Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

już kumam :) wiem już o co chodzi. to znów plus dla dębu :) mniej retuszowania wgnieceń bo twardszy... zresztą to sypialnia, nikt w szpilkach nie chodzi ani popielniczką nie rzuca :)

ten motyw całkowicie krytych bielą podłóg spotykam często. Pojawia się najczęściej w takim lekko prowincjonalnym, miłym letargowo (zatrzymany czas) kontekście. Tym bardziej ciekaw jestem Twojego rozwiązania, bo wygląda na zdecydowanie modernistyczne. A to oznacza że chyba będziemy (ja na pewno) zaskoczeni !

I o to chodzi :) ważne żeby świeżo było...

a te szarości wklejone powyżej przeze mnie..... Napiszę bo winien to jestem :)

Przyznam się, że w moim świecie postrzegania przez długi czas nie akceptowałem Twojego wyboru szarych okien. Trudno to zresztą dostrzec kiedy nie widzi się finalnego efektu (dokąd zmierzasz). Dzisiaj jak patrzę sobie co jakiś czas na rozmową tego popielu z lekko chłodnym dębem - hm... szarość wcale nie jest zła :)

idę dalej szukać sobie...

No właśnie te podłogi kojarzą się z domkiem na wsi. Ja chciałam zeby bylo na luzie, troche po wiejsku, ale jednak nowoczesnie. te białe podłogi widziałam jako tło do bardzo nasyconych kolorów, miało byc wesoło i kolorowo w pokojach dzieci i odważnie w naszej sypialni...teraz to mi się trochę rymsło. Na pewno będe sie starała zeby było nowocześnie, ale czy na scianach bedzie szaro czy różowo? tego nie wiem...tzn. u córki bedzie różowo na bank, ale miał byc mocny malinowy kolor a teraz chyba dam lekko przygaszony...u nas chciałam dać szafirowe ściany,ze złotym może...a teraz sama już nie wiem.

podłoga bielona bedzie tak:

http://x3b.xanga.com/f4fd644301c35119255684/w85754745.jpg

czyli słoje widoczne minimalnie

podłoga bielona bedzie tak:

http://x3b.xanga.com/f4fd644301c35119255684/w85754745.jpg

czyli słoje widoczne minimalnie

Hej :)

Marze o takiej podlodze! Cudowna jest!!! Ale Ci zazdroszcze. Mezowi wyjatkowo sie nie podoba, wiec na zlosc nie bede mu robic. Walcze jeszce o sypialnie. Moze sie uda ;)

A to moja ukochana :oops: :

http://i297.photobucket.com/albums/mm232/Kajtulek06/productimage_2755_335_471_x_bobedre.jpg

hihi, zdaje się, że jesteśmy estetycznie kompatybilne :wink:

moj mąż mial do wyboru to lub malowaną farbą olejną sosnę, więc i tak się cieszy :)

Na to wyglada ;) P.S. Kiedys pokazalam podobny projekt domu do twojego (bardzo mi sie podoba) i....niestety :( Poszlam na kompromis i mamy cos bardzo tradycyjnego. A podloga! Tak byl wkurzony na ten moj bielony dab, ze poszedl i dal zaliczke na merbau i koniec..lezy u nas i czeka na ukladanie. Grzecznie jednak podpytalam wlasciciela firmy czy paru metrow, jednak nie daloby sie podmienc na dab ;)) Teraz musze meza urobic. Szkoda, ze moj nie jest "grzeczny" ;)) jak twoj.

hihi, zdaje się, że jesteśmy estetycznie kompatybilne :wink:

moj mąż mial do wyboru to lub malowaną farbą olejną sosnę, więc i tak się cieszy :)

Na to wyglada ;) P.S. Kiedys pokazalam podobny projekt domu do twojego (bardzo mi sie podoba) i....niestety :( Poszlam na kompromis i mamy cos bardzo tradycyjnego. A podloga! Tak byl wkurzony na ten moj bielony dab, ze poszedl i dal zaliczke na merbau i koniec..lezy u nas i czeka na ukladanie. Grzecznie jednak podpytalam wlasciciela firmy czy paru metrow, jednak nie daloby sie podmienc na dab ;)) Teraz musze meza urobic. Szkoda, ze moj nie jest "grzeczny" ;)) jak twoj.

wahałam czy jednak nie wziąć tradycyjnego drewna na podłogę...merbau był pierwszy na liście :) W końcu będzie dąb bo to najłatwiej. będą dębowe schody, olejwane. Olejowaną miałam podłogę w krakowie...

mo mąż jest grzeczny i się niby na wszystko zgadza, ale jak mu coś nie podchodzi to robi miny. a ja od razu zaczynam wpadac w popłoch...jestem za miekka.

