Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi sie taka choinka z tradycja nie kojarzy. U mnei były bombki szklane. Bardzo ozdobne, malowane ręcznie, brokatowe. Byłby też łabedzie, pajace itp. Była lameta i lampki świeczki, łańcuchy z kolorowego papieru. I były gwiadki robione z bibułki przez moja babcię na czubku ołówka. Taką pamietam z dzieciństwa. Była bardzo kolorowa bo bombki były różne. I długie cukierki.

Prześliczna - dzieci mają pewni mnóstwo radości przy ubieraniu takiej choinki!!! :wink:

anielskie włosy mi się kojarzą z dziecinstwem

u nas to najczęsciej byłu i łancuchy i anielskie włosy...

To dokładnie tak jak u mnie! :wink:

kidyś zamiast łancucha dałam taka wstązkę szeroką do pakowania prezentów i też ładnie to wyglądało

Ja tam robię od kilku lat i bardzo mi się podoba... 8)

Mi sie taka choinka z tradycja nie kojarzy. U mnei były bombki szklane. Bardzo ozdobne, malowane ręcznie, brokatowe. Byłby też łabedzie, pajace itp. Była lameta i lampki świeczki, łańcuchy z kolorowego papieru. I były gwiadki robione z bibułki przez moja babcię na czubku ołówka. Taką pamietam z dzieciństwa. Była bardzo kolorowa bo bombki były różne. I długie cukierki.

no u mnie też była inna, ale ta jest fajna, taka recznie robiona...

No to tak jak u mnie... 8)

dandi, mogę Ci dać za darmo, ale za pieniądze to już na pewno nie. Jest Ci to mega rupieć, bo to tylko prototyp na wystawę. Jak zjechał z wystawy to już się tak u mnie ostał, ale porysowany zniszczony i wogóle..nawet nie wiem czy przetrwałby transport. Uwierz mi nie chcesz go.

ja lubię takie

http://kobietaiszycie.blox.pl/resource/choinka2007.jpg

wypożyczyłam ze strony koieta i szycie, więc za chwilę będę musiała wyrzucić, bo pewnie nie wolno...

Świetna ta choinka, też takie lubię. Dążę do czegos takiego, ale z reguły mamy tylko czerwone bombki, małe zabawki i pierniczki z białym lukrem. Co prawda po kryjomu grasuje u nas Mały Wyjadacz Piernikowy, do którego w tym roku pewnie dołączy drugi...

http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SwWI8zFTo6I/AAAAAAAAByw/vkgAm6RLRbU/s640/PC222204.JPG

Irmo co myślisz o takim rozwiązaniu....?

Duży, owalny, rozkładany stół. Częściowo w drewnie a częściowo drewno kryte fornirem. A ja chcę go zrobić na bialo :lol: Ale cały biało, bez przetarć. Myślę o lakierze na całości. Sprężarką? Oddać do lakiernika samochodowego? Co o tym myślisz? Stół to taki duzy koszmarek mimo, że z solidnego materiału wykonany. Ale w bieli może odzyska atrakcyjność. :roll:

poza tym jak smiesz wstawiac w górnym korytarzu ludwikańskie wydumki skoro masz nowoczesny dom i mi zabroniłaś mieszać takie akcesoria kominkowe:

http://czerwonamaszyna.pl/images/products/zack/zack_alon_akcesoria_kominkowe_zestaw_2.jpg

z resztą mego domu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

teraz to już se możesz mieszać, już bardziej pomieszane nie bedzie... :roll:

kiedyś to co innego

i moj ludwik to też co innego...