Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

poki co to wiem, że jabłonie i śliwy...Remek chce czereśnie, a ja nie bo i tak będą robale. wiśni nie chcę bo nie lubię :) morele i grusze bym chciała, ale chyba mam za zimno...

co do odmian to nie mam pojęcia wiem tylko, ze na podkąłdkach połkarłowych i że najlepiej stare odmiany

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poki co to wiem, że jabłonie i śliwy...Remek chce czereśnie, a ja nie bo i tak będą robale. wiśni nie chcę bo nie lubię :) morele i grusze bym chciała, ale chyba mam za zimno...

co do odmian to nie mam pojęcia wiem tylko, ze na podkąłdkach połkarłowych i że najlepiej stare odmiany

Ja mam kilka czereśni. Przez 2 miesiące dochodza jedna po drugiej. Ta ostatnia zawsze jest robaczywa! Pierwsze są może mało efektowne ale najlepsze. W białych mniej robali. No i my pryskamy od robala bo inaczej nic by nie było.

morele mam jedną,. Była też brzoskwinia. Owocowała bardzo łądnie ale jak robił nam oświetlenie do bramy to ją podkopał i uschła. Morela z to miała w ubiegłym roku dopiero pierwsze kilka owoców a drzewo już ma z 10lat. Ale ma tak piekne liscie że napewno go nie ruszę. Gruszki Ci wyjdą, jabłka też i śliwki. Ja mam rózne odmiany ale nie wiem jakie. Jedno jest pewne-kupuj drzewka tylko w szkółkach. To gwarancja że chorych nie kupisz i o odpowiedniej plennosci. My to chyba sad za 2-3 lata zakładać będziemy, nie wczesniej bo ta druga nasza działka jeszcze ogrodzenia nie ma.

a czereśnie to mój stary kupił przedwczoraj, dopytywał o odmiany karłowate, bo ja nie chcialam wysokiego drzewa i chyba w końcu w obi udało mu sie kupić czerwcową niską czerwoną- o odmianę zapytam. Ponoć robal sie jej nie chwyta. Juz rosnie badyl z tyłu het gdzie mnie nie będzie denerwować.

Irmo, zajrzyj do mnie wkleiłam swój projekt ogrodu i zastanawiam się jak by tu pergolę jeszcze wcisnąc do tarasu głównego i chciałabym zrobić wodociek w prostszym stylu-jak w ogrodach chelse-a- taki troche nowoczesny do ogródka japońskiego na skarpie.No i na pewno będzie trochę mniej kolorów niż na szkicu-generalnie od jednej strony biało-niebiesko-zielono i prosto(lawenda, czosnek trawy), a od drugiej zamiast niebieskiego odcienie czerwieni i biel(tu hortensje w kaskadzie)

Irmo, zajrzyj do mnie wkleiłam swój projekt ogrodu i zastanawiam się jak by tu pergolę jeszcze wcisnąc do tarasu głównego i chciałabym zrobić wodociek w prostszym stylu-jak w ogrodach chelse-a- taki troche nowoczesny do ogródka japońskiego na skarpie.No i na pewno będzie trochę mniej kolorów niż na szkicu-generalnie od jednej strony biało-niebiesko-zielono i prosto(lawenda, czosnek trawy), a od drugiej zamiast niebieskiego odcienie czerwieni i biel(tu hortensje w kaskadzie)

gdzie ten projekt? kurde...przeleciałam dziennik i nie ma, w komentarzach też nie am...

zdolniacha jestes nie powiem :D

ja sobie ostatnio wsadziłam na działce oliwnika. wirtualnie oczywiście. jak na painta wyszło rewelacyjnie :D

podoba mi się bardzo ta kompozycja. wiem że przymarudzę ale nie widzę tam cisów.

P.S. a bodziszek jaki? cuchnący? :lol2: ;)