi Decor i to był błąd... Wpadło mi w oko kilka ładnych ozdób i teraz kombinuję jak je zdobyć...?! :roll:

ukradnij :)

ze zdrówkiem lepiej, dzięki

Heeeej, widzę, ze tu jakaś świnka panowała. Mam nadzieje Irma, ze Ci juz lepiej skoro jesteś w stanie dokatulkać się do kompa.

I o choinkach mowa. Ja kupuje sadzone w donicach choinki, a potem je siup do ogrodu wsadzam. Mam dwie, jedna nawet mnie juz przerosła. W tym roku jeśli znajde chwile czasu to też pewnie nabęde jakąś jodłę, choc z iglaków to teraz przydałby mi się modrzew;), bo mam go w planach ogrodu, ale on o tej porze roku nie ma juz raczej śzpilek.

No i nie wiem czy uda mi się upiec ciasteczka imbirowe na choinkę, bo to zależy od tego, czy uda mi się kupić piekarnik :D

lepiej lepiej...dzięki

ja też bym kupowała w donicach, ale te choineczki to zazwyczaj małe są...

ukradnij :)

ze zdrówkiem lepiej, dzięki

Nie żartuj..! 8) :wink:

Najgorsze jest to, że czeka mnie kompletna zmiana kolorystyczna choinki - czytaj muszę kupić wszystkie ozdoby.... :roll:

Nie wiem jak przeżyje to mój portfel... :oops:

Dobrze, że mam giełdę kwiatową pod nosem, bo to mój jedyny ratunek... :roll:

Ja wiem gdzie jest gielda w Tychach ale zeby to bylo pod nosem to powiedziec nie moge :lol: :lol:

No ale ja o moim nosie piszę..! 8) :lol:

Irmo podziwiam, że masz czas i inwencję na Tworzenie takiej własnej choinki! :wink:

Ja tam idę na łatwiznę i kupuję gotowce... :oops:

Jak się nietrudno domyśleć planuję w tym roku fioletowo-srebrną... :roll: :wink:

Szkoda mi tylko ładnych ozdób z poprzedniej i chyba ubiorę ją mimo wszystko na górze w pokoju dziewczynek - nie wiem tylko ile bombek przeżyje...?! :roll: :wink:

Ja tez lubie kolorowa, kiedys mialam w jednej tonacji ale taka wsiowa kolorowa bardziej mi sie podoba. W zeszlym roku zamiast lancuchow kupilam pierwszy raz wlosy anielskie i bardzo mi sie podobalo, wiec w tym roku tez tak zrobie.

anielskie włosy mi się kojarzą z dziecinstwem

u nas to najczęsciej byłu i łancuchy i anielskie włosy...

kidyś zamiast łancucha dałam taka wstązkę szeroką do pakowania prezentów i też ładnie to wyglądało