Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1. okno się chlapie, ale nie jakoś strasznie. jak ktoś nie jest pedantem, czyli jak ktoś jest mną to nie przeszkadza

2.szafki u mnie mają 90cm wysokości wiec wysokość dolnej krawędzi okna to szafka bez blatu, 90 - 4cm.

3. W ikei masz trzy wysokości szafek 85, 90 95( ztym, zę skrajne wysokości tylko na nżókach). najbardziej popularne są 90. Ale jeśli masz powyżej 1,85cm wzrostu to zrób 95cm.

ad1. na pewno nie jestem pedantem ;)

ad2. faktycznie, bo rama okna. dziękuje za korektę!

ad3. 183cm. wiec chyba 90 albo 95. Nie wiem czy to będzie Ikea, podobno zamawianie nawet prostych (kwadratowych, niezdobionych) mebli u stolarza wychodzi drożej niż w IKEI :( Kiedy rok temu odwiedziłem IKEĘ to kuchnie tam wydawały mi się trochę takie nadto urokliwe... Tak czy inaczej najlepiej trzymac sie jednego z tych wymiarów i potem decyzja zapadnie.

mam piękny widok za oknem, niestety w tej chwili zeszpecony przez blaszak.

w przyszłości bedzie zamiast blaszaka wiata, więc estetycznie bedzie lepiej, ale drzew bedzie widać mniej. zdjęc nie robię bo gabinet ciągle nie skonczony.

Parapety nie obrobione, nie mam nic w oknach(jeszcze nie wiem czy coś chcę) itd.

rozumiem. dzięki za odpowiedź. Tak sobie mysle, mało jest w sieci miejsc typu "mójgabinet.pl" czy czegoś podobnego. Kuchni jest miliony, kobiety szaleją wręcz za tym na wszystkich portalach kuchnie, kuchnie, kuchnie (wyjątkiem są chyba tylko płytki:))... jeśli ktoś oprócz ogrodów dla Irmy podzieli sie jakimis namiarami na Inspiracje Gabinetowe - bedę wdzięczny...

Ja mam miejsce pracy na..... korytarzu :lol: Ale taki był plan od początku. jestem w centrum domu, pod oknem dachowym. Pracuje a jednoczesnie jestem z rodziną.Nie potrzebują całkowitego wyłączenia zeby móc pracować. Sama potrafie sie wyłączyć jak potrzeba :wink: Musze sobie blat jeszcze dorobić, taki 180cm długi.

ja chyba zostanę wielbicielem tej Pani:

http://images.google.pl/images?q=turzyca&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi

ale to, co pokazałaś Irmo, to całkiem, całkiem ciekawe jest....

Ja chyba nie doradzę bo bliższy jestem czemus takiemu (pierwsza fotka):

http://www.archdaily.com/34686/sea-ranch-residence-turnbull-griffin-haesloop/

Ja chyba nie doradzę bo bliższy jestem czemus takiemu (pierwsza fotka):

http://www.archdaily.com/34686/sea-ranch-residence-turnbull-griffin-haesloop/

no to ja bym chciala takie chyba pomiędzy...

bardzo piękne te ogrody, ale jak dla mnie za mało w nich tajemnicy

zresztą ja nie mam widokowej dzialki

na forum gazety wyborczej są często ładne realizacje gabinetów też :)

polecam też desire to inspire, tam chyba nawet są zakładki workspace, czy cóś

o widzisz, dziękuję !

przypomnialem sobie ogród podobny do tego, ktory pokazałaś... musze pomyszkować w swoich linkach.... kiedyś już go pokazywalem.. szło sie po płytach do domu a po bokach takie wysokie traffy.. Nederlandy albo skandynawia.

a moze borówki ? ;)

tylko czy to jednoroczne są czy jak już siądą to zostana? bo w ogrodzie pewnie frajda tez jest też z dziecinnego jedzenia (poza patrzeniem) :):)

ja mam jeżyny. Rzeczywiście, czysta przyjemność patrzeć jak mój Synek je :lol: Serio, kabaret gratis