Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

kaska, jesteś niemożliwa...

a poza tym to ja bym chciała miec busz...przynajmniej w niektórych miejscach...ale pomysł ze żwirkiem tam pod oknem kuchennym mi się podoba i być moze zrealizuję...

eee tam zaraz niemożliwa 8)

Jestem również "za" opaską zwirkową pod oknem w kuchni, chociaż ja mam tam wierzby szczepione na pniu. Z tym, ze ja mam trochę wyżej niz ty

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rasia: Dzięki :-D

szykuje sie nietypowy.... hm... domek :)? rozmach piekny... no i bedzie to chyba mocny projekt w polsze...

Osz kurczę, ten awatar i strona jest trochę myląca (zaraz poprawię) bo przedstawia tylko 2 strony z pierwszego projektu koncepcyjnego, który już całkiem nie jest aktualny. Ale sentyment pozostał :-) Osobiście nie pchałbym się w nietypowy projekt i wolałbym wertować katalog zamiast brać na siebie te 500 dylematów które teraz mamy, ale to nam wymuszają warunki- działka jest bardzo spadzista ku północy :-/. Na północy widok na jeziorko a na południu spokój. Gdy będę miał już jakiś jasny zarys- przedstawię. Na razie to tylko ikonka.

Irma: Świetny dziennik. Bardzo mi się podoba jak Twoje inspiracje się realizują. Po prostu duch staje się ciałem :-) A co do brzóz- to przytulać się chyba należy właśnie do brzozy.

To sie w miare dobrze sprawuje ... znajomi maja 10 lat albo i wiecej, cos takiego jak u Irmy tylko na szerokosc calej chalupki - no i bez bocznych szyb - nic nie popekalo, nic sie nie pokruszylo ... jedynie zzolklo i to dosc szybko, ale zakupowali to juz dawno, to moze obecne nie bedzie tego problemu - przynajmniej tak szybko.

Ale masz bez profili? Ilu komorowa ta płyta?

Czy to coś takiego?

http://www.poliweglan.com/index.php?id=poliweglan

Pytam bo miałam w bloku na balkonie daszek z płyt falistych z poliwęglanu i wytrzymywał 2-3lata i pękał po zimie. Robił się kruchy. Koloru nie zmienił zbytnio, był tylko brudny. No i może też miało to znaczenie, że nie był zbyt gęsto przykręcony tzn. mógłby mieć więcej mocowań do profili nośnych. :roll:

Ja też jestem zainteresowana tematem, nawet barzdo, bardzo, a w związku z tym, czy mogłabym prosić, o jakieś szczegóły na priv? :oops: :oops: :oops:

Chodzi mi, o to, gdzie szukać wykonawców od tego czegoś, jak to się dokładnie nazywa, no i cena. Irma, nie musi być na już, ale tak do wakacji :D Dzięki z góry! :wink:

dziewczęta, ja mam zwykłe płyty faliste, tylko grubsze niż te najbardziej popularne, ceny nie pamiętam, wykonawca to znajomy, po prostu jakoś to przywiercił i cześć. Zbytnio się nie zastanawiałam mnad tym daszkiem. Jak się zniszczy to wymienię i tyle... :oops:

nie, nie mam.

dziewczyny ja mam dom na wsi, w otoczeniu prawdziwych wiejskich chałup. Na zadupiu. taras mam zrobiony tak, zeby nie straszył, ale naprawdę najtanszym kosztem. Nie ma co ze mnie brać przykładu jak chce się mieć elegancko...

Ja tam nie muszę mieć elegancko, muszę mieć tanio :roll: :wink: A skoro te płyty nie są drogie to coś dla mnie, dlatego pytam. Teraz już wiem, jak się to nazywa i łatwiej będzie zapytać o toto, bo wiem przynajmniej jak to nazwać, a nie "to takie przezroczyste, co się daje jako zadaszenie itd" :roll: :lol:

Dzięki :wink:

Ja mam faliste płyty ale one chyba są z PVC. Są dosyć elastyczne i bez problemu przeżyły tegoroczne zwały śniegu. Nie zżókły też jak do tej pory. No i też są sporo tańsze od poliwęglanu. Jak coś się z nimi stanie nie będzie problemu z wymianą

Ale nie wiem o co chodzi z bocznymi szybami :roll: