Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ten motyl za 90zł :o W zyciu nie zapłace tyle :lol: Lepiej juz budleje posadzić i motyle same przylecą :wink: :lol:

Dzień dobry tak wogóle.

Ja narzędzia to w ogrodniczych kupuję. W tych sklepach to badziewia są zazwyczaj. Sekatory wytrzymują 5 gałęzi i sie rozsypują w dłoniach. Ładnie to wygląda i tyle. Ja musze mieć do mojej działki sprzęt wyczynowy. Piłe łańcuchową sobie kupiliśmy w ubiegłym roku :lol: A w tym to chciałabym coś do trawy, jakiś rekultywator. No kosiara z napędem by się przydała, taka szersza. Ale to za drogi gips więc do sfery marzeń przechodzi. :wink:

ja mam juz budleje przed sralonowym oknem, ale nie wiem czy nie przemarzła zimą, bo taka jakaś dziwna się ostatnio zrobiła :(

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no ja już nogami pzrebieram co by ciąć...a tu kurde śnieg...

a co do sprzetu to ja też w ogrodniczym...piłę mam, muszę kupić szapdel do cięcia darni, porządne widły, i motykę na długim trzonku.

w sumie to bardziej balkonowe rozwiązania na tchibo dzisiaj widziałam niż do ogrodu...

no ja już nogami pzrebieram co by ciąć...a tu kurde śnieg...

a co do sprzetu to ja też w ogrodniczym...piłę mam, muszę kupić szapdel do cięcia darni, porządne widły, i motykę na długim trzonku.

w sumie to bardziej balkonowe rozwiązania na tchibo dzisiaj widziałam niż do ogrodu...

no i juz sobie wytłumaczyłas, ze ci to wszystkow z tchibo niepotrzebne. Ja też sie najpier zachwycam, zachwycam, a potem jak przychodzi do kupna to się zastanawiam godzine :oops:

Irmo, potrzebuje konkretnych dodatków do pokoju córki, czy możesz mnie trochepokierować?Moze to jest ten moment, w którym bedziesz mogła coś u mnie napisać, chociaż na pamiątke ;)tylko nie zalecaj vertikali plizzzz;)

Zniszczyliśmy 4 łopaty w ubiegłym roku. Co prawda miały juz swoje lata i budowę za sobą ale i tak padały jak muchy. Muszę kupić też łopaty i to każda inna bo każda do innej pracy. Wideł tez nie mam i do tej pory od teścia brałam ale muszę kupić do kompostu. Z takich rzeczy to jeszcze by mi się przydała saperka :lol:

Zniszczyliśmy 4 łopaty w ubiegłym roku. Co prawda miały juz swoje lata i budowę za sobą ale i tak padały jak muchy. Muszę kupić też łopaty i to każda inna bo każda do innej pracy. Wideł tez nie mam i do tej pory od teścia brałam ale muszę kupić do kompostu. Z takich rzeczy to jeszcze by mi się przydała saperka :lol:

moja motyczka i łopata zardzewiały, bo nikt ich nie oczyścił należycie przez zimą :oops: , grabkami był rozgarniany kliniec i całe zniszczone, ale kupiłam za 3 złociszki taką mini grabke-nawet nie wiem jak się to nazywa i chciałabym juz jej uzyc na moich "plantach" ;) przy "spacerniaku".

A, ze tematy ogródkowe poruszamy to na ile wycenia się przygotowanie podłoża i wysiew trawy - tak średnio. Mam wycene za 7 zł/m2 z trawą, to dużo? mało? w sam raz?

ja tak miałam w zeszłym tygodniu.

a potem pojechałam na sygnale z Kruszką i.. kupiłyśmy buty w ecco :lol:

a w tym tygodniu to mi sie podoba ten zestaw ogrodowy dla maluchów. chyba go Kruszce kupie za tydzień.

P.S. irma to on-line wykupione to co tydzień rano jest

Tak sobie myslałam od rana nad tym co napisałeś....

Pusto będzie bez Ciebie Marku tu na FM :( Nie znikaj 8) :lol:

Nie zniknę zupełnie.. ale kocham spacery po pewnej łące z której widac Ukrainę.. kocham też swoją pracę choc wcale jakiś specjalnie dobry w niej nie jestem... ale to nie oznacza, że te 'wielbione' rzeczy wessają mnie 'na amen'. Jest tu kilka osób które lubię i nie dam im spokoju :lol: :lol: To na pewno. Myślę też że w tym dobrym scenariuszu życia bedę chciał sie podzielić tym co mi sie uda zrobić (nawet jeśli bedzie to niewiele)

aaa, dzięki za info

Mysz - idę do Cię, ale nie wiem czy pomogę...

ba, byłas ze trzy razy dzisiaj i czuje się zaszczycona, ale jakimiś zagadkami gadasz do mnie jakbym niby domyślna była ;)

ja? ramki - rozumiesz, lampka - rozumiesz, gdzie ta zagadka....?