Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale mną się Irma nei przejmuj, ja jestem ogrodowy debil :lol2:

Powiedz mi co to za program do projektowania??

kasia, no są do siebie podobne...ale z mojego punktu widzenia zmieniają bardzo sposób użytkowania ogrodu...

wersja A zacieśnia perspektywę - mam obawę, ze moze za bardzo, ale za to jest przytulnie

wersja C daje trochę oddechu ale jednak załsania...ale moze za mało...

wersja B taka trovchę pomiędzy nimi

program to corel

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mayland i Mysz- dzięki, zę Wam się chce zastanawiać :)

ja myślę tak samo jak Wy,a le zdecydować nie potrafię...bo może jednak fajnie będzie w takim gąszczu? a może jednak lepiej miec oddech?

Co do żaru tropików to wielki grab, który rośnie pośrodku działki załatwia cien aż w nadmiarze...

Czyli jednak dobrze widziałam. Ja bym wybrała wersję taką, gdzie taras nie jest zbyt daleko od domu. Ale ja jestem leń: nie lubię latać z talerzami, kubkami i innymi utrojstwami.

Kasia - łosiu! taras juz jest tuż przy kuchni. i on się nie zmienia zawsze jest w tym samym miejscu, bo już jest dawno zbudowany :) chodzi mi o rabaty...

to kółeczko z siedzeniami to hipotetyczne miejsce na ognisko

albo bedzie tam albo nigdzie bo wszedzie indziej drzewa za blisko...tzn. mogłabym zrobić tam gdzie polanuję malutki sad, ale wybieram jednak sad...

Mayland - ta wersja powstała jako ostatnia, wiesz? może kurczę masz rację...w koncu jeden klomb z krzaczorami kolo brzozy zostanie tak czy siak...

a tak wogóle to czy nie jest wkurzające, że w wersji C ogród jest po przekątnej podzielony? bo mi to działa na nerwy...

W wesji C jest problem ze ścieżką do ogniska. Wchodzi ona prosto w rabatę. Musisz zrobić jakieś obejscie wokół. No i po co masz sobie utrudniać kontakt wzrokowy z placem na ogniska z tarasu? Przecież na imprezach będizecie tam opiekać kiełbaski a jeść pewnei przy stole na tarasie. No u nas tak to wyglada. Zawsze do kiełbaski dochodza jakieś sałatki, trunki i wtedy potrzebny jest stół wiec taras. Nieraz też dzieciaki wolą "imprezować" dalej od dorosłych;) I wtedy nocne rozmowy Polaków na tarasie a dzieciaki przy ognisku ale w zasiegu wzroku.

a ja pozostane przy zdaniu, ze taras dobrze mieć osłonięty na maxa, zeby sobie nawet w zimny dzien czy wieczór usiąśc w zaciszu,-taki pokój letni, a jak kto chce się delektować przestrzenią to na ogródek marsz ;). A jak Cię przekątna denerwuje, to zrób odbicie lustrzane z ogniskiem może. Wtedy z tarasu będzie lufcik widokowy na resztę ogrodu po skosie. Z dojściem do ognicha to racja jest bezsprzeczna, ze ergonomią ono nie grzeszy.Lepiej chodzić do takiego miejsca po prostej, a jeszcze lepiej móc po prostej (slalomem) z niego wracac