Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie na wieki wieków, ale nie ma na inną, to raz, więc pewnie troche bedzie musiała postać...

Mam trzy kanapy i żadna mi tu nie pasuje, a co na smietnik z nimi nie pójde, ale wiem, ze jak juz postawie tą czerwoną kanape to mi sie całkiem pomiesza i zaczne dopasowywać do niej kuchnie :roll:... podświadomie

Mysza, do tej jodelki dodaj cos z pazurem, taki skandynawski klimat zrob. :roll: Kanapa nie jest taka zla wcale, dodatkami to polacz wszystko.

Małgoś u mnie w komentsach to mnie zlinczowały Dziewczyny za jodełke. To juz wogóle se na własne życzeni namieszałam. A nie byłoby problemu, gdyby podłogówki nie było :roll: ,a tak wcale nie czuje do konca tego co wybieram, obydwie wersje wydają mi sie poprawne, ale nie czuje się z nimi szczególnie związana.To troche jak wybieranie mniejszego zła

Mysza, do tej jodelki dodaj cos z pazurem, taki skandynawski klimat zrob. :roll: Kanapa nie jest taka zla wcale, dodatkami to polacz wszystko.

Małgoś u mnie w komentsach to mnie zlinczowały Dziewczyny za jodełke. To juz wogóle se na własne życzeni namieszałam. A nie byłoby problemu, gdyby podłogówki nie było :roll: ,a tak wcale nie czuje do konca tego co wybieram, obydwie wersje wydają mi sie poprawne, ale nie czuje się z nimi szczególnie związana.To troche jak wybieranie mniejszego zła

No widzialam... Mnie sie jakos perwersyjnie ta jodelka podoba... Jest ciepla taka, a mnie nie leza wnetrza nowoczesne do bolu zebow. Jak to Irma kiedys napisala - bylaby lekkim zadraznieniem. Dziewczyny Cie linczuja, bo maja takie asocjacje - nowczesne, to szklo, stal itd. A tak sie nie robi wnetrz z jajem, bo to jest jak kwadratowy kibel do kwadratowej umywalki - zero polotu. :roll: Musialabym to zobaczyc na wiekszej przestrzeni, ale wydaje mi sie, ze zgrzytu duzego nie ma. A co tam jeszcze bedzie? :roll:

No widzialam... Mnie sie jakos perwersyjnie ta jodelka podoba... Jest ciepla taka, a mnie nie leza wnetrza nowoczesne do bolu zebow. Jak to Irma kiedys napisala - bylaby lekkim zadraznieniem. Dziewczyny Cie linczuja, bo maja takie asocjacje - nowczesne, to szklo, stal itd. A tak sie nie robi wnetrz z jajem, bo to jest jak kwadratowy kibel do kwadratowej umywalki - zero polotu. :roll: Musialabym to zobaczyc na wiekszej przestrzeni, ale wydaje mi sie, ze zgrzytu duzego nie ma. A co tam jeszcze bedzie? :roll:

W jadalni docelowo grubo ciosany stół. Na kominku kafle podłogowe i drewno(miała byc mozaika sztorcowa-ale nie wiem jak ona z jodełką), w kuchni miały byc horyzontalne linie i blat drewniany (zresztą ze skejki, a sklejka ma układ jachtowy), czarna lodówka, czarna lampa w jadalni, białe fronty na szafkach kuchennych, planowałam troche forniru na ścianie-ale tu znów byłby zgrzyt(fornir nie jest tam konieczny)

Ja też lubie perwersje lekką, tylko trzeba by to umiejętnie ubrać

Ależ masz śliczną działkę! Tyle drzew.... Coś cudownego.

Dom studiuję na razie od początku i nie dotarłam jeszcze do końca, ale wygląda świetnie. Właśnie jestem przy balustradach :-) i zazdroszczę, że jeszcze swoich nie mogę podziwiać. Piękne rzeczy wybierasz - wszystko doskonale się komponuje.

Pozdrawiam

kamila

Ten gres? On to chyba do wszystkiego pasuje... :roll: No prawie :wink:

no własnie, a kanapy bym za boga nie ruszała, bo pasuje

jest takim elementem indywidualizującym :wink:

tylko pilnuj żeby wszystko inne było w tym klimacie urządzone - eko industrialnym. bedzie git.

hej hej! wpadam z nienacka, bo wyczytałam, że masz blat arabeska czarna.. ja dzisiaj narobiłam sobie ochoty na arabeskę białą.. nie wiem jeszcze czy mi się to zgra z koncepcją :roll: jak spisuje się ten blat? jesteś zadowolona?

blat jest ok.

ciemny więc trochę bardziej się rysuje niz jasny, ale teraz też innego bym nie wybrała.

Ależ masz śliczną działkę! Tyle drzew.... Coś cudownego.

Dom studiuję na razie od początku i nie dotarłam jeszcze do końca, ale wygląda świetnie. Właśnie jestem przy balustradach :-) i zazdroszczę, że jeszcze swoich nie mogę podziwiać. Piękne rzeczy wybierasz - wszystko doskonale się komponuje.

Pozdrawiam

kamila

działka po pradziadkach, kiedyś było tu siedlisko stąd tyle drzew :)

a balustrady - miały być z nierdzewki, ale przysępiłam i nie żałuję...

W jadalni docelowo grubo ciosany stół. Na kominku kafle podłogowe i drewno(miała byc mozaika sztorcowa-ale nie wiem jak ona z jodełką), w kuchni miały byc horyzontalne linie i blat drewniany (zresztą ze skejki, a sklejka ma układ jachtowy), czarna lodówka, czarna lampa w jadalni, białe fronty na szafkach kuchennych, planowałam troche forniru na ścianie-ale tu znów byłby zgrzyt(fornir nie jest tam konieczny)

Ja też lubie perwersje lekką, tylko trzeba by to umiejętnie ubrać

Mysz, bedzie naprawdę dobrze z tą jodełką. Tylko ja to co czarne zastąpiłabym kolorem jaśniejszym - szarością, grafitem itp...stal nierdzewna mi bardzo do takich klimatów pasuje w różnych konfiguracjach.

a blat nie ze sklejki tylko z klejonki, ale to drobiazg :)

Ten gres? On to chyba do wszystkiego pasuje... :roll: No prawie :wink:

no własnie, a kanapy bym za boga nie ruszała, bo pasuje

jest takim elementem indywidualizującym :wink:

tylko pilnuj żeby wszystko inne było w tym klimacie urządzone - eko industrialnym. bedzie git.

No własnie teraz z kuchnią bede miała problemy, Irma podpowiedz mi jeszcze jak bys to widziala, bo miało byc bialo na frontach, drewno na blat-ale dąb ikeowy jest z klejonki jachtowej robiony. Forniru z usłojeniem ciekawym na sciane to juz tez nie wrzuce. Co to znaczy industrialnie. Industrialnie to mi sie wyobraża, ze powinnam zrobić barierki na schodach z czarnej stali i powplatać linki jakies fajne-może nie najlepsza wersja ale tak mi się kojarzy

http://www.muratordom.pl/zdjecia/sztuka_stopniowania2_1_.jpg

No i z kominkiem teraz mam problem, ale kominek obłoże drewnem po podlodze najwyżej, bedzie widac co mu robi dobrze ;)

Ide szukać inspiraccji. Dzięki Irmo[/img]