Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dla zainteresowanych v-reyem wrzuciłam kilka wizualek tutaj:

http://s683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/murator/

hasło to samo...

wizualki są niespecjalnie dopieszczone i na bank można osiągnąć dwa razy lepsze.

tu też mi nie dziala hasłoooooooo :evil: kuźwa co jest??????????? :evil: :cry:

dla zainteresowanych v-reyem wrzuciłam kilka wizualek tutaj:

http://s683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/murator/

hasło to samo...

wizualki są niespecjalnie dopieszczone i na bank można osiągnąć dwa razy lepsze.

podtrzumuję, że ładnie.

światła są te, ktore ustawilas projektowo (w meijscach w ktorych maja byc) czy ustawialas dodatkowe dla efektu ? maja rozmycie (cienie) czy tylko ostre cienie... ?

czasem ustawiam, czasem nie

czasem całkiem oszukuję...

zależy

i tak nigdy nie osiągnę 100% efektu jaki bedzie po realizacji

a ja wolę wizualki

bo wiem, zę na pewno wszystko jest w skali

kiedy rysuję mimowolnie sobie tak naginam przestrzeń, zęby mi się wszystko zmieściło i ładnie wyglądalo...

ale kiedy chcę zapamiętać jakiś pomysł tak na szybko wtedy szkicuję

ja mam tak, ze jesli projekt jest trochę stylizowany, rustykalny to robię akwarelki(jak mi się chce) ale jak wnętrze ma być nowoczesne to jednak wybieram komputer.

Ale tak naprawdę to moim zdaniem to jest mało ważne...

Marzy mi się biuro w którym mialabym miliony wzorników, próbek, katalogów...to się naprawdę pzrydaje...

masz racje z tymi próbkami. U nas jeszcze sporo czasu minie zanim sklepy i producenci docenią projektantów i sami będą oferować próbki swoich produktów. Powolutku zaczeli od bibliotek cadowskich ale takie rzeczy jak tkaniny, płytki... czasem naprawdę trzeba dotknąć, poczuć fakturę. Szczególnie wtedy gdy mało kolorów w projekcie a grają struktury.

ja to bym nawet była skłonna za to płacić, ale i tak nie ma... :cry:

zbieram od klientów co się da i pakuję do pudeł...ale to nie to samo...

na domo albo zone club jest program o projektantce, która przerabia pokoje i ona w swoim biurze ma regały ogromne gdzie sa chyba wszystkie próbki wszystkiego...

Ja ostatnio potrzebowałam mozaiki Dune. No kurcze..... nawet nie pytałam o próbkę w sklepie skoro plasterek 98zł kosztuje :lol: A zadne zdjecia nie oddają tych refleksów. To samo dotyczy innych dodatków. Nie oczekuję, że meble będą udostepniać bo byłaby to przesada ale kurcze większośc firm nawet nie wypuszcza wzorników! Pewnie, ze mozna za nie płacić. Wydatek który sie zwróci ale tych wzorników poprostu nie ma. trzeba samemu chodzic, szperać i tak naprawdę to czasem pokątnie gromadzic materiały. Ja teraz to sie juz nie piernicze i robię zdjecia gdziekolwiek jestem :oops: :lol: Choć tyle do domu przyniose :lol: :wink:

ja mam tak, ze jesli projekt jest trochę stylizowany, rustykalny to robię akwarelki(jak mi się chce) ale jak wnętrze ma być nowoczesne to jednak wybieram komputer.

Marzy mi się biuro w którym mialabym miliony wzorników, próbek, katalogów...to się naprawdę pzrydaje...

Tak jak Deko Deco w Krakowie. Marzenie każdego projektanta wnętrz. Byłam tam na spotkaniu w październiku, nie mogłam się otrząsnąć :lol:

Tak jak Deko Deco w Krakowie. Marzenie każdego projektanta wnętrz. Byłam tam na spotkaniu w październiku, nie mogłam się otrząsnąć :lol:

a co to to deco deko?

Ja ostatnio potrzebowałam mozaiki Dune. No kurcze..... nawet nie pytałam o próbkę w sklepie skoro plasterek 98zł kosztuje :lol: A zadne zdjecia nie oddają tych refleksów.

warto czasem chodzić na spotkania dla projektantów organizowane przez sklepy. często rozdają materiały, np ja mam śliczne próbki mozaiki bisazzy

czasem ustawiam, czasem nie

czasem całkiem oszukuję...

zależy

i tak nigdy nie osiągnę 100% efektu jaki bedzie po realizacji

w kazdym razie jak na mało dopracowane - wyszły świetnie. To głownei zaleta oswietlenia, stad zapytałem. Ja nie umiem ze światłami wiec poki co wnetrza, męcze w 2d.

Długi masz staż w Sketchup'ie?