Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no...pojdę chyba trochę pogrzebać...miałam pikować, ale mi się nic nie chce...dzisiaj bardziej mi smutno niż wczoraj...dotarło

Wczoraj mi wzeszła maciejka... dzisiaj dostrzegłam nowe pączki na drzewkach... z popiołów nowe życie się rodzi... mamy teraz czas na refleksje...

Pogrzebałam w ogrodzie i od razu poczułam się lepiej...

Okazało się, ze z ziemi wyłażą piwonie co do których już nie miałam nadziei. Zdaje się, ze lilia też chyba wyrośnie. Wysiałam fiołki, zobaczymy czy coś z nich będzie...Nie jest źle...

czy będzie bardzo nie na miejscu jeśli poproszę Was o pomoc w wyborze układu rabat w moim ogrodzie?

co do obsadzen to z tym nie mam problemu, bo mniej więcej wiem czego chcę i co tam urośnie, ale ukąłd rabat jest dla mnie problemem...

chciałabym sie jakoś sensownie pzresłonić, ale nie lubię żywopłotów formowanych ani wielkich jednolitych płaszczyzn trawnika...

Dla mnie C. Formy geometryczne pasuja do Twojego domu.

Pewne odalenie rabaty od tarasu daje Ci meijsce bezposrednio tarasu na zabawy na trawie dla dzieci, dodaje przestrzeni, zamyka perspektywę.

Widok na rośliny z odalenia chyba bedize ciekawszy niz zaraz przy tarasie.

No ale ja ogrodnikiem nie jestem:D

Poprawiam, chodzi o wersje A. Pomyliłam wersję.

Edytowane przez mayland

jesli planuejsz jakis wiekszy plac zabaw to chyba wersja A bedzie lepsza jesli nie to C ale wszytskie mi sie podobaja :)

ale plac zabaw chyba przy tarasie planujesz??

absolutnie nie :)

plac zabaw będzie widoczny z mojego gabinetu a z tarasu tylko słyszalny :)

moje dzieci nie są juz takie malutkie, a poza tym i tak biegają po całej działce...

Mi się podoba C. Po pierwsze, taras robi sie najbardziej kameralny i zaciszny ze wszystkich koncepcji. Po drugie jestes zasłonięta przed żarem tropików. Po trzecie masz też zasłone przed wschodnim wiatrem. Po drugie masz taras drugi przy częsci ogniskowo imprezowej-super- to znowu jest ukryte w zakamarku.

Wersja c wydaje mi sie najbardziej przyjazna dla uzytkownika tarasu, wprowadza przytulność na taras, a jednoczesnie nie zamyka dużej otwartej przestrzeni reszty ogrodu do zabaw dzieciaków.Do tego proste formy, bryły złamane gdzieniegdzie tylko lekko jakims łukiem. Trochę mi to przypomina moj projekt ogrodu, może dlatego to c ;)