Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy wiesz że w googlach a dwa słowa "murator irma" wyrzuca Cię na pierwszym

A czy Ty wiesz, że w googlach dwa słowa "Irma Marekmarian" wyrzucają MURATORA na pierwszym? :D

To chyba mój pierwszy post tutaj. Witam szanowne forum :-)

dobrze ze te loginy zmieniam jak już gdzieś się produkuję.... :)

tez witam :) szykuje sie nietypowy.... hm... domek :)? rozmach piekny... no i bedzie to chyba mocny projekt w polsze...

Popieram... :D

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marku bardzo mi miło :)

i mam nadzieję, ze się jednak zdobędziesz na odwagę i wpadniesz. W sumie to ja też jestem kosmitą, chociaż w zupełnie innym wydaniu i myślę, że akurat Ci którzy bedą u malgoś to w większości są ludzie trochę odjechani ...myślę, zę poczujesz się jak u siebie :wink:

Dokladnie tak. Wszyscy sa troche odjechani lacznie z Jonaszkiem. 8) Zawsze bylam dosc wybiorcza jesli chodzi o towarzystwo a z FM nie mam sie nad czym zastanawiac - wszycy sa ciekawi i z kazdym jest o czym pogadac. Kiedys z anirac spotkalysmy sie w Bunkrze i powiedziala mi, ze ludzie, ktorzy przywiazuja wage do kreowania przestrzeni wokol siebie nie moga byc pusci w srodku, cos w tym jest. :wink:

Marku bardzo mi miło :)

i mam nadzieję, ze się jednak zdobędziesz na odwagę i wpadniesz. W sumie to ja też jestem kosmitą, chociaż w zupełnie innym wydaniu i myślę, że akurat Ci którzy bedą u malgoś to w większości są ludzie trochę odjechani ...myślę, zę poczujesz się jak u siebie :wink:

Dokladnie tak. Wszyscy sa troche odjechani lacznie z Jonaszkiem. 8) Zawsze bylam dosc wybiorcza jesli chodzi o towarzystwo a z FM nie mam sie nad czym zastanawiac - wszycy sa ciekawi i z kazdym jest o czym pogadac. Kiedys z anirac spotkalysmy sie w Bunkrze i powiedziala mi, ze ludzie, ktorzy przywiazuja wage do kreowania przestrzeni wokol siebie nie moga byc pusci w srodku, cos w tym jest. :wink:

czasem też działa to odwrotnie... w jakiś sposób pusci, głodni w srodku brniemy w kreację by zapełniać tęsknotę jaka nam doskwiera.... zyjąc w chaosie produkujemy kwintesencje porządku, tylko po to by utrzymac choćby odrobinę desperackiego poczucia nieulegania temuż chaosowi.....

Niemniej zgodzę się z Tobą Małgoś... w tym co tworzymy i czym sie otaczamy w jakimś stopniu widać obraz naszej wewnętrznej konstrukcji (choć nieraz opleciony aspiracjami, celami, marzeniami)

Czy wiesz że w googlach a dwa słowa "murator irma" wyrzuca Cię na pierwszym

A czy Ty wiesz, że w googlach dwa słowa "Irma Marekmarian" wyrzucają MURATORA na pierwszym? :D

To chyba mój pierwszy post tutaj. Witam szanowne forum :-)

:))))

witam!

idę obejrzec chalupę

ciekawe teorie marek i malgoś :)

Ale pamiętajcie, ze ludzie z różnych pobudek kreują wokół siebie pzrestrzen. I myślę, ze tylko na podstawie tego, ze wogole kreują i dbają to jeszcze nic nie można powiedzieć.

Chyba każdy człowiek jeśłi tylko ma możliwości stara się dążyć do tego, zęby jego otoczenie było piękne.

ciekawe teorie marek i malgoś :)

Ale pamiętajcie, ze ludzie z różnych pobudek kreują wokół siebie pzrestrzen. I myślę, ze tylko na podstawie tego, ze wogole kreują i dbają to jeszcze nic nie można powiedzieć.

Chyba każdy człowiek jeśłi tylko ma możliwości stara się dążyć do tego, zęby jego otoczenie było piękne.

tak, ja dodałem tylko dwie z wersji wielu, wielu scenariuszy... są tam przeciecz jeszcze:

- dawanie spójniejszego ciepła rodzinnego swojemu stadu

- kreowanie prywatnej przestrzeni dopasowanej do mojego psyche....

- inwestycja w status społeczny

- zachwyt pięknem architektury i designu...

i multum innych. Samo zjawisko jest bardzo ciekawe. Motywacja ludzi do budowy domu, nakreślania jego stylu, definiowania designu i jakosci wokolo siebie i swoich najbliższych, sąsiadów...

off topic będzie:

jakiś fragment ogródka (anemicznego ciut) dla naszej ogrodowej konceptualistki :) ...

http://www.archdaily.com/51547/house-in-somosaguas-ii-a-cero

i mam jeszcze pytanie otwarte:), dotyczy drewna i elewacji....

zerkałem dzisiaj tu:

http://www.archdaily.com/51461/sakura-mount-fuji-architects-studio ale i pamietam kwestie polskiego pawilonu na jakies targi czy cuś...

i tak sobie pomyślałem:

Gdyby zrobić taka wycinankę a'la kurpiowską/ludową z foli reklamowej lub innej twardej, a następnie gdyby jej używać jako matrycy do sprejowania jakimś płynem po tak zamaskowanej elewacji, to czy dałoby to coś ciekawy efekt na tejże elewacji... ?

Kombinowałbym tak:

- ciemniejsza od jasnego drewna farbą,

- impregnatem który zachowa ciepło drewna, a reszta elewacji zakryta wówczas folią, a wiec niezaimpregnowana - zszarzeje...

problemy:

- czas

- narzędzie (metoda)

- pionowe lub poziome linie desek (czy będą szkodzić czy współistnieć z takim wzorkiem)

http://i683.photobucket.com/albums/vv195/Irma_murator/ogrod/rabat1.jpg

swoją droga ja chyba nie okrzaczalbym od dołu bryły tylko dał tam żwirek max i nic wiecej. To świetna bryła... chowanie jej w angielskozamkowych bluszczach czy ozdobnych krzaczorkach... szkoda mi jej... jest świetna przecież... dałbym jej oddech.

no to ekstra...

jedno mówi tak, drugie siak...

Kaska wiesz, zę to wizualka i ze tam tak nie wygląda tak naprawdę, co?

Wlasnie coś podejrzane to zdjecie było, ale ze ja się na zdjeciach nie znam to wiesz, uznałam, ze jednak tak musi być :lol:

Ale skoro tak jeszcze nei wygląda, to powiem, ze ta "ilość" roslin wydaje się być maksymalna, wiecej to już by był busz. Dla mnie :roll: , ale wiesz ja to mam popierdółke a nie działkę wokół domu