Eee to u was jednak podobnie ;)

Mialas ojejowany dab??? I jak sie sprawowal? Nie brudzil sie bardzo?

Szafir, szafir...niewiele go w sklepach (tkaniny, tapety). Bardzo jestem ciekawa realizacji :) A o czym myslisz do tego debu?

Ja sobie wymarzylam troche romantyczna, bialo - turkusowa sypialnie. Ale turkus wyprany (prawie srebrzysty). Zobaczymy co z tego bedzie :)

Eee to u was jednak podobnie ;)

Mialas ojejowany dab??? I jak sie sprawowal? Nie brudzil sie bardzo?

Szafir, szafir...niewiele go w sklepach (tkaniny, tapety). Bardzo jestem ciekawa realizacji :) A o czym myslisz do tego debu?

Ja sobie wymarzylam troche romantyczna, bialo - turkusowa sypialnie. Ale turkus wyprany (prawie srebrzysty). Zobaczymy co z tego bedzie :)

szafiru nie bedzie. a sypialnia bedzie albo ciemna, czekoladowa, lub sliwkowa albo własnie taka srebrzysta jak u ciebie cos w stylu królowej śniegu. A tak naprawdę, to mam nadzieję, że znajdę tapetę, która mnie zainspiruje.

jak stoisz juz w środku domu i widzisz wnętrza i funkcjonalności poukładane tak jak je projektowałaś, jaki masz wrażenia? jest coś co już możesz powiedzieć, a co może być dla innych radą? mam na mysi zarówno cechy komunikacyjne jak i np ilość światła w pomieszczeniach? (np wstawienie dwóch dużych fix'ów zamiast kilkukwaterowej sekcji... ? - sam to zamierzam i chyba szukam upewnienia ;))

Twój gust płynie w podobnym kierunku jak mój jeśli chodzi o nowoczesne podejście do przestrzeni, do ciagów i organizacji funkcjonalności w bryle, jako, że podglądam to i pomyslalem: zapytam o jakieś rady, konkluzje z tego co już masz...

wiadomo, że faktyczne rady to kilka lat mieszkania ale nie spotykam tu nikogo kto by kilka lat mieszkał w nowocześnie organizowanej przestrzeni :(

Mam np ostatnio taką koncepcję z moich rozmyślań: widok przez okno w sypialni powinien determinować to okno niżej niż np w salonie, w pomieszczeniach w których się ruszamy na stojąco, siedzimy... a nie leżymy, budzimy się, czytamy w łóżku książkę... Zwłaszcza jeśli sypialnia jest na pietrze i widać z niej drzewa a ciekawskich sąsiadów nie ma na poziomie okna...

konkluzje mam takie:

salon o kilka stopni w dół bardzo dodaje przestrzeni i bardzo ładnie ja buduje niewiele trzeba już do tego zeby cos fajnego powstało

okno w salonie obniżone -to apropos Twojej sypialni - bardzo in plus, ale z drugiej strony - wstajesz z łóżka i sąsiedzi widzą byc moze za duzo...

jeszcze nie wiem jak sprawdzi się kotłownia dostępna tylko z zewnątrz, mam nadzieję, że jednak nie będzie zbyt uciążliwa

jestem bardzo zadowolona umiejscowienia jadalni blisko wyjscia na taras i wogole z tego, że taras bedzie blisko kuchni i jadalni.

w sumie to mam dom uszyty na miarę do tego stopnia, że nie widzę w nim jeszcze żadnych minusów...poki co rozkłąd funkcjonalny jest bardzo bliski ideału. Chciałabym jeszcze ze 20m2 więcej i wtedy bylby juz ideal.

moze sie okazac, że jakies zonki powstaly podczas umiejscowiania właczników światła, ale to się dopiero okaże.

mogąlm zamienic dwie male lazienki na jeden duzy salun kapielowy, ale stwierdziłam, że w przypadku 4 osobowej rodziny to sie lepiej sprawdzi.

w kazdym razie mam nieduze łazienki, byc moze bede żałować...

Na razie tyle spostrzeżeń. Wszystko się okaże jak wstawię meble...może byc trochę ciasno...

na pewno nie jest to dom z olbrzymim poczuciem przestzreni. Jest raczej jak pudełko z np. mikserem. Kupujesz mikser, który skłąda się z wielu części, łatwo się mesci w pudłku kiedy przynosisz go ze sklepu, a póżniej ogladsz go i chcesz z powrotem wszystko tam włozyc i wtedy się okazuje, że pudełko jest za małe...jak u licha to wszystko się tam zmieściło?

Taki jest mój dom. :) bardzo go już lubię :)