Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja w innej sprawie:

http://therewasrain.com/2010/01/01/one-hundred-fifty-nine/

od jakiegoś czasu chodzą za mną lite schody (jak widać po moich przykładach)

Da się tak je zrobić jak w powyższym przykładzie + obok stół jadalniany i będzie to funkcjonalne? chciałem u siebie na drugim (poszerzonym) stopniu zrobić siedzenie przy owym stole, który by stal przy schodach (wzdłuż)

skoro już masz 'przesr..ne' u tego kogoś z wspomnianych przyczyn, to nie możesz tego rozegrać na maksa bezczelnie ?

Chodzi o to, że nei masz nic do stracenia, a zaskakując ludzi np bezpośrednim najazdem i jakąś inwazją wobec ich podejścia - być moze coś zmienisz (a przynajmniej dasz komuś do myślenia, kiedyś to może zaprocentuje)....

Nie znam sytuacji i ewentualnych następnych negatywnych skutków ubocznych, ale czasami to fajne uczucie pograć na maksa wiedząc że i tak masz przesr...ne :)

btw, ja optymistycznie .... śnieg sypie za oknem jak w piękną zimę :) cieszy mnie to bo przykryłem drewno przed Świętami :)

Marku - fajnie tylko ja naprawdę takich rzeczy robić nie umiem. Nawet nie umiem sobie wyobrazić co masz na myśli :) Załosne to trochę jest...pewnie dlatego lubię Dodę...

btw - cudowne te schody, rób takie!

Marku - fajnie tylko ja naprawdę takich rzeczy robić nie umiem. Nawet nie umiem sobie wyobrazić co masz na myśli :) Załosne to trochę jest...pewnie dlatego lubię Dodę...

chodziło mi o to że....

jeśli dostajesz info pocztą pantoflową lub szeptaną, to mozesz uderzyć wprost do tego kogoś, do jego biura, żadać spotkania i komunikować iż nie zgadzasz sie na takie postrzeganie swoich umiejętności jako profesjonalista.

Że zakładasz (spodziewałaś się) iż dana osoba biorąc pod uwagę jej poziom i kompetencje pokieruje się rzetelną oceną Twoich kompetencji (a nei rodziną) bo takie ma fundamenty biznesowe swojego działania i chciałabyś mieć możliwość postrzegania zasad tej osoby jako wzorcowych dla siebie, twórczych w swoim biznesie.

W sensie odwołania się do jakosci tej osoby wynikajacej z jej uczciwej i bezprzesądowej (rodzina) oceny Twoich kompetencji. Mam na myśli sytuację gdzie w 1/100 sytuacji ten ktoś uśmiechnie się i pomyśli, hm, ta kobita odstaje od tego co sądziłem :)

Czasami bezczelność popłaca :) tylko trzeba w sobie odkryć tą jak wspomniałaś Dodę :) Przecież nie masz nic do stracenia bo i tak tracisz?...

aaaa, no tak, bo Ty zakładasz, że to chodzi o takie sprawy....

no w sumie fakt, przeciez ja nic nie napisałam.

Chodzi o to, ze chciałam wynająć lokal użytkowy i właściciele nie chcą mi go wynając, prawdopodobnie ze względu na moją rodzinę...

Chodzi o to, ze chciałam wynająć lokal użytkowy i właściciele nie chcą mi go wynając, prawdopodobnie ze względu na moją rodzinę...

nie da sie pogadać wprost? to czasami zbliża jeśli da sie poprowadzić szczerze, może zmienią zdanie w bezpośrednim ujmującym kontakcie naszej Irmy :)...

No nic, ja tylko gdybam. Trzymam kciuki żeby sie udało !

to nie tak źle jak myślałam.

zakładałam że ktoś cie 'opluł' u Twojego ewentualnego klienta albo co....

oczywiście efekt kiepski ale przynajmniej jakos da sie to zrozumiec

nie, jeszcze czegoś takiego nie przżyłam, ale pewnie wszystko przede mną...

nie nadaję się do biznesu, ale do pracy na etacie jeszcze bardziej nie...

powinnam się urodzić jako jakaś hrabianka i żyć z pracy chlopów folwarcznych :roll:

no gdyby znaleźć po okolicznych wsiach podwykonawców i przesunąć sie na design (nawet lekko ekologicznych) designerskich przedmiotów, firmowanych przez Studio Ciekawych Rzeczy 'Irma UnusualThings'... to kto wie.... kto wie.... :):)

nie, jeszcze czegoś takiego nie przżyłam, ale pewnie wszystko przede mną...

nie nadaję się do biznesu, ale do pracy na etacie jeszcze bardziej nie...

powinnam się urodzić jako jakaś hrabianka i żyć z pracy chlopów folwarcznych :roll:

no gdyby znaleźć po okolicznych wsiach podwykonawców i przesunąć sie na design (nawet lekko ekologicznych) designerskich przedmiotów, firmowanych przez Studio Ciekawych Rzeczy 'Irma UnusualThings'... to kto wie.... kto wie.... :):)

popatrz jakim podobnym torem biegną nasze myśli - zamiast "studio ciekawych rzeczy" - "rzeczy do rzeczy" reszta prawie się zgadza