Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

JA mam hydraulika, jak chcesz dam Ci kilka namiarów.

Chce w lutym zaczac robic instalacje(oczywiscie jesli nie bedzie siarczystych mrozów). Podobno najlepiej by bylo jak najszybciej je zatynkowac co by nikt nie świstnal kablków i rureczek :) I niech to sobie schnie a potem okna i elewacja.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To daj tych hydraulików póki do Irlandii nie prysneli :D może byc na priv 8)

Też slyszalam że taka kolejność najlepsza,: hydraulik, elektryk, tynki, okna, elewacja .

Tylko ja szukam takiego hydraulika który wszystko zrobi: wod, kan, ogrzewanie w tym podłogowe, odkurzacz centralny i taniego :lol:

a propos nie wiesz ile te instalacje wychodzą mniej więcej?

Irma bajkowe zdjęcie, piękny las. ależ ci zazdroszczę uwielbiamy z wojtkiem spacery, dla mnie to byłby raj.

dobrze rozumiem jak się czujesz. budowanie to nudna sprawa, w ogóle mnie nie interesowało. tak samo niecierpliwie czekałam (długo czekałam) na mój czas. wybieranie, wymyślanie sprawia mi wielką frajdę, ale nie powiem czasami chciałabym rzucić tym wszystkim :lol: :lol: najwięcej problemów stwarza jednak kasa, czyli jej brak

jestem pewna, że będzie u ciebie pięknie i niepowtarzalnie

To fakt, ze pieknie jest u nas. Wychodze z dzialki i caly dzien moge sacerowac po lesie a do miasta mam tylko 4 km. Nie chwalę sie, bo to zadna moja zasługa. Przypadek, ze pradziadek wybral sobie do mieszkania takie miejsce.

A co do budowy. Nudy koszmarne, chociaz kilka rzeczy mnie po prostu zafascynowalo jak np. dzialanie szlaufwagi:)

Niestety złozyc tego calego balaganu na barki meza nie moge, bo grozilo by to katastrofa. On sie kompletnie na tym nie zna i nie chce znac. On chce mieszkac:)

Teraz na budowie murarzy jest szesciu, wiec tempo przyspieszyło. Podobno w tym tygodniu jak pogoda pozwoli będzie strop.

A co do drzwi: to podobają mi się zwykłe proste, płaskie bez żadnych bajerów:) np takie

http://www.dewro.pl/drzwi/st01-big.jpg

a później to juz tylko takie, na które mnie zupełnie nie stac...

http://www.dewro.pl/grafika/zawiaschow2.jpgte sa fajne, tylko nie w takim kolorze. Zresztą samo skrzydło to pikuś, mało istotne. Chodzi o te bezprzylgowe oscieznice i chowane zawiasy...:(

naprawde fajny dom,na pieknej działce hektar lasu dla siebie cos pieknego- a dom jak sie teraz ustawił w stosunku do stron swiata chyba dobrze bo nie wyobrazam sobie aby taras był od północy :D :D :D

naprawde fajny dom,na pieknej działce hektar lasu dla siebie cos pieknego- a dom jak sie teraz ustawił w stosunku do stron swiata chyba dobrze bo nie wyobrazam sobie aby taras był od północy :D :D :D

Jak mi coś odbije to sobie takie bezprzylgowe czy bezfelcowe drzwi strzelę na dole. Na dol i gore mnie nie stac. Ale o chowanych zawiasach to moge zapomniec. :cry:

Podobaja mi sie drzwi z Danpolu. Bardzo proste, ale jeakies takie wywazone.

Najtansze drzwi, ktore sa akceptowalne dla mnei to nova z porty- ok1000zl z montazem. na czysto. Taniej juz chyba w okleinie naturalnej nie znajde.

Jak mi coś odbije to sobie takie bezprzylgowe czy bezfelcowe drzwi strzelę na dole. Na dol i gore mnie nie stac. Ale o chowanych zawiasach to moge zapomniec. :cry:

Podobaja mi sie drzwi z Danpolu. Bardzo proste, ale jeakies takie wywazone.

Najtansze drzwi, ktore sa akceptowalne dla mnei to nova z porty- ok1000zl z montazem. na czysto. Taniej juz chyba w okleinie naturalnej nie znajde.

z tymi bezprzylgowymi drzwiami to jest tak, że warto je montować tylko wtedy kiedy otwieraja sie "na zewnatrz" wtedy widać ten efekt

ale jeśli np w sypialni otwioeraja się "do pokoju" to ten efekt widac jedynie będąc w sypialni za zamknietymi drzwiami

dlatego my (jaśli w ogóle zdecydujemy sie na takie drzwi) bezprzylgowe wstawimy tylko w wc i pom gospod. w holu

a jesli chodzi o portę - no cóż, nie slyszałam zbyt dobrych opinii na temat tych drzwi