Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam wczoraj u fryzjera. Moja fryzjerka mlodziutka dziewczyna, robi w technikum dla parcujących maturę. Zgadało się czym ja się zajmuję...

Ja: No tak, jestem projektantem wnętrz...

F: Jak fajnie! Ale w życiu bym nie powiedziała...

Ja: tak?...

F: Myślałam, ze Pani jest księgową...

:o :evil:

muszę popracować nad imidżem.

o kurde! ja bym sie chyba obraziła :lol:

tylko że w moim przypadku to prawda :roll:

Byłam wczoraj u fryzjera. Moja fryzjerka mlodziutka dziewczyna, robi w technikum dla parcujących maturę. Zgadało się czym ja się zajmuję...

Ja: No tak, jestem projektantem wnętrz...

F: Jak fajnie! Ale w życiu bym nie powiedziała...

Ja: tak?...

F: Myślałam, ze Pani jest księgową...

:o :evil:

muszę popracować nad imidżem.

o kurde! ja bym sie chyba obraziła :lol:

tylko że w moim przypadku to prawda :roll:

Gdybym była księgową to bym się ucieszyła, ze mam imidz dopasowany jak ulał. A tak to klops...bo wiesz ja zawsze miałam z tym problem, ze nie wyglądam odpowiednio "artisticznie"...

Ekhm... Irma, prawdziwy artysta najczesciej jest biedny jak mysz koscielna i ubiera sie w lumpeksie, a jak juz mu sie troche lepiej powodzi to sie ubiera na czarno. :lol: Tak kolorowo i crazy ubieraja sie tylko studentki, a im mniej zdolna tym bardziej crazy. :wink:

może...

klienci jednak zwracają na mój wygląd uwagę. I widzę, ze inaczej mnie traktują(sic!) w zależności od tego jak wyglądam. Po prostu mi się opłaca dobrze wyglądać. Tylko nie zawsze umiem... :wink:

no...przydałby się :)

a najlepiej z obrazkami :oops:

kiedy widzę zdjęcia wnętrza w gazecie nie mam problemu, zeby w głowie dostosować je do innych warunków, natomiast kiedy widzę ciuchy w gazetach to mam wrażenie, ze mogą je nosić tylko i wylącznie wysokie i chude 19...normalnie ściana

kiedy widzę zdjęcia wnętrza w gazecie nie mam problemu, zeby w głowie dostosować je do innych warunków, natomiast kiedy widzę ciuchy w gazetach to mam wrażenie, ze mogą je nosić tylko i wylącznie wysokie i chude 19...normalnie ściana

no i tu musisz sie zdecydować :) czy chcesz byc tą 19 czy dojrzała godna zaufania i kompetentną projektantką :) Jak sądzisz, kogo wybierze Twój klient inwestując sporo kasy w AW... ?

Coś czuje że mieszacie kilka spraw na raz.. .:)

jak zerkniesz tu:

http://new.meteo.pl/php/meteorogram_map_coamps.php?ntype=2n&fdate=2009121100&row=157&col=104&lang=pl

to zobaczysz ze i tak nei dasz rady być przez najbliższe kilka dni szczupłą 19 :)

trzeba sie ubrać ciepło :):)

no i tu musisz sie zdecydować :) czy chcesz byc tą 19 czy dojrzała godna zaufania i kompetentną projektantką :) Jak sądzisz, kogo wybierze Twój klient inwestując sporo kasy w AW... ?

Coś czuje że mieszacie kilka spraw na raz.. .:)

jak zerkniesz tu:

http://new.meteo.pl/php/meteorogram_map_coamps.php?ntype=2n&fdate=2009121100&row=157&col=104&lang=pl

to zobaczysz ze i tak nei dasz rady być przez najbliższe kilka dni szczupłą 19 :)

trzeba sie ubrać ciepło :):)

niestety to nie od mojej decyzji zależy czy będę tą 19... :wink: a szkoda, bo chyba bym wolała....chrzanić kompetencje i dojrzałosc.

ale temperatury idą...kurde chyba tzra zrobic wieczorem grzanca...

to chyba jest tak, że zalezy do kogo sie odnosisz i zmierzasz, kto jest tym kogo chcialabys postrzegac jako ideal odbiorcy/partnera... 19 sa fajne, mlode chichoczace i radosne etc etc... i sa ludzie ktorze tego (nienapisanej książki) potrzebują... oczywiście w okreslonej częstotliwości.

Są też pewnie tacy, którzy potrzebują tej dojrzałej, i na pewno na innych zasadach niż tej 19. Pytanie, którą siebie chcesz ofiarować i jaką chcesz być komuś potrzebna...

tez chciałbym mieć 20 lat (a nie drugie tyle). Jednak poza ta tęsknotą widze ścieżkę do przejscia i tego sie trzymam. Jest jakiś sens w tym kim jestem i gdzie w tej chwili jestem. Myślę, że kazdy w mniejszym lub większym stopniu to czuje. Tylko na tyle sie oswoił z tym gdzie jest i kim jest, że chce czegoś innego.

ech zebrało mi sie na forum muratora takie bzdety pisac... :)

spadam.

Nie spadaj :lol:

Mi odpowiada chwila mojego życia. Jest dobra, odpowiednia. Nasycona doswiadczeniem ale jeszcze pełna wigoru :lol: a przede wszystkim świadoma własnych mozliwości i potrzeb. :lol:

Co z tego jak Irma pewnei na pierwsze spotkanie z klientem idzie nie wiedząc jak on wyglada i kim jest. A to własnie wtedy zapada w pamieć "pierwsze wrażenie" :roll:

tak, wiem, że to tak dziaała (także). Ja moze mam inne podejscie (duzo sie opieram na outsourcingu, ludzi na oczy nie widze) i dla mnie liczy sie kompetencja, sposob zachowania i komunikowania, dochodzenia do konkluzji, metodyczności prowadzenia rozmowy i osiągania etapów, konsensusów (czytam ludzi po tym). Dzieki temu czuje sie ze ktoś jest odpowiednia osoba, zna sie na tym co robi, szuka ustaleń i podpowiada dopasowane rozwiązania, które nie sa jednocześnie "masz, co chciałeś kliencie"... dla mnie kluczem do oceny człowieka (i mojej decyzji) jest jego metodologia działania i komunikacji.

Myślę że Irma nie ma z tym problemów.

Wiem, że sa różne klucze, różni klienci, różne ich sposoby odbioru. Zakłądam jednak istnienie zwyczajnego minimum wizualnego, reszta to człowiek i jego metoda.

btw zupelnie z innej beczki (nie żebym sugerował takie ubranie:))

http://www.youtube.com/watch?v=sK57UDkZ6cY

to pewnie przyczyna skłonności do dzisiejszych przemyslen